Helikopterski Servis

Boban Kusturić za "Nezavisne": Najteže ostati pribran kada se transportuju djeca

BANJALUKA - Najstresnije je kada transportujemo djecu, u tim trenucima nam je najteže da ostanemo hladnokrvni, ali se trudimo da isključimo emocije i ne razmišljamo o kakvom pacijentu se radi, već se samo fokusiramo na let da bismo što sigurnije stigli na odredište.

Helikopterski servis izvršio dva transporta iz UKC RS u Beograd

BANJALUKA - Helikopterski servis Republike Srpske danas je izvršio dva medicinska transporta iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Beograd, izjavio je danas Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.

Helikopterskom servisu RS neophodna još jedna letjelica

BANJALUKA - Dolazak ljeta sa sobom donosi i učestalije požare na terenima gdje je neophodna intervencija Helikopterskog servisa RS, što je dodatna briga njegovim pripadnicima koji nerijetko u danu imaju više medicinskih evakuacija, a još jedan helikopter značajno bi im olakšao posao.

Helikopterski servis Srpske transportovao trudnicu iz Bijeljine u UKC Srpske

Helikopterski servis Republike Srpske transportovao je danas dvadesetdvogodišnju trudnicu iz bijeljinske bolnice u Univerzitetski klinički centar Srpske u Banjaluci.

Helikopterom transportovan pacijent iz Trebinja u UKC RS

BANJALUKA - Helikopterskih servis Republike Srpske danas je iz Trebinja u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci transportovao pacijenta koji ima zdravstvene komplikacije, radi daljeg liječenja i pružanja višeg nivoa zdravstvene njege, izjavio je Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.

Helikopterski servis RS trudnicu iz Sarajeva transportovao u Zagreb

BANJALUKA - Helikopterski servis Republike Srpske danas je angažovan u medicinskom transportu pacijenata iz Tivta i Trebinja u Banjaluku, čime uspješno nastavlja sa izvođenjem ovih vazdušnih operacija radi što bržeg i efikasnijeg medicinskog zbrinjavanja stanovnika Srpske i BiH, izjavio je Srni direktor ovog servisa Boban Kustiruć.

Kusturić: Ako bude potrebe poslaćemo dva helikoptera u potragu za dječakom

BANJALUKA - Helikopterski servis Republike Srpske od jutros je uključen u potragu za desetogodišnjim dječakom Vukašinom Samardžijom, koji je nestao u četvrtak na području Nevesinja, potvrdio je Srni direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

Otkazan transport djevojčice povrijeđene kod Teslića u Beograd

BANJALUKA - Današnji medicinski transport četvorogodišnje djevojčice sa Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske iz Banjaluke za Beograd otkazan je zbog njenog nestablinog zdravstvenog stanja, rekao je Srni direktor Helikoperskog servisa Boban Kusturić.

Još jedna uspješna evakuacija, Vasilije i Irina prevezeni u Beograd

TREBINJE - Dvije bebe iz Trebinja, Vasilije i Irina Krulj, koje su rođene prije vremena u Podgorici, prevezene su danas helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske na Institut za neonatalogiju u Beogradu.

Helikopterski servis pomaže MUP-u u kontroli policijskog časa

BANJALUKA - Helikopterski servis Republike Srpske od večeras pomaže Ministarstvu unutrašnjih poslova u kontroli poštovanja policijskog časa koji je na snazi od 20 do petčasova.

Helikopterski servis RS: Letovi za spas života

​BANJALUKA - Profesija nam je takva da nas čitav život uče da budemo hladnokrvni dok radimo svoj posao, međutim u slučaju vazdušnog medicinskog transporta djece nema nikog od nas kome nije ili krenula suza ili zadrhtao glas kada vidi da dijete donose u helikopter, te smo tu svi ranjivi, rekao je Boban Kusturić, direktor Helikopterskog servisa RS.

Helikopter za veću bezbjednost na OC Jahorina

JAHORINA - Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić izjavio je da je ovaj centar uložio maksimalne napore da bezbjednost na planini bude na najvišem nivou, radi čega je obezbijeđena podrška Helikopterskog servisa Republike Srpske i Republičke uprave civilne zaštite.

Helikopteri Republike Srpske uspješno završili svoj posao na Romaniji

PALE - Helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske uspješno su završili svoj dio posla na gašenju požara na Romaniji i otišli za Banjaluku, jer ovaj intenzitet vatre ne zahtijeva njihovo učešće, izjavio je Srni rukovodilac Službe civilne zaštite opštine Pale Dragan Elek.

Predviđeno angažovanje Helikopterskog servisa RS za gašnje požara

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o zaštiti od požara, o kojem je u toku rasprava u Narodnoj skupštini Republike Srpske, predviđeno je da se za potrebe gašenja požara ili spasavanja ljudi i imovine može angažovati Helikopterski servis Republike Srpske.

Predstavljen novi helikopter Helikopterskog servisa RS

BANJALUKA - Helikopterski servis RS proslavio je jubilej 10 godina postojanja promocijom novog helikoptera "AW119Kx" na sportskom aerodromu Zalužani kod Banjaluke.

Najčitanije