Jasenovac

Direktor Jasenovca: Srpski đaci su dobrodošli, nema rizika

BEOGRAD - Srpski đaci su dobrodošli u posjetu Spomen-području Jasenovac, bezbjednosno rizika nema, poručio je danas direktor te javne ustanove Ivo Pejaković.

Vučić: Zahtevom za vraćanje ustaškog grba sve su rekli o sebi

BEOGRAD - Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, istakao je danas, povodom zahtjeva šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića-Radmana austrijskim vlastima da vrate ustaški grb na spomen-kamen u Blajburgu, da su sve rekli sami o sebi.

Vučić: Hoće da me 'apse - pa sam sam se ponudio

ŠABAC - Hoće da me 'apse - pa sam sam se ponudio, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom pisanja hrvatskih medija da ga treba uhapsiti kada dođe u Jasenovac, i dodao da je to "sasvim ok" i da govori o prirodi tamošnje vlasti, ali da ga neće ućutkati, jer će uvijek govoriti o antifašističkom i antinacističkom opredjeljenju srpskog naroda.

Oglasio se Plenković o zabrani Vučiću da posjeti Jasenovac

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković prvi put se večeras oglasio o zabrani predsjedniku Aleksandru Vučiću da posjeti Jasenovac i poručio da će do posjete doći "kada bude trenutak"

Predstavljen strip "Jasenovac tamna strana mraka"

U Kulturnom centru Gradiška večeras je predstavljen strip "Jasenovac tamna strana mraka" autora Slobodana Borjanovića, koji je na ovaj način želio da se prikaže golgotu srpskog naroda u ustaškom koncentracionom logoru.

Vučić: Sramota je da nijedan srpski predsednik nikada nije bio u Jasenovcu

BEOGRAD - Sramota je da nijedan srpski predsednik nikada nije bio u Jasenovcu, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, danas na pres-konferenciji.

Mediji: Hrvatska će ipak dozvoliti Vučiću da posjeti Jasenovac

Hrvatska vlada ipak će dozvoliti predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću posjetu Jasenovcu, potvrdio je izvor blizak hrvatskoj vladi u razgovoru za Jutarnji list.

Vučiću zabranjena posjeta Jasenovcu

ZAGREB - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je da danas privatno posjeti Jasenovac i Pakrac, ali hrvatske vlasti neće mu dozvoliti ulazak u zemlju, piše Jutarnji list pozivajući se na izvore bliske hrvatskoj Vladi.

Bajkeri odali počast jasenovačkim žrtvama

KOZARSKA DUBICA - Bajkeri iz Republike Srpske i Srbije posjetili su danas Spomen-područje "Donja Gradina", gdje su položili vijence i odali počast svim stradalim u ustaškom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

Dodik: Strani izaslanici nisu došli zbog ruskog ambasadora, to je uvreda

KOZARSKA DUBICA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je pravi razlog nedolaska stranih delegacija na komemorativni skup u Donju Gradinu dolazak ruskog ambasadora u BiH, te da je takav postupak uvreda, jer jasenovačke žrtve nisu ubijene prije 24 časa nego mnogo decenija ranije.

Cvijanović: Donja Gradina – mjesto na kojem je najteže govoriti

DONJA GRADINA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Donja Gradina mjesto na kojem je najteže govoriti, te da ništa u bližoj i daljoj istoriji srpskog, a ni ljudskog roda nije uporedivo sa onim što se u mračnom periodu NDH dešavalo na ovom prostoru.

Vučić u Gradini: Tražim odgovore o uzrocima zla; Dodik: Dolina tišine i tuge

DONJA GRADINA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas na da svaki put kada dođe u Donju Gradinu, „grad mrtvih“ pokušava da pronađe odgovore o zlu, uzrocima, zašto bi bilo ko nešto ovako strašno uradio i nikada ne uspije da ga nađe"

U Gradini služeni pomeni žrtvama, pročitano pismo predsjednika Izraela

DONJA GRADINA - Molitveni pomen srpskim žrtvama u Jasenovcu danas je služio Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, a potom su pročitane molitve jevrejskim i romskim žrtvama.

Kao dječak preživio Jasenovac, monstruoznost ustaša ne smije da se zaboravi

DONJA GRADINA - Monstruozni zločini ustaša u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj ne smiju biti zaboravljeni, rekao je danas Slavko Milanović iz Knešpolja, koji je preživio ustaški logor Jasenovac.

Počelo obilježavanje dana sjećanja na žrtve ustaških zločina, i Vučić u Gradini

KOZARSKA DUBICA - U Spomen-području "Donja Gradina" kod Kozarske Dubice počelo je obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u koncentracionom logoru Jasenovac.

Najčitanije