Komarac

U ponedjeljak i utorak zaprašivanje komaraca na području Banjaluke

Preduzeće "Eko-bel" će u ponedjeljak, 27. juna, od 20 do 23 časa i u utorak, 28. juna, od 4.30 do 6.30 izvršiti toplo i hladno zaparašivanje komaraca, kao mjeru suzbijanja odraslih formi ovih insekata na području grada.

8 biljaka koje štite od komaraca

Posljednji dani maja, kao i cijelo ljeto, koje je pred nama, donose uglavnom lijepo vrijeme, ali sa njim stižu i razni insekti. Posebno se izdvajaju komarci, koji umiju da budu prilično dosadni i uporni.

Virus Zapadnog Nila dominantno prenose "kućni" komarci

Dominantan prenosnik virusa Zapadnog Nila su kućni komarci i postoje dva načina zaštite. Prvi je lična zaštita, a drugi suzbijanje komaraca sa zemlje u sumrak, u vrijeme njihove najveće aktivnosti, kaže dekan Biološkog fakuleta u Beogradu Željko Tomanović za medije.

U Beogradu otkriven virus Zapadnog Nila, građani upozoreni

BEOGRAD - Laboratorija Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" tokom analize komaraca u Beogradu detektovala je virus Zapadnog Nila.

Prirodni načini kako se zaštiti od komaraca

Možda i jedini razlog zašto ne volimo ljeto jesu komarci.

Kako će se, uz genetički inženjering, komarci boriti sami protiv sebe

Pod pokroviteljstvom biotehnološke kompanije "Okitec" iz Velike Britanije, počinje promovisanje operacije puštanja miliona genetički modifikovanih komaraca, kako bi se testirala nova metoda bioinženjerske kontrole štetnih insekata.

Ruski i američki naučnici "odvikavaju" komarce da piju krv

Ruski i američki naučnici sakupili su genom komaraca kako bi ih "odvikli" da piju ljudsku krv ili da prenose parazita koji uzrokuju malariju, saopštila je pres-služba Istraživačkog univerziteta informacionih tehnologija (ITMO) u Sankt Peterburgu.

Pojavila se nova vrsta malaričnog komarca u Africi

ADIS ABEBA - U afričkim gradovima pojavila se nova vrsta komaraca koji prenose malarju, što bi moglo da ima razorne posljedice za tamošnje stanovike, pokazuju rezultati nove studije.

Raspored suzbijanja komaraca za Bijeljinu

BIJELJINA - Suzbijanje komaraca na teritoriji grada Bijeljina biće obavljeno u periodu od 21. do 22. jula, tretman odraslih formi komaraca sa zemlje postupkom hladnog zamagljivanja.

Zašto komarci neke ne ujedaju

Koliko god se trudili da izbjegnemo komarce i koliko god da koristimo razne preparate za zaštitu, neke ljude oni doslovno pikiraju.

Mikrob sprečava zarazu komaraca malarijom

Naučnici su otkrili postojanje mikroba koji u potpunosti sprečava zarazu komaraca malarijom, u čemu, kako tvrde, leži ogroman potencijal za obuzdavanje širenja te bolesti.

Registrovan prvi ovogodišnji slučaj groznice zapadnog nila

​Žena iz Beograda prvi je registrovan slučaj obolijevanja od groznice zapadnog Nila u ovoj godini u Srbiji, objavljeno je danas iz Instituta "Dr Milan Jovanović Batut".

Kako se na prirodan način odbraniti od komaraca?

Toplo vrijeme nakon obilnih padavina stvorili su pravi raj za male, dosadne krvopije - komarce.

U Srbiji od groznice Zapadnog Nila umrlo 15 osoba

BEOGRAD - U Srbiji je do 21. avgusta registrovano 159 slučajeva obolijevanja od groznice Zapadnog Nila, sa 15 smrtnih ishoda koja se mogu dovesti u vezu sa groznicom, navodi se u posljednjem izvještaju Insituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" u Beogradu.

Kako da ublažite svrab poslije uboda komarca

Komarac, nakon uboda, u našem tijelu ostavlja sluz koja izaziva dosadni svrab.

Najčitanije