Kontrole

Završio fakultet, a nije osnovnu školu

BANJALUKA - Prosvjetni inspektori tokom kontrole fakulteta utvrdili su da jedna osoba ne posjeduje diplomu čak ni osnovne škole, dok je utvrđeno da njih osam nema regularno završenu srednju školu, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Loša saobraćajna kultura u istočnoj Hercegovini

TREBINJE- Stanje bezbjednosti saobraćaja, za razliku od javnog reda i mira i drugih parametara, na području cijele istočne Hercegovine nije zadovoljavajuće, a nivo saobraćajne kulture je ispod prosječnog nivoa.

Pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova od danas do ponedjeljka, 9. avgusta, vršiće pojačanu kontrolu vozača u Republici Srpskoj, s akcentom na vožnju pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova.

Za sedam dana izrečeno skoro 80.000 KM kazni

BANJALUKA – Republički inspektori su izrekli 78.000 KM kazni zbog nepoštovanja preventivnih mjera za suzbijanje širenja virusa korona, a jedan objekat je privremeno zatvoren, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Za jedno veče uhapšeno 17 pijanih vozača

GRADIŠKA – Sedamnaest lica je uhapšeno zbog prisustva alkohola u organizmu u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja, a kontrolisano je 1.007 učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Tokom vikenda kažnjeno 27 vozača, četiri uhapšena

GRADIŠKA - Pripadnici Policijske uprave Gradiška kontrolisali su i alko-testirali 1.202 učesnika u saobraćaju, a zbog prisustva alkohola u krvi kaznili su 27 vozača.

Iz saobraćaja isključeno 85,7 odsto kontrolisanih vozila

GRADIŠKA - Tokom akcije na teritoriji Gradiške policijski službenici su kaznili 18 vozača od kontrolisanih 21 zbog tehničke neispravnosti vozila, što je 85,7 odsto, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Kontrole na granicama Njemačke su privremene

BERLIN - Pojačane kontrole na granicama Njemačke vrše se radi usporavanja širenja virusa korona i predstavljaju privremeno i krajnje rješenje, rekao je danas portparol Vlade Štefen Zajbert.

Pojačana kontrola ispravnosti registarskih tablica u Srpskoj

BANJALUKA - Policija će u narednom periodu kontrolisati da li su registarske tablice vozila vidljive i čitljive, odnosno oštećene i adekvatno postavljene na vozilu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Pojačane kontrole saobraćaja u Trebinju

TREBINJE - Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Trebinje od danas do 14. februara vršiće pojačanu kontrolu saobraćaj sa akcentom na prisustvo alkohola, droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu kod vozača, saopšteno je iz Policijske uprave.

Oštrija kontrola zapuštenih dvorišta u Banjaluci, prijete rigorozne kazne

BANJALUKA - Gradska inspekcija će u narednim danima, sa dolaskom ljepšeg vremena i bujanja vegatacije, pooštriti kontrolu zapuštenih dvorišta u Banjaluci, u namjeri da vlasnike zemljišta primora da svoje okućnice održavaju urednim i čistim, saopšteno je iz Gradske uprave.

Trgovac kažnjen zbog nekorigovanja cijena

BANJALUKA - Stupanjem na snagu uredbe Vlade Republike Srpske o vraćanju cijena na prethodni nivo, republička tržišna inspekcija vrši pojačane kontrole trgovačkih centara, apoteka i drugih prodajnih objekata.

Od kontrolisanih 1.103 , samo petoro vozača nije kažnjeno

ZVORNIK - Na području Policijske uprave Zvornik tokom februara sankcionisana su 252 lica zbog neadekvatne upotrebe mobilnog telefona za vrijeme učešća u saobraćaju, od kojih su 174 vozača i 78 pješaka.

Pojačane kontrole u saobraćaju tokom vikenda u Banjaluci

BANJALUKA - Tokom predstojećeg vikenda na području Policijske uprave Banjaluka biće sprovedena pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, sa akcentom na otkrivanje vozača pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz ove uprave.

Pojačane kontrole pekara i poslastičara u BiH

BANJALUKA - Inspektori Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) započeće 18. februara pojačane kontrole obveznika koji se bave proizvodnjom hljeba, svježih peciva, kolača i ostalih srodnih proizvoda, najavljeno je iz UIO.

Najčitanije