Kadulja

Kako da napravite šampon za masnu kosu

​Svaki tip kose zahtjeva posebnu njegu. Čini se da osobe čija se kosa lako prlja i masti imaju najviše muke u održavanju, jer moraju da peru kosu gotovo svaki dan.

Zbog čega čaj od žalfije ne treba često konzumirati

Žalfija je izuzetno zdrava, ali samo ako se koristi kako je propisano.

Ovo su najbolji antibiotici iz prirode

Antibiotska dejstva bijelog luka poznata su od davnina, a pored njega, postoje još neki prirodni antibiotici koji pomažu kod raznih bolesti poput prehlade, gripa, zubobolje, raznih respiratornih infekcija.

Žalfija - biljka koju je Karlo Veliki najviše cijenio

Žalfija je jedna od najstarijih ljekovitih biljaka. Latinski naziv čitavog roda Salvia potiče od latinske riječi salvare, što znači spasti, spasavati, izliječiti, jer su je Rimljani još prije 2.000 godina veoma cijenili i na razne načine upotrebljavali za liječenje.

Ove namirnice su najmoćniji čuvari vašeg organizma

Začini nisu samo dodatak jelima, oni su takođe neprocjenjiv lijek za naš organizam. U nastavku pročitajte koje su začinske biljke saveznici u borbi protiv bolesti i raznih zdravstvenih tegoba.

Biljke u borbi protiv dosadnih krvopija

Dolaskom ljeta, osim lijepih stvari, dolazi, nažalost, i pokoja manje lijepa, a jedna od njih je pošast zvana komarci.

Prirodni antibiotik: Pomaže kod kašlja i upala

Čaj od kadulje koristi se za ublažavanje i liječenje groznice i prehlade, upale grla, glavobolje i probavnih smetnji. Ispiranje usne šupljine kaduljom smanjuje rizik od bolesti desni.

Žalfija, magična biljka koja smiruje upale

Žalfija je prirodan lijek za mnoge tegobe, a može da bude odlična pomoć i u njezi. Već četiri hiljade godina smatra se čudesnom biljkom, koja liječi mnoge bolesti i probleme u funkcionisanju organizma.

Čaj od žalfije protiv znojenja

Pojedini ljudi muku muče sa noćnim znojenjem, iako za to nije razlog vrućina.

Biljke koje tjeraju komarce

S toplijim danima pojavljuju se i komarci, a pogotovo u područjima koja su bila poplavljena ili zaplave čim padne jača kiša.

Domaće ulje za bronzani ten

Napravite prirodno ulje za sunčanje po receptu koji je nastao u doba kad modernih preparata nije bilo, a ljudima je bila neophodna zaštita od sunca.

Žalfija dobra za potenciju

Poznato je da žalfija ima izuzetnu antibiotsku i antiseptičnu moć, ali malo je poznato da je i izuzetan lijek za potenciju. Evo kako se spravlja tečnost koja će podstaknuti polnu moć.

Napitak od kadulje i kurkume - infuzija iz domaće kuhinje

Kadulja i Kurkuma su svaka posebno pravi mađioničar za vaše zdravlje, a kada ove dvije namirnice spojite dobijete napitak od kojeg ćete se osjećati zdravi kao dren.

Šta sve liječi žalfija

Svi svoga konja hvale, a travari će među najbolje uvijek uvrstiti i žalfija. I po najstrožim kriterijumima, ona može slobodno da ponese titulu najljekovitije biljke na svijetu. Provjerite zašto...

Žalfija i peršun brišu podočnjake

Muče vas podočnjaci? Ukoliko nisu uslovljeni zdravstevnim problemima, već umorom zbog nespavanja, strastvenog konzumiranja cigareta ili dugog sjedenja za računarom, lako možete da ih "izbrišete" sljedećim narodnim lijekovima.

Najčitanije