Hljeb

Ovo je najbolji način za čuvanje hljeba

Ako hljeb ostavljate na kuhinjskom pultu, u fioci ili kutiji za hljeb i još ga držite u plastičnoj kesi - odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.

Evo koji se hljeb smatra najgorim za osobe s visokim šećerom u krvi

Visok šećer u krvi ili hiperglikemija događa se kada se, zbog nedostatka inzulina u tijelu, u krvi nalazi previše šećera. Nekoliko faktora može doprinijeti tom stanju.

Jedenje starog hljeba zdravije nego što mislimo

Bilo da više volite tostiran hljeb ili svježe ispečen, njegova struktura je u svim opcijama različita, kao i uticaj koji može da ima na zdravlje.

Pripremite banana hljeb, mirisnu i ukusnu poslasticu

Banana bread, odnosno banana hljeb, već je dugi niz godina na popisu najpopularnijih poslastica u svijetu - oduševljava jednostavnošću pripreme i sočnim, aromatičnim ukusom.

Šta se događa sa organizmom ukoliko prestanete da jedete hljeb

Kada planirate da počnete da se hranite zdravo, hljeb je često jedna od prvih namirnica koju želite da isključite iz ishrane. Ali kada su u pitanju ugljeni hidrati, žitarice jednostavno nisu iste i dok bi odustajanje od bijelog hljeba moglo da vam pomogne da izgubite nekoliko kilograma, izbacivanje hljeba zapravo može da iscrpi vaše tijelo preko potrebnih hranljivih materija.

Cijena hljeba u Hrvatskoj mogla bi da dostigne nezapamćenu cifru

ZAGREB - Zbog rasta cijene pšenice, običan, bijeli hljeb bi u Hrvatskoj mogao da dostigne nezapamćenu cijenu od čak 15 kuna (oko dva evra) za komad, potvrdila je zagrebačkom Jutarnjem listu direktorka Žitozajednice Nada Barišić.

Hljeb u Austriji poskupljuje do 20 odsto

BEČ - Hljeb i peciva će u Austriji poskupjeti za do 20 odsto, najavljuje predstavnik austrijskih pekara Jozef Šrot.

Hljeb u Milanu košta osam evra

RIM - Cijene hljeba, tjestenina i mesa rastu u Italiji, koja uvozi veliki dio pšenice iz istočne Evrope i 80 odsto suncokretovog ulja iz Ukrajine, kao i velike količine kukuruza za ishranu životinja.

Navala na hljeb iz konzerve u Austriji

BEČ - Jedini proizvođač hljeba u konzervi u Austriji trenutno je izložen ogromnoj potražnji za svojim proizvodom zbog straha građana od nestašica.

Najzdraviji ljudi na svijetu jedu isključivo ove četiri vrste hljeba

U svijetu postoji pet takozvanih plavih zona, odnosno područja na kojima žive najdugovječniji ljudi. Riječ je o italijanskoj Sardiniji, japanskoj Okinavi, grčkom ostrvu Ikarija, poluostrvu Nikoja u Kostariki i kalifornijskom gradu Loma Linda.

Mišustin: Prioritet domaća proizvodnja hljeba

MOSKVA - Isporuka žitarica domaćim pekarima mora biti prioritet za Rusiju u odnosu na izvoz na strana tržišta, rekao je danas premijer Mihail Mišustin.

Promjena cjenovnika: Pekari mijese skuplji hljeb

BANJALUKA, SARAJEVO - Zbog poskupljenja električne energije, ali i rekordnih cijena pšenice na berzama, u BiH je brašno poskupjelo za 30 odsto, a očekuje se i rast cijena pekarskih proizvoda od 10 do 20 odsto, kaži sagovornici "Nezavisnih novina" iz ove oblasti i dodaju da se rast cijena očekuje i u narednom periodu.

U Crnoj Gori poskupljuje hljeb

​PODGORICA - U Crnoj Gori će od sutra bijeli hljeb biti prodavan po višoj cijeni, a cijena vekne neće prelaziti 0,65 evra.

Jedinstven ukus i izgled: Sourdough, hrskavi hljeb od kiselog tijesta

Iako pečenje hljeba u kućnoj radinosti postoji od pamtivijeka, čini se kako njegova popularnost sve više raste. Rijetko ko se još nije okušao u izradi domaćeg hljeba, pogotovo u vrijeme pandemije virusa korona, kada smo većinu vremena provodili u svojim domovima.

Kako jesti hljeb, a imati vitku liniju

Hljeb ima lošu reputaciju kada je riječ o mršavljenju.

Najčitanije