Karta

Britanci objavili novu ratnu kartu

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novu kartu ratnih događanja u Ukrajini.

SNSD: Nećemo dozvoliti poskupljenje javnog prevoza u Banjaluci

BANJALUKA - Iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka poručili su da neće dozvoliti da poskupljenje javnog prevoza dočeka građane Banjaluke, navodeći da gradonačelnik Draško Stanivuković ima najveći budžet u istoriji grada i u njemu prostora da subvencioniše prevoz.

Cijene karata u Banjaluci u maju ostaju iste

BANJALUKA - Cijene karata u gradskom prevozu u Banjaluci ostaju iste s obzirom na to da prijedlog novog cjenovnika nije prošao komisiju, te se ova tačka nije ni našla na dnevnom redu jučerašnje sjednice Skupštine grada.

Isporuka grafičkih karti povećana uprkos nestašici

Znamo da postoji nestašica grafičkih karti, koje su pri tome i izuzetno skupe, tako da je možda i teško povjerovati da je isporuka grafičkih karti zabilježila rast tokom 2021. godine.

Predlažu da u ličnu kartu BiH uđe i nacionalnost

SARAJEVO - Nikola Lovrinović, šef Kluba HDZ-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, uputio je u proceduru prijedlog Zakona o upisu pripadnosti konstitutivnom narodu, nacionalnoj manjini i ostalima.

Kinezi predstavili svoju prvu, domaću grafičku kartu

GPU tržište se mijenja, a na njega sada ulaze i kompanije iz Kine, koje koriste domaće grafičke arhitekture sa ciljem da konkurišu aktuelnim GPU gigantima sa zapada.

Intel prikazao svoju prvu Arc desktop grafičku kartu

Intel Arc GPU se zvanično pojavio za laptopove, a kompanija je sada objavila i prvi tizer koji nam daje uvid u konačni izgled Arc desktop GPU-a.

Britanci objavili novu kartu sa smjerovima ruskih napada

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novu kartu sa smjerovima ruskih napada. Stvari se nisu puno promijenile od juče i uopšte posljednjih dana.

Nema "zelenih" na novoj korona karti EU

Na novoj korona karti EU koju je objavio ECDC situacija je veoma loša i zvanično više nema zemlje u zelenoj zoni.

Od avgusta prodato 100 karata za putovanja u svemir

Kompanija za svemirska putovanja Virdžin Galaktik objavila je da je od avgusta prodala oko stotinu karata za putovanja u svemir po cijeni od 450.000 dolara, prenijeli su američki mediji.

Karta Virdžin Galaktika za let u svemir košta 450.000 $

Virdžin Galaktik je ponovo počeo prodaju karata za let u svemir poslije mnogo godina, nudeći onima koji to sebi mogu da priušte priliku da rezervišu mesto u podorbitalnoj vasionskoj raketi za 450.000 dolara.

BiH spora na putu do slobode kretanja

BANJALUKA - Regionalni sporazum o slobodi kretanja i boravka građana, koji omogućava prelazak granice sa ličnom kartom, lideri BiH, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova trebalo bi da potpišu 6. oktobra u Sloveniji, međutim pitanje je da li će BiH uspjeti završiti neophodne procedure i stvoriti mogućnost za potpis tog sporazuma koji bi od 1. januara naredne godine trebalo da stupi na snagu.

Između Turske i Srbije moći će se samo s ličnom kartom

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić izjavila je da je prihvaćen prijedlog turskog ministra kulture i turizma Mehmeta Nurija Ersoja da se građanima Srbije i Turske omogući da u Tursku, odnosno Srbiju ulaze samo s ličnom kartom.

ECDC ažurirao korona kartu, hrvatski turistički konkurenti u problemu

Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je ažuriranu kartu Evrope. Na ovonedjeljnoj karti cijela Hrvatska je u zelenoj zoni.

Jeftinije mjesečne karte za javni prevoz u Banjaluci

U budžetu grada Banjaluka predviđeno je 145.000 KM na ime subvencija mjesečnih karata u javnom gradskom i prigradskom prevozu za penzionere čime bi cijena mjesečne karte od 1. avgusta bila snižena za 20 odsto, saopšteno je iz Gradske uprave.

Najčitanije