Kovid propusnice

Crna Gora ukida kovid potvrde

Vlada Crne Gore odlučila je da od sutra dodatno ublaži mjere, koje će važiti do 25. marta, te se ukida obaveza posjedovanja kovid potvrda za ulazak u tu zemlju.

Cvjeta trgovina falsifikovanim kovid-propusnicama u Evropi

U Njemačkoj se gotovo nigdje ne može bez kovid-propusnice kojom se dokazuje da je neko preležao koronu ili da je vakcinisan. Zato cvjeta trgovina falsifikatima, a to na svojoj koži naročito osjećaju apotekari.

U Srbiji nije proširena upotreba kovid propusnica

BEOGRAD - Kovid propusnice imaju veoma značajan efekat kada je u pitanju podsticanje mladih na imunizaciju, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević poslije sjednice Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa.

Tiodorović: Kovid propusnice od 24 sata nisu realne

BEOGRAD - Ja sam za uvođenj kovid propusnica 24 sata, to je stav i stručnog dijela Kroznog štaba i jasan stav struke u svijetu, ali smo svjesni da je zabluda da bi to bilo moguće, rekao je član Kroznog štaba dr Branislav Tiodorović.

Moguće kovid propusnice za državne službenike u Danskoj

KOPENHAGEN - Danska bi mogla da zatraži od državnih radnika da pokazuju kovid propusnice pri dolasku na radna mjesta, što bi bio novi korak u borbi protiv širenja zaraze virusom korona.

Protesti u Hrvatskoj protiv obaveznih kovid propusnica

ZAGREB - Prvi protest protiv obaveznih kovid propusnica održan je jutros već u 6:30 pred zatvorom u Remetincu.

Vlasti u BiH bez dogovora o kovid propusnicama

BANJALUKA, SARAJEVO - Vakcinisani građani BiH, bez obzira na to koju vakcinu protiv virusa korona su primili, često nailaze na blokade na granicama zemalja EU, jer problem predstavlja to što BiH nema jedinstvenu kovid potvrdu te se često QR kod ne može očitati, a čini se da se rješenje ovog problema još ne nazire.

Brnabić: Srbija neće uvoditi kovid propusnice koje će važiti 24 časa

BEOGRAD - Srbija ne namjerava uvoditi kovid propusnice koje bi vrijedile 24 časa, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić i sugerisala je dosljednu primjenu sadašnjih mjera i ustrajnu kampanju vakcinisanja, ocijenivši kao napredak to što je dosad vakcinisano više od 55 odsto građana.

Matić: Kovid propusnice bi trebalo da važe ceo dan

BEOGRAD - Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, koja je i članica Kriznog štaba, izjavila je da danas bi kovid propusnice trebalo da tokom cijelog dana budu uslov za ulazak u ugostiteljske objekte.

Od večeras u Srbiji obavezne kovid propusnice

BEOGRAD - U Srbiji večeras na snagu stupa odluka o uvođenju kovid propusnica za ugostiteljske objekte.

Tiodorović: Kovid propusnice samo uvod za druge mere

BEOGRAD - Kovid propusnice su samo uvod, najava za druge mjere koje će uslijediti, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović i istakao da je medicinski dio Kriznog štaba tražio "kompletne restrikcije", kao i da se zalaže za to da se što prije pređe na onlajn nastavu.

Krizni štab prelomio: Uvode se kovid propusnice u Srbiji

BEOGRAD - Sjednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa korona održava se danas u Palati Srbija, a na njoj je donijeta odluka da se u Srbiji uvedu kovid propusnice.

Protesti u Italiji: "Bez kovid potvrde, bez diktature"

Mjera po kojoj svi zaposleni u Italiji moraju prkazati takozvanu zelenu propusnicu, kojom dokazuju da su vakcinisani, da su preboljeli virus korona ili da su nedavno bili negativni, stupila je danas na snagu. Mjerom je pogođeno oko 23 miliona radnika u privatnom i javnom sektoru.

Kon: Situacija krajnje ozbiljna

BEOGRAD - Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon ocijenio je da je epidemiološka situacija "krajnje ozbiljna" i da je zbog toga medicinski dio kriznog štaba zahtijevao da se uvedu restriktivnije mjere.

"Kovid propusnice realnije od zabrane slavlja"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je u Beogradu prvom dozom vakcinisano 57,5 odsto građana, a drugom 55,5 i da glavni grad nikako da dostigne željeni procenat od 70 odsto vakcinisanih.

Najčitanije