Hrana

Kuvar otkrio koju hranu nikad ne bi poručio za dostavu iz restorana

Jedan profesionalni kuvar je otkrio šta nikada ne bi poručio za dostavu iz restorana, prenosi "Insider".

Šminka inspirisana hranom - sjaj za usne s ukusom sosa za pileća krilca

Ako volite pileća krilca, ali volite i da izgledate lijepo i dotjerano, onda ste možda baš vi prava osoba za ovu nesvakidašnju ponudu - sjaj za usta s ukusom krilca.

Austrijanci bi štedjeli na hrani, zanimljivo na čemu ne bi

BEČ - Sve veća skupoća u Austriji tjera građane na štednju, a zanimljivo je na čemu bi sve štedjeli Austrijanci, a na čemu ne bi.

Koje lijekove ne treba uzimati s bananama, sirom i čokoladom

Stručnjaci su objasnili koje lijekova ne treba uzimati s određenim namirnicama.

Makron: Hrana i energija rusko oružje

JAUNDE - Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas, na početku afričke turneje, da su hrana i energija postali "rusko ratno oružje", odbacivši ocjene da su sankcije Zapada doprinijele globalnoj krizi u snabdijevanju hranom.

Šest trikova koji će vam pomoći da jedete manje, a ne osjećate glad

Svima koji su ikada držali dijetu sigurno se učinilo da, uprkos redovnim obrocima na nekoliko sati, osjećaju veću glad nego inače.

Namirnice koje štite muškarce od bolesti

Nekoliko je specifičnosti vezanih uz prehranu muškaraca. Kako, sa jedne strane, u poređenju sa ženama jedu manje povrća, voća i integralnih žitarica, a više mesa te, s druge strane, češće obolijevaju od nekih bolesti, postoji prostor za poboljšanje njihove prehrane u cilju očuvanja zdravlja i vitalnosti.

Kako ubrzati metabolizam poslije pedesete i sačuvati liniju

Kako se približavamo pedesetom rođendanu, trebalo bi da menjamo navike u ishrani jer se i metabolizam usporava.

Hrana ovih boja može pomoći u sprečavanju opekotina

Bez obzira na silne apele da se čuvamo na visokim temperaturama, ipak ne postoji osoba koja se bar jednom nije susrela sa bolnim opekotinama od sunca.

Hrana koja je otrovna ili loša za pse

​Održavanje zdravlja psa uključuje i da to da znate šta mu ne smeijte dati za obrok. Donosimo nekoliko namirnica koje su uobičajene u svakom domaćinstvu, ali su izuzetno otrovne za pse.

Švajcarski restoran kažnjava goste koji ne "počiste" tanjir

Kako bi spriječio bacanje hrane, indijski restoran "Casanova" u Badenu, kantonu na sjeveru Švajcarske, odlučio je da naplaćuje simboličnu kaznu od pet franaka svim gostima koji ne počiste svoje tanjire.

Pogledajte urnebesnu reakciju mačeta kada ga je probudio miris hrane

Svaki vlasnik mačke zna koliko su te životinje lude za slatkišima, a jedno mače s Reddita toliko voli slatkiše da se rekordnom brzinom probudilo iz sna.

4 namirnice zbog kojih ćete se ojsećati gladnije

Izbor namirnica, odnosno jela, prilično je veliki i u toku dana doslovno možemo da biramo šta ćemo sve jesti. Međutim, potrebno je da, pri njihovom odabiru, budete pametni.

Namirnice koje nikako ne treba kombinovati

Pravilo je da ne smijete kombinovati namirnice koje u sebi imaju recimo ugljene hidrate i proteine. To su različiti enzimi koji se vare u različito vrijeme tako da mogu da izazovu umor, tromost, kao i probleme sa želucem i naravno gomilanje kilograma.

STO: Zabrana izvoza izaziva rast cijena hrane

ŽENEVA - Zabrana izvoza izaziva rast cijena hrane i može dodatno pogoršati krizu na globalnom nivou, rekla je danas generalni direktor Svjetske trgovinske organizacije (STO) Ngozi Okondžo-Iveala.

Najčitanije