Kino

Od sutra revija domaćeg filma u Prijedoru

U Prijedoru će sutra početi revija domaćeg filma, u okviru Prijedorskog ljeta kulture, najavljeno je danas iz Javne ustanove Centar za prikazivanje filmova Prijedor.

Milorad Kašćelan za "Nezavisne": Fotografija priča svim jezicima svijeta

Šesta Međunarodna izložba fotografija "Foto perspektiva" u organizaciji Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka biće otvorena sutra sa početkom u 19 časova u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor.

Dragan Prole: Fotografija je svuda oko nas, treba je samo primijetiti

Dragan Prole, banjalučki fotograf i majstor fotografije, organizator je 4. Međunarodne izložbe digitalnih i printanih fotografija "Concept Photo", koja će ispred Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka biti otvorena večeras u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor.

Osvojite ulaznice za film "Spencer"

Portal "Nezavisnih novina" i "Cinestar" najbržem čitaocu poklanjanju dvije ulaznice za film "Spencer".

"Deset u pola" i "Resident Evil: Povratak u Raccoon City" od 2. decembra u kinima BiH

Nakon svjetske premijere na otvorenju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala i sjajnih premijera na Festivalima u regionu u posljednjih sedam dana, na repertoar bh. kino dvorana i bioskopa konačno štiže novo filmsko ostvarenje bh. oskarovca i autora klasika "Ničija zemlja“ Danisa Tanovića, komedija "Deset u pola".

"Istjerivači duhova: Naslijeđe" pretpremijerno u kinima od 19. novembra

Od ovog petka BH publika će, paralelno s otvaranjem u američkim kinima, napokon imati priliku pogledati dugoočekivani nastavak originalnih Ghostbustersa naslovljen "Istjerivači duhova: Naslijeđe" (Ghostbusters: Afterlife). Film sa pretpremijerama u domaćim kinima starta od 19.11. i to istovremeno sa početkom prikazivanja u Americi.

Kolom stiže u Zvezdu

Španski plejmejker Kino Kolom postaje novi košarkaš Crvene zvezde.

U Trebinju počeo francusko-njemački kino-karavan

Projekcijom francuskog filma "Kao dječaci" u trebinjskom Kulturnom centru je započeo "Bioskopski karavan", francusko-njemački koprodukcijski projekat, kome su, osim gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, prisustvovali i ambasador Njemačke u BiH Margaret Marija Ueber i Žan-Kristof Tabuj, direktor Francuskog instituta i savjetnik za kulturu u Ambasadi Francuske u BiH.

Vještačenja na lokaciji kina "Kozare", inspekcija našla nepravilnosti

BANJALUKA - Gradski inspektori na lokaciji nekadašnjeg kina "Kozara" otkrili su dvije nepravilnosti, a gradonačelnik Igor Radojičić je za "Nezavisne" rekao da očekuju da se u vezi s rušenjem starog objekta i izgradnjom višespratnice na ovoj lokaciji napravi vještačenje.

Stopirana izgradnja nebodera na mjestu kina "Kozare"

BANJALUKA - Grad neće izgraditi priključnu saobraćajnicu za planirani neboder u Ulici Sime Šolaje, čijoj se izgradnji protive stanari više stambenih zgrada u okolini nekadašnjeg kina "Kozara".

Ponovo radi kino "Kozara" u Prijedoru

PRIJEDOR - Kino "Kozara" u Prijedoru večeras ponovo počinje prikazivati filmove, nakon više od šest mjeseci od zatvaranja.

Počelo rušenje kultnog kina "Kozara"

BANJALUKA - Bageri su danas počeli rušiti jedan od simbola grada, zgradu kultnog kina "Kozara", što je rastužilo mnoge građane koji su odrasli uz ovo kino.

Da li je Nolanov novi film toliko dobar ili su se ljudi uželjeli kina

Nekoliko Amerikanaca i Evropljana spremno je da plati avionske, vozne i autobuske karte kako bi otputovali u grad u kome mogu na velikom platnu da pogledaju najnovije filmsko ostvarenje Kristofera Nolana "Tenet".

Otvorena izložba fotografija "Foto-kino" kluba

TREBINJE - U Trebinju je večeras, u Dučićevoj ulici, otvorena klupska izložba 60 fotografija 14 autora, članova "Foto-kino" kluba iz ovog grada nastalih na foto-safarijima u okolini Trebinja.

Objavljene prеpоrukе zа rаd kinа u RS tоkоm еpidеmiје

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo RS objavio je prеpоrukе zа rаd kinа/biоskоpа tоkоm еpidеmiје kovid - 19.

Najčitanije