Imunizacija

Aćimović: Zadovoljni smo odgovorom na pandemiju

BANJALUKA - Od 12. februara prošle godine kada je počela vakcinacija protiv kovida 19 Institut za javno zdravstvo Republike Srpske isporučilo je 750.000 doza vakcina, dok je 718.930 doza primjenjeno.

Austrija ukida obaveznu vakcinaciju?

BEČ - Nedjelju dana od stupanja na snagu Zakona o obaveznoj vakcinaciji, na veliki pritisak guvernera pokrajina, austrijski kancelar Karl Nehamer po prvi put najavljuje mogućnost odstupanja od ove mjere i saopštava da se odustalo od lutrije za vakcinisane.

Ukazivanjem na značaj vakcina do većeg stepena imunizacije

SARAJEVO, BANJALUKA - Promocijom značaja vakcina protiv virusa korona, odnosno zdravstvenih benefita koje od njih imaju kako građani koji su se vakcinisali, tako i kompletna društvena zajednica, uticalo bi se na veći stepen vakcinacije u BiH, koja sada nije na željenom nivou.

Beroš: Omikron prijetnja svima

ZAGREB - Omikron soj virusa korona je prijetnja svima, neće nas zaobići i zato je neophodno da se vakcinišemo i primimo buster dozu vakcine, izjavio je danas ministar zdravlja Vili Beroš.

Ovo su dobre vijesti o pandemiji

Korona se svima smučila. Alarmi ponovo vrište zbog novog soja, ali za kraj godine su vijesti ipak dobre: omikron je izgleda blaži, buster doza vakcine djeluje, a tu je i prva tableta protiv korone.

Vakcinacija obavezna za više od 200 miliona ljudi širom svijeta, pogledajte gdje

Uvođenje obavezne vakcine protiv virusa korona nekad je bilo nezamislivo, ali nacionalne vlade širom svijeta gube strpljenje s ljudima koji su odlučili da se neće vakcinisati, pa neke nameću obavezu u nastojanjima da spase hiljade života i izbjegnu nove talase zaraze.

Svijet ima moćno oružje da završi pandemiju

Pandemija virusa korona neće trajati vječno. Vjerovatno će nastaviti nestajati kako se približava svojoj trećoj godini, ponovno će se pojavljivati s novim sojevima, a zatim jenjavati pred vakcinama, epidemiološkim mjerama i prilagođavanjem ljudskog ponašanja.

Austrijski ministri: Obavezna vakcinacija nema alternative

BEČ - Ne postoji alternativa uvođenju obavezne vakcinacije, istakli su danas ministar zdravlja Austrije Volfgang Mikštajn i ministarka za ustavna pitanja Karoline Edštadler poslije prvog okruglog stola sa ekspertima.

Austrija odlučila: Lockdown za nevakcinisane

BEČ - Austrijska vlada donijela je danas zbog dramatične epidemiološke situacije odluku o uvođenju oštrijih restriktivnih mjera za nevakcinisane osobe koja predviđa ograničeno kreatnje, a obuhvatiće i djecu stariju od 12 godina.

Prioritet Instituta vakcinacija trećom dozom sputnjika V

BANJALUKA - U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci i naredne sedmice biće omogućena vakcinacija trećom dozom vakcine protiv kovida 19 prioritetnih kategorija građana, a prioritet je imunizacija sputnjikom V.

Apel za vakcinaciju, da se smanji pritisak na zdravstvo pred zimu

BANJALUKA - Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović ocijenila je da opada interesovanje za vakcinaciju protiv virusa korona, te apelovala na stanovnike da se vakcinišu, da bi se smanjio eventualni pritisak na zdravstveni sistem u zimskom periodu, kada su moguće i druge respiratorne infekcije.

Studija: Šta bolje štiti - prebolijevanje virusa korona ili vakcinacija

Nova studija američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti daje odgovor na pitanje na koje naučnici pokušavaju odgovoriti od početka pandemije: Koliki imunitet neko ima nakon oporavka od infekcije virusom korona i kakav je on u poređenju imunitetom nakon vakcinacije?

Aćimović: Građanima dostupna i modernina vakcina

BANJALUKA - Epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske Jela Aćimović istakla je da je građanima od danas dostupna i moderna vakcina protiv virusa korona.

Šeranić primio buster dozu vakcine: Objasnio razliku između treće i buster doze

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić vakinisao se danas u Institutu za javno zdravstvo u Banjaluci buster dozom vakcine moderna protiv virusa korona.

Rodić Vukmir: Vakcine protiv gripa i korone mogu se primiti i isti dan

BANJALUKA - Načelnik Službe za epidemilogiju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Nina Rodić Vukmir izjavila je da se vakcine protiv gripa i protiv virusa korona mogu primiti u bilo kom razmaku, čak i isti dan.

Najčitanije