Josip Broz Tito

Godišnjica smrti Josipa Broza Tita

Josip Broz Tito (1892-1980), doživotni predsjednik SFRJ i Saveza komunista Jugoslavije koji je upravljao Jugoslavijom 35 godina, umro je 4. maja 1980. godine.

Gojković: Pronađen ukradeni sat Josipa Broza Tita

BEOGRAD - Ministarka kulture i informisanja Srbije Maja Gojković otkrila je danas da su pronađena ukradena umjetnička djela kao što je jedan bodež i zlatan sat Patek Filip koji je pripadao nekadašnjem predsjedniku Jugoslavije - Josipu Brozu Titu.

U Kući cveća obilježena 41. godišnjica Titove smrti

BEOGRAD - U Kući cveća u Beogradu danas je obilježena 41. godišnjica smrti Josipa Broza Tita, doživotnog predsjednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Saveza Komunista Jugoslavije.

Josip Broz Tito - 41 godina od smrti doživotnog predsjednika SFRJ

Na današnji dan prije 41 godinu, u Ljubljani je preminuo doživotni predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josip Broz Tito.

Najtužnija pjesma koju je Tito zabranio zbog velikog broja samoubistava

Autor brojnih hitova koji se i dan-danas pjevaju napisao je toliko tešku pjesmu koju je Tito svojevremeno navodno zabranio.

Srbin tenkista u Sovjetskoj armiji: Tito nam zabranio da idemo na Kosovo

"Moja jedinica je poslije oslobođenja sjevera Srbije trebala da ide na Kosovo, ali je Tito to izričito zabranio. Pobunili su se Šiptari koji su trebali da idu na Sremski front. Da su Sovjeti otišli, danas bi bilo drugačije."

Dugove SFRJ Srbija plaća do 2041: Jutros isplaćeno 11 miliona evra

Beograd - Rano jutros Srbija je iz budžeta isplatila tačno 11 miliona evra i to po osnovu zajmova iz perioda sedamdesetih i osamdesetih godina.

Titov "Galeb" uskoro postaje muzej, radovi u toku

Školski brod "Galeb" iz vremena nekadašnjeg doživotnog predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita otegljen je juče iz "Dalmonta", brodogradilišta u Kraljevici, u Brodogradilište "Viktor Lenac".

Prije 40 godina umro Josip Broz Tito

BEOGRAD - Na današnji dan prije četiri decenije umro je doživotni predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) Josip Broz Tito.

Kirk Daglas poznavao Tita, za noć u Jugoslaviji prokockao 100.000 dolara

Kirk Daglas umro je u 104. godini, a mnogi se sada prisjećaju zanimljivosti iz glumčevog života, kao što je njegov susret sa Josipom Brozom Titom, ali i boravak u Jugoslaviji.

Srbija će dugove iz vremena Tita vraćati još dvije decenije

BEOGRAD - Putevi u Srbiji u koje su ugrađeni krediti dizani za vrijeme Josipa Broza Tita dosad su više puta popravljani, a industrijski kapaciteti sasvim moguće nisu preživjeli tranziciju.

Šta kažu Hrvati: Tuđman ili Tito?

U Hrvatskoj je sprovedana anketa o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, povodom dvadesetogodišnjice njegove smrti. Pitanje je bilo i poređenje sa Titom.

Titov tjelohranitelj otkrio zanimljive detalje o maršalu

Aleksandar Anjoli, Sarajlija italijanskog porekla, dva puta godišnje, od 1975. do 1978. godine, bio je lično obezbjeđenje drugu Titu dok je ovaj lovio po velikim lovištima oko Bugojna.

Dokumenti FBI: "Tito više nije Tito, zamijenio ga je ruski agent"

Izvijesni Marijan Džon Markul iz Los Anđelesa je 1955. godine agentima FBI detaljno pričao o susretu s Josipom Brozom Titom, za koga je tvrdio da je ruski agent.

Zašto je Tito selio fabrike iz Srbije u Hrvatsku i Sloveniju?

BEOGRAD - Neposredno poslije rezolucije Informbiroa 1948. godine, strahujući od napada sa Istoka, Tito i njegovi saradnici donose odluku, za mnoge kontraverznu.

Najčitanije