Jens Stoltenberg

Stoltenberg traži od Rusije: Povucite se iz Zaporožja

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je od ključnog značaja da se obezbijede uslovi da predstavnici Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) posjete nuklearnu elektranu Zaporožje u Ukrajini i pozvao Rusiju da povuče svoje trupe iz tog postrojenja.

Stoltenberg: Ne dozvoliti Rusiji da dobije rat u Ukrajini

OSLO - Rusiji ne bi trebalo dozvoliti da dobije rat u Ukrajini, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Vučić i Stoltenberg: Neophodan nastavak dijaloga Beograda i Prištine

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg saglasili su se u današnjem telefonskom razgovoru da je neophodan nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Stoltenberg: NATO ulaže milijardu evra u vojna tehnološka istraživanja

MADRID - NATO će pokrenuti fond za inovacije čiji će budžet biti milijardu evra, kako bi podstakao tehnološka istraživanja u vojne svrhe, izjavio je danas generalni sekretar te organizacije Jens Stoltenberg na samitu u Madridu.

Stoltenberg: Očekujem brzu ratifikaciju članstva Finske i Švedske

MADRID - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da očekuje brzu ratifikaciju članstva Švedske i Finske u Alijansi.

Veliki "remont" Alijanse: 300.000 vojnika NATO-a u visokoj pripravnosti

BRISEL - Jens Stoltenberg, generalni sekretar Alijanse, rekao je da će ubuduće broj snaga NATO-a za brzo reagovanje biti 300.000, umjesto dosadašnjih 40.000 vojnika.

NATO najavio pomoć BiH

BRISEL - NATO će se saglasiti u vezi sa novim paketima pomoći partnerima, uključujući BiH, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Stoltenberg: Ukrajini dugoročna podrška od strane NATO i EU

BRISEL - EU i NATO će nastaviti da pružaju dugoročnu podršku Ukrajini usljed sukoba, izjavio je generalni sekretar Alijanske Jens Stoltenberg.

Stoltenberg: Sukob bi mogao trajati godinama

FRANKFURT - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da bi sukob u Ukrajini mogao da traje godinama.

Milanović i Stoltenberg razgovarali o BiH

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović istakao je danas u razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom da Hrvatska "od svojih saveznika, članica NATO-a, očekuje više razumijevanja za pravedne i legitimne zahtjeve u pogledu osiguranja ravnopravnog položaja Hrvata u BiH".

Stoltenberg: Uvjeren sam u brzu odluku o članstvu Finske i Švedske

KOPENHAGEN - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je uvjeren da će NATO članice brzo donijeti odluku o pridruživanju Finske i Švedske toj Alijansi.

Stoltenberg: Nema pobjednika u nuklearnom ratu

BERLIN - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je Rusiju da ne koristi nuklearno naoružanje u ratu u Ukrajini.

Stoltenberg: Rat može trajati možda i godinama

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je danas da bi rat u Ukrajini mogao da potraje godinama i istakao da je najlakši način da se on okonča da predsjednik Rusije Vladimir Putin povuče sve svoje trupe, okonča rat, sjedne i da se ozbiljnim diplomatskim naporima nađe rješenje.

Stoltenberg: NATO je naučio lekciju iz Ukrajine, uradićemo više za BiH

BRISEL - Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO saveza, rekao je danas na pres-konferenciji da je NATO odlučan u namjeri da uputi više oružja u Ukrajini i uradi više za Bosnu i Hercegovinu i Gruziju.

Njemačka analitičarka: Rama bi mogao da zamijeni Stoltenberga

KOSOVSKA MITROVICA - Njemačka analitičarka Suzana Starikov navela je da bi Jensa Stoltenberga, na mjestu generalnog sekretara NATO, mogao da zamijeni premijer Albanije Edi Rama.

Najčitanije