Kosa

Kako da farbanu i plavu kosu očuvate tokom ljeta

Ljeto je u punom jeku, a temperature su ovih dana nepodnošljive. Mnogi od nas spas pronalaze na bazenu ili u moru i na taj način sebi umnogome olakšavaju.

Ne daju da ručne kose padnu u zaborav

DOBOJ - S trinaest godina Dragan Boroša iz Velike Bukovice stao je rame uz rame s dvadesetak kosaca i na jednoj njivi u selu Trbuk pokazao da zna da rukuje ovom poljoprivrednom alatkom.

Mjuzikl "Kosa" 25. juna na Palama

Mjuzikl "Kosa" biće izveden 25. juna u Kulturnom centru Pale, a u njemu će učestvovati Sarajevska filharmonija, te solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo.

Za jaku, gustu i zdravu kosu: Domaća maska od kvasca

Zdrava i njegovana kosa je imperativ ljepote i skoro svaka dama želi da njena kosa izgleda sjajno i lijepo. Međutim, ponekad je teško postići ovaj izgled.

Kako je kosa Zorice Brunclik postala pink

Zorica Brunclik podjednako je poznata po odličnom glasu, vanvremenskim hitovima, kao i po neobičnoj boji kose. Malo ko se sjeća početka njene karijere, dok je još bila tamnokosa.

Navike koje narušavaju kvalitet kose

Nakon posjete salonu rijetko razmišljamo o tome da je učinak profesionalne nege sasvim moguće produžiti do narednog odlaska, a ne na nekoliko dana, kako to obično biva. Zdravlje kose ne zahtijeva ništa manje truda i pažnje od kože lica i tijela. Štaviše, rezultat njege u većoj mjeri zavisi od kvaliteta odabranih uređaja i tehnika koje koristite. Ali to nije sve, vrlo je važno ne upuštati se u loše navike, koje najčešće postaju glavni krivci lošeg stanja kose. U redovima koji slijede izdvajamo najčešće propuste iz ugla stručnjaka.

Ako počupate jednu sijedu - hoće li ih stvarno izrasti više?

Kad ugledaju sijedu vlas mnogi su u iskušenju da je, jednostavno, iščupaju. Ima li koristi od toga i da li je tačna priča da se, nakon čupanja sijede dlačice množe?

Frizuru koja je "smrt" za kosu i kožu glave

Ženska kosa je nepresušan izvor inspiracije stilistima i modnim ekpertima. Frizeri zbog toga imaju pune ruke posla.

6 znakova da gubite previše vlasi

Opadanje kose je normalna pojava - dnevno izgubimo od 50 do 100 dlaka. Međutim, kada ovo nije normalno? Kada se treba zabrinuti i javiti ljekaru?

Koja boja je najbolja za tanku i rijetku kosu

Svaka djevojka bi voljela da ima gustu i jaku kosu koja prosto zrači volumenom. Međutim, kao posljedica različitih faktora, poput genetike, ali i korišćenja neadekvatnih proizvoda, činjenica je da mnoge žene muče muku s rijetkom kosom.

Najbolji lijek protiv ujeda komaraca

​Prednosti listova bokvice su korišćene još od 1500-ih za liječenje zdravstvenih stanja kao što su prehlada, groznica ili grip. Ima antibakterijska, antiiritantna i antiseptička svojstva.

Da li je bezbjedno koristiti šampon za suvo pranje kose

Ovaj proizvod dobio je ogromnu popularnost, jer su ga žene prihvatile kao veoma praktičan.

Sjajan trik za prelijepe lokne, sjajnu kosu i jaču dlaku

Dame sa kovrdžavom kosom često koriste pivo, jer lokne uz njega budu fenomenalno obliovane, a kosa se sija. Međutim, poslije nekog vremena, žene primijete da im kosa postaje suvlja, a da krajevi lako pucaju!

Indijski frizeri podijelili pet koraka do sjajne i zdrave kose

Zdrava, jaka i sjajna kosa san je svake djevojke, ali mogu postojati desetine faktora koji mogu uticati da vaša kosa izgleda tako.

Šta će se desiti ukoliko stalno čupamo sijede dlake?

Da li ste primijetili da imate nekoliko sijedih u kosi i želite da ih uklonite? Čini vam se da biste to vrlo lako mogli da riješite čupanjem tih nekoliko neželjenih dlačica. Međutim, da li su takve "metode" štetne?

Najčitanije