Kompanija

Njemačka agencija traži da kompanije dostave podatke o potrošnji energenata

BERLIN - Njemačka Agencija za regulaciju enerenata (Bundesnetcagentur) zatražiće od kompanija odgovor o količini utrošenog gasa da bi im pomogli da utvrde kako da ga ograniče u slučaju prekida isporuke gasa iz Rusije, izjavio je danas izvor iz te agencije.

Stara 3G mreža zvanično prestala da postoji

AT&T kompanija je pripremila sve korisnike koji su i dalje bili na 3G mreži i najavila im je da se 3G mreža gasi

Microsoftova imperija: Kompanije koje su kupljene za više od milijardu dolara

​Najava kupovine Activision Blizzarda od strane Microsofta izazvala je mnogo bure na IT tržištu.

Avio-kompanije u SAD upozorile na poremećaj letova zbog 5G

VAŠINGTON - Izvršni direktori velikih američkih putničkih i kargo avio-prevoznika uputili su pismo na adrese više državnih institucija u kojem su izrazili zabrinutost za bezbjednost letova od srijede, kada bi kompanije AT&T i Verajzon trebalo da počnu sa uvođenjem usluge 5G mreže.

Mtel - regionalni tehnološki lider

Kao sto smo najavili, Nezavisne novine prate serijal specijalizovanih emisija koje istražuju i informišu javnost u vezi digitalne zrelosti kompanija i ustanova sa našeg područja u specijalnom serijalu pod naziv "Forward talks".

Dodik nakon sastanka s predstavnicima kineske kompanije: Postoje uslovi za jačanje

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom preduzeća "Čajna Šandong internešnel end tehnikal", ogranak Beograd, o proširenju saradnje sa Republikom Srpskom.

Stručnjaci razmatraju Moderninu vakcinu za hitnu upotrebu

ŽENEVA - Tehnički stručnjaci razmatraju danas vakcinu protiv kovida 19 kompanije Moderna radi eventualanog urgentnog odobravanja njene upotrebe, rekao je portparol Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Ugrožen opstanak petine kompanija u Njemačkoj

Gotovo petina svih kompanija u Njemačkoj smatra da kriza pandemije virusa korona predstavlja prijetnju njihovom opstanku, pokazuje najnovije istraživanje IFO instituta o poslovnoj klimi.

Nova crnogorska avio-kompanija "ToMontenegro"

U "Službenom listu Crne Gore" objavljena je danas Odluka o osnivanju nove avio-kompanije "ToMontenegro".

Odlična stimulacija: Svakom od 4.116 zaposlenih poklonili po auto

PEKING - Kineska fabrika za proizvodnju željeza i metala nedavno je dospjela na naslovnice svjetskih medija jer je poklonila svojim radnicima 4.116 novih automobila kao bonus za dobre rezultate u poslovanju.

Tajanstvena softverska firma ne zarađuje a vrijedi 22 milijarde evra

Ako niste čuli za softversku kompaniju "Palantir", to i nije neko čudo - ta firma snabdijeva tajne službe gomilom podataka i cijeli imidž gradi na tajnovitosti. Sada je izašla na berzu pa se ponešto o njoj i saznalo.

Ruska kompanija na udaru naoružanih napadača u Minsku

MINSK - Ruska kompanija "Yandex" saopštila je danas da su nepoznati naoružani napadači upali u njene prostorije u bjeloruskoj prestonici Minsku i da kompanija nastoji da dođe do pouzdanih informacija o ovom napadu, izvjestio je Rojters.

Uskoro letovi Rajanera ka Banjaluci

BANJALUKA - Avio-kompanija Rajaner planira uskoro da ponovo uspostavi letove iz Memingena i Brisela prema Banjaluci, rekao je direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić.

Kažnjena farmaceutska kompanija Novartis

VAŠINGTON - Svjetski farmaceutski gigant, kompanija Novartis, kažnjena je za korupciju i podmićivanje ljekara, bolnica i klinika u Grčkoj i Vijetnamu.

Kompanija Plantaže izgubila 2,1 mln evra u prvom kvartalu

PODGORICA - Kompanija Plantaže imala je u prvom kvartalu ove godine gubitak od 2,1 miliona evra, saopštili su iz te crnogorske kompanije.

Najčitanije