Kestenburg

Banjalučki "Kestenburg" kao Brodvej

BANJALUKA - Međunarodni festival studentskih pozorišta "Kestenburg" svečano je otvoren u nedjelju naveče na sceni Banjalučkog studentskog pozorišta koncertom "Brodvej u Banjaluci".

"Kestenburg" od 28. do 30. novembra: Banjaluka u znaku pozorišta

Četvrto izdanje Međunarodnog festivala "Kestenburg" biće održano od 28. do 30. novembra u Banjaluci, potvrdio je direktor festivala Aleksandar Pejaković u petak u "Podrum sceni" Banjalučkog studentskog pozorišta.

Trivić: "Kestenburg" prilika za susret mladih umjetnika

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je značaj Međunarodnog festivala studentskih pozorišta "Kestenburg" jer je dobra prilika za susret mladih umjetnika iz regiona i svijeta.

Na sceni glumci iz Amerike i Bugarske

BANJALUKA - Takmičarski program trećeg izdanja Međunarodnog festivala "Kestenburg" počeo je u nedjelju uveče na dvije scene Narodnog pozorišta Republike Srpske, a u okviru istog izvedene su predstave "The AfterLife" i "Krugovrat". U pitanju su komadi Omladinskog pozorišta iz San Franciska i Nacionalne akademije za teatar i film iz Sofije.

U Banjaluci počinje "Kestenburg"

Festival studentskih pozorišta "Kestenburg" počinje danas u Banjaluci, a proteći će u znaku umjetničkog rukopisa reditelja Nikole Kolje Pejakovića.

Pozorišta s tri kontinenta u Banjaluci

BANJALUKA - Treće izdanje Međunarodnog festivala "Kestenburg" 16. novembra s početkom u 18 časova u velikoj koncertnoj sali Kulturnog centra Banski dvor svojim koncerom svečano će otvoriti popularni acapela hor iz Beograda "Viva Vox". Ovo je u petak u Banjalučkom studentskom pozorištu (BSP), pozorišnoj kući koja je i organizator festivala, najavio Aleksandar Pejaković, direktor "Kestenburga".

"Kestenburg će okupiti studente sa tri kontinenta"

Festival studentskih pozorišta "Kestenburg" biće otvoren 16. novembra u Banjaluci, a očekuje se učešće studenata sa tri kontinenta - Azije, Evrope i Amerike, rekao je Srni direktor ovog festivala Aleksandar Pejaković.

"Zlatni kesten" češkom "Don Kihotu"

BANJALUKA - "Buđenje Don Kihota", Spektakl teatra iz Praga, pobjednička je predstava Zlatne selekcije drugog izdanja Međunarodnog festivala studentskih pozorišta "Kestenburg", jednoglasno je ocijenio stručni žiri.

Žestoka borba za nagrade na "Kestenburgu"

BANJALUKA - Komedija situacije, improvizacije, uigranost mladih glumaca i teme koje tište njihovu generaciju, poput alkoholizma i nasilja, ukratko, obilježili su pretposljednje takmičarsko veče drugog izdanja Međunarodnog festivala studentskih pozorišta "Kestenburg".

"Kestenburg" dokazuje da granice ne postoje

BANJALUKA - Na drugom "Kestenburgu" posljednje julsko veče, u ponedjeljak, na pet različitih scena u gradu na Vrbasu odigrano je standardnih pet predstava u šest termina.

Komad iz Irana poslao poruku mira na Kestenburgu

BANJALUKA - Do kraja "Kestenburga" i proglašenja pobjednika 2. međunarodnog festivala studentskih pozorišta ostale su još dvije festivalske noći takmičarskog karaktera i 10 predstava u 12 različitih termina.

Cvijanović: Vlada će nastaviti da podržava promociju kulture

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da će Vlada nastaviti da podržava projekte koji promovišu kulturu Srpske i doprinose razvoju i unapređenju kulturnog života, te izrazila zadovoljstvo činjenicom da je Međunarodni festival studentskih pozorišta "Kestenburg" okupio veliki broj učesnika iz različitih zemalja.

Porodica, nasilje i Veliki rat na sceni "Kestenburga"

BANJALUKA - Druge takmičarske večeri Međunarodnog festivala studentskih pozorišta "Kestenburg" banjalučka publika na četiri različite scene imala je priliku da pogleda četiri predstave gostujućih pozorišta, i to iz Bugojna, Beograda, Novog Sada, te predstavu svojih sugrađana iz novoosnovanog omladinskog teatra "Atelje 14".

Buđenje pozorišne publike u Banjaluci

BANJALUKA - Predstava "Bosanska kraljica" Kabare teatra iz Tuzle u srijedu uveče na eksperimentalnoj sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DPRS) otvorila je takmičarski program drugog "Kestenburga", a u prvoj noći pozorišnog programa festivala u tri termina odigrane su ukupno četiri predstave.

Sberbank Banjaluka prijatelj pozorišnog festivala "Kestenburg"

BANJALUKA – Sberbank Banjaluka je podržala organizaciju međunarodnog festivala studentskih pozorišta "Kestenburg".

Najčitanije