Ikona

Mediji: Junaci sa Košara dobili ikonu

Na društvenoj mreži Twitter pojavila se fotografija, kako je navedeno, "ikone novomučenika Junaka sa Košara koji su živote dali braneći Srbiju od NATO i Albanaca".

Pećina u Čajniču sačuvala čudotvornu ikonu

Svake godine na Veliki petak povrh Čajniča u dubokoj šumi ne zvone zvona, već brdima odjekuju klepetala kojima udara hadži Nebojša Krnojelac.

Dodik saslušan u Tužilaštvu BiH zbog ikone

SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, saslušan je u Tužilaštvu BiH, u predmetu u javnosti poznatom kao "Ikona", potvrđeno je u ovom Tužilaštvu.

Hram u Tesliću dobio impozantan ikonostas, rad Željka Aleksića

TREBINJE - Trebinjski umjetnik Željko Aleksić, koji je za grad Teslić prije pet godina isklesao statuu kralja Dragutina visine tri i po metra, u Hramu svetih cara Konstantina i carice Jelene u ovom gradu je napravio impozantan ikonostas.

Zvanično se oglasila Moskva: Afera oko ikone je antiruska propaganda

MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da ta zemlja još uvijek nije dobila dokaze da je ikonu poklonjenu ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu u Sarajevu posljednji vlasnik stekao nelegalno i ocijenilo se situacija oko ikone u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine i nekolicini drugih zemalja koristi da bi se Rusija diskreditovala.

Dodik: Oni koji su mi poklonili ikonu da objasne njeno porijeklo

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je da će ikonu koju je dobio javno vratiti onima koji su je poklonili, a da su mediji u FBiH napravili konstrukciju na osnovu koje je ambasador Ukrajine zatražio informacije o istoj.

Ikona pohranjena u sef u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva

ISTOČNO SARAJEVO - Ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija predao je danas ikonu, koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu, rečeno je Srni u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Kovačević: Ikona duže od 15 godina u vlasništvu porodice iz Banjaluke

BANJALUKA - Ikona koju je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio ministru inostranih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu duže od 15 godina bila je u vlasništvu jedne banjalučke porodice, koja je izrazila želju da je pokloni Lavrovu, rekao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

U Parizu otvorena izložba o Koko Šanel sa više od 350 eksponata

Brinući se o ljepoti, treba početi od srca i duše. U suprotnom nikakva kozmetika ne pomaže, govorila je slavna Koko Šanel, legendarna modna dizajnerka i vizionarka.

Ruski bokseri pustili u nebo Hristovu ikonu veličine devetospratnice

Bokserski savez Sverdlovske oblasti pustio je u vazduh balon sa ogromnom ikonom Hrista Pantokratora i molbom "Spasi i sačuvaj"!

Patrijarh za Putina spremio ikonu Svetog Save

BEOGRAD - Patrijarh Irinej uručiće večeras ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu ikonu Svetog Save, u znak lične zahvalnosti i zahvalnosti SPC za podrsku Rusije u završetku gradnje hrama na Vračaru.

Krao novac sa ikone

S. T. (45) osumnjičenog za krađu novca sa ikone iz crkve u Kostolcu uhapsili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu .

U ruskim hramovima ikone za slijepe i slabovide

Skulptor i ikonopisac Oleg Zon ističe da je 26 hramova u Rusiji dobilo ikone izrađene jedinstvenom tehnikom drvoreza, koje su namijenjene slijepim i slabovidim licima.

Nikola Vojvodić vjeruje u čudotvorstva svete Trojeručice: Iz ikone curi mirisno ulje

BANJALUKA - Dok sam se spremao za spavanje, osjetio sam jak i neobičan miris koji se širio sobom, ali sam pomislio da tamjan miriše jer ga imam dosta u sobi, ali kada sam se približio ikoni, vidio sam da se niz nju polako sliva tečnost koja je ličila na ulje.

Ruski kosmonaut u svemir ponio ikonu Serafima Sarovskog

Ruski kosmonaut Sergej Rižikov rekao je danas da je na misiju na Međunarodnoj kosmičkoj stanici oko vrata ponio relikviju ruskog sveca Serafima Sarovskog.

Najčitanije