Karl Nehamer

"Pristupni uslovi za Ukrajinu moraju da važe i za zapadni Balkan, posebno za BiH"

BEČ - Austrijski kancelar Karl Nehamer, uoči današnjeg Samita EU, poručio je da pristupni uslovi za Ukrajinu moraju važiti i za zemlje zapadnog Balkana, posebno za Bosnu i Hercegovinu.

"Nezamislivo da odobrimo status kandidata Ukrajini, a zemlje kao BiH i dalje držimo izvan"

BEČ - Austrijski kancelar Karl Nehamer poručio je da će Austrija status kandidata za članstvo Ukrajine u EU podržati samo pod uslovom da u procesu proširenja ne bude dvostrukih standarda, istakavši da se moraju primijeniti ista mjerila kao i za kandidate sa zapadnog Balkana.

Nehamer: Nema diskusije o embargu na gas

BRISEL - Embargo na uvoz ruskog gasa neće biti dio sljedećeg paketa sankcija EU protiv Rusije, rekao je danas novinarima austrijski kancelar Karl Nehamer.

Nehamer: Putin spreman da omogući izvoz iz Ukrajine

BEČ - Predsjednik Rusije Vladimir Putin spreman je da omogući izvoz iz Ukrajine preko morskih luka, saopštio je danas poslije podne austrijski kancelar Karl Nehamer.

Nehamer: Za Austriju članstvo u NATO ne dolazi u obzir

PRAG - Austrijski kancelar Karl Nehamer istakao je danas u Pragu da za Austriju članstvo u NATO ne dolazi u obzir.

Nehamer: Isporuka gasa biće po ugovoru, plaćanje u evrima

BEČ - Austrijski kancelar Karl Nehamer rekao je da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin, tokom njihovog sastanka početkom sedmice u Moskvi, poručio da je isporuka ruskog gasa ka Austriji bezbjedna i da ta zemlja može da nastavi sa isplatama u evrima, javili su danas lokalni mediji.

Nehamer: EU nepotpuna bez zemalja zapadnog Balkana

BEČ - Austrijski kancelar Karl Nehamer doputovaće sutra u jednodnevnu posjetu Srbiji, gdje želi da, kako je najavio, prenese stav Austrije da EU neće biti potpuna sve dok joj ne budu pristupile zemlje zapadnog Balkana.

Nehamer: Rusija se napadom na nuklearku igra vatrom

​BEČ - Austrijski kancelar Karl Nehamer apelovao je danas da se u oružanom sukobu u Ukrajini mora paziti da nema ratnog djelovanja u blizini nuklearnih elektrana.

Predsjednik i kancelar Austrije Ukrajini: Niste sami

BEČ - Predsjednik Austrije Aleksander van der Belen i kancelar Karl Nehamer snimili su zajedničku video-poruku solidarnosti s Ukrajinom i njenim građanima.

Nehamer očekuje i treći paket sankcija protiv Rusije

​BRISEL - Austrijski kancelar Karl Nehamer polazi od toga da će EU usvojiti i treći paket sankcija protiv Rusije, koji će sadržati još ciljanije i intenzivnije mjere.

Nehamer: Ponovo imamo rat u Evropi

BEČ - Ponovo imamo rat u Evropi rekao je danas pred poslanicima austrijski kancelar Karl Nehamer govoreći o aktuelnoj situaciji u Ukrajini.

Austrijancima Nehamer bolji kancelar od Kurca

​BEČ - Austrijanci smatraju da je novi kancelar Karl Nehamer bolji šef vlade od svog prethodnika Sebastijana Kurca, pokazuje istraživanje javnog mnjenja televizije ATV.

Nehamer: Nemam nikakve simptome i dobro se osjećam

BEČ - Austrijski kancelar Karl Nehamer izjavio je da je dobro i da nema simptome kovida nakon što je ove sedmice bio pozitivan na virus korona, te obećao da će učiniti sve što je moguće da spriječi još jedno zatvaranje širom zemlje.

Austrijski kancelar pozitivan na virus korona

BEČ - Austrijski kancelar Karl Nehamer pozitivan je na virus korona, saopštila je njegova kancelarija.

Austrija dobila Vladu, kancelar i novi ministri položili zakletvu

BEČ - Novi kancelar Karl Nehamer i novi ministri u Vladi Austrije položili su danas zakletvu pred predsjednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom.

Najčitanije