Karl Bilt

Bilt: Međunarodna intervencija pogrešan lijek za ono što tišti BiH

SARAJEVO - Nekadašnji šef OHR Karl Bilt kaže da je visoki predstavnik u BiH "od dijela rješenja postao dio problema", i istakao da je međunarodna intervencija "pogrešan lijek za ono što boli BiH".

Bivši švedski premijer protiv promjene granica na Balkanu

VAŠINGTON - Sve dok nema normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, neriješeno kosovsko pitanje će ograničavati potencijale obje strane i stabilnost u regionu, ocijenio je bivši švedski premijer Karl Bilt i istakao da se "zato ideja o novoj podjeli teritorije ponovo pojavila".

Bilt: Zašto je Evropa nervozna zbog samita Tramp-Putin?

VAŠINGTON - Bivši premijer Švedske i kolumnista "Vašington posta" Karl Bilt u tekstu za taj američki list navodi da, "nakon singapurskog šoua koji su priredili predsjednik (SAD Donald) Tramp i sjevernokorejski lider Kim Džong Un, možda nam uslijedi ponovni performans Trampa i ruskog predsjednika Vladimira Putina, a nakon što su vidjeli šta se desilo u Singapuru, mnogi Evropljani su izrazito nervozni".

Bivšoj švedskoj ministarki smeta karta Republike Srpske

BANJALUKA - Delegacija Evropskog savjeta za spoljne odnose, koju je predvodio potpredsjednik odbora ovog savjeta Karl Bilt, u posjeti je Bosni i Hercegovini, a Bilt se juče u Banjaluci susreo s predstavnicima Republike Srpske.

Bilt: Lideri Balkana da usaglase konkretne mjere na samitu u Trstu

SARAJEVO - Kopredsjedavajući Evropskog savjeta za spoljne poslove /ECFR/ Karl Bilt izjavio je danas u Sarajevu da od lidera na Balkanu očekuje da naredne sedmice u Trstu usaglase konkretne korake kako bi se obezbijedila stabilnost u regionu, te ubrzale reforme u njihovim zemljama, što će ih približiti EU.

Dodik sa delegacijom Evropskog savjeta o 'prekrajanju' Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik informisao je kopredsjedavajućeg Odbora Evropskog savjeta za spoljne poslove Karla Bilta da je Republika Srpska čvrsto opredijeljena za proces evropskih integracija i da je sve obaveze u tom procesu do sada uspješno završila.

Karl Bilt: Držati balkanske duhove na odstojanju

Evropski lideri su se, sasvim iznenada, probudili u jednoj novoj realnosti na Balkanu. Naime, na nedavnom samitu naglasili su potrebu za povećanim EU angažmanom kako bi se održala stabilnost, ali i kako bi odbili ruska nastojanja za uticajem u regionu.

Koliko su zarađivali visoki predstavnici: Ešdaun rekorder sa 2,2 miliona KM

SARAJEVO - Budžet kojim raspolaže OHR u periodu od 1. jula 2016. do 30. juna 2017. godine iznosi ukupno 5,999 miliona evra, odnosno oko 12 miliona konvertibilnih maraka.

Bilt: Princip pokrenuo rat kada je ubio Ferdinanda, sada iskra može da plane u Skoplju

BRISEL - Nekadašnji visoki predstavnik EU u BiH Karl Bilt smatra da evropski lideri imaju jasan izbor na Balkanu: ili će se baviti tamošnjim problemima ili će čekati da se balkanski problemi počnu baviti njima

Najčitanije