Kina

U borbi protiv suše počeli da koriste vještačku kišu

Kina je od avgusta počela da koristi tehnologiju vještačke kiše kako bi pomogla različitim regionima u borbi protiv suše, saopštila je Kineska meteorološka uprava.

Američki ratni brodovi plove Tajvanskim tjesnacem

Dva ratna broda američke mornarice plove kroz međunarodne vode u Tajvanskom tjesnacu, rekla su tri američka zvaničnika za Rojters, što je prva takva operacija od pojačanih napetosti s Kinom zbog posjeta predsjednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nansi Pelosi Tajvanu.

Tajvan: Četiri kineska aviona prešla središnju liniju moreuza

TAJPEJ - Četiri kineske letjelice prešle su danas središnju liniju Tajvanskog moreuza, saopštilo je tajvansko Ministarstvo odbrane.

Tajpej: Kina poslala ka Tajvanu 51 avion i šest brodova

TAJPEJ - Oružane snage Tajvana regostrovale su danas približavanje 51 aviona i šest ratnih brodova Narodne oslobodilačke armije Kine tom ostrvu, saopštilo je tajvansko odjeljenje za odbranu.

Vei Fenge: Kina ne može da se ukroti, ne plaši se sila zla

PEKING - Kineska Narodnooslobodilačka armija (KNA) ne plaši se svojih neprijatelja i spremna je da se bori za suverenitet zemlje usred pokušaja Sjedinjenih Američkih Država da poljuljaju stabilnost u azijsko-pacifičkom regionu, izjavio je danas kineski ministar odbrane Vei Fenge.

"Kina vodi informativni rat protiv Tajvana"

TAJPEJ- Tajpej je danas ocijenio kao preuveličavanje to što je Kina objavila snimak strateški važnih ostrva Penghu, gdje se nalazi velika tajvanska vazdušna baza, i saopštio da nije istina da su se kineske snage približile ostrvima, prenosi Rojters.

Poslije Pelosi i američki kongresmeni stigli na Tajvan

TAJPEJ - Nedugo poslije posjete predsjedavajuće Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi delegacija američkih kongresmena stigla je danas u dvodnevnu posjetu Tajvanu.

Tajpej: Prijetnja od Kine za Tajvan i dalje visoka

TAJPEJ - Predsjednica Tajvana Caj Ing-Ven saopštila je da je vojna prijetnja za ostrvo koju predstavlja Kina "i dalje visoka", prenosi TAS S pozivajući se na lokalne medije.

Objavljena bijela knjiga o tajvanskom pitanju: "Tajvan je od davnina pripadao Kini"

PEKING - Kancelarija za poslove Tajvana i Kancelarija za informisanje pri Državnom savjetu Kine objavile su danas bijelu knjigu pod naslovom "Tajvansko pitanje i ponovno ujedinjenje Kine u novoj eri" kako bi se ponovila činjenica da je Tajvan dio Kine.

Kina: Uspješno završene vojne vježbe oko Tajvana

PEKING - Kineska vojska saopštila je danas da je poslije gotovo nedjelju dana uspješno završila različite vojne zadatke oko Tajvana, ali da nastavlja pomno da prati situaciju u Tajvanskom moreuzu.

Osvježen Audi A6 lansiran u Kini

Audi je prošle jeseni već iskazao posvećenost kineskom tržištu, kako tumače podstrekači daljeg bogaćena već prebogatih kompanija. Ovo kažu jer je u toj državi upriličena premijera prestižnog Audija A8, pa je čak lansirana i verzija s oznakom Horch, specifična po tome što nudi produženo međuosovinsko rastojanje i po tome što je izrađena posebno za kupce u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

U Kini dozvoljena vožnja autonomnim vozilima, evo kako to izgleda

U Kini je po prvi puta dopušteno autonomnim vozilima bez vozača da se uključe u svakodnevni saobraćaj.

Pelosi: SAD ne mogu da dozvole Kini da izoluje Tajvan

VAŠINGTON - Predsjedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi izjavila je danas povodom svoje nedavne posjete Tajvanu da je ona bila apsolutno korisna i dodala da SAD ne mogu da dozvole Kini da izoluje to ostrvo.

Kina nastavlja sa manevrima oko Tajvana

PEKING - Istočna komanda kineske narodnooslobodilačke armije saopštila je danas da nastavlja sa združenim vojnim vježbama u moru i vazdušnom prostoru oko ostrva Tajvan, sa fokusom na blokade i logistiku snabdijevanja, prenosi Rojters.

AP: Godinu dana poslije Avganistana, obavjestajci se okreću Kini

VAŠINGTON - Zamjenik direktora CIA Dejvid Koen stavio je do znanja zaposlenima u kontraterorističkom sektoru da je borba protiv Al Kaide i ostalih ekstremističkih grupa prioritet, ali je naveo i da će novac i resursi agencije biti značajno usmjereni na Kinu, prenio je AP.

Najčitanije