Kriminal

Napadi kriminalnog klana na auto-puteve Kolumbije

BOGOTA - Najmanje 100 vozila uništeno je na auto-putevima širom severne Kolumbije u pojedinačnim napadima Zalivskog klana, kriminalne organizacije koja je najavila oružani odgovor zbog izručenja bivšeg vođe Daira Antonija Usuge, poznatog kao Otonijel, Sjedinjenim Državama, saopštila je vlada.

Privredni kriminal progutao 33 miliona maraka

BANJALUKA - Materijalna šteta pričinjena privrednim kriminalom u Srpskoj u prošloj godini procijenjena je na 33,48 miliona maraka, što je za 8,37 miliona maraka manje nego godinu ranije.

Tužilaštvo o hapšenjima u Srpskoj

BANJALUKA - Akcija "Staza", kojom koordinišu tužioci Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, usmjerena je na lica osumnjičena da su duže vremena vršila krivična djela organizovanog kriminala povezana s krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i nedozvoljenog prometa oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ko su "glavni" strani kriminalci u Beču

BEČ - Odogovor na parlamentarni upit Slobodarske partije Austrije (FPO) o porijeklu osoba osumnjičenih za krivična djela u Beču, pokazao je da 50 odsto njih ima austrijsko državljanstvo, dok kod stranaca prednjače državljani Srbije.

Abazović: Obračun s kriminalom bi donio pomirenje

SKOPLJE, PODGORICA - Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović smatra da bi se snažnijom borbom protiv kriminala i korupcije, značajno umanjio i nacionalizam u zemljama regiona, a onda bi, uvjeren je, uslijedilo pomirenje.

Jedna država regije među zemljama s najvećim brojem naoružanih civila

ŽENEVA - Međunarodna nevladina organizacija Globalna inicijativa, objavila je izveštaj Globalni indeks za 2020. godinu nastao nakon dvogodišnje studije o organizovanom kriminalu u sve 193 članice UN s ciljem da se dorinese istinski globalnom odgovoru na sveprisutnu prijetnju transnacionalnog organizovanog kriminala.

Razbijena balkanska kriminalna grupa u akciji Evropola

HAG - U međunarodnoj policijskoj akciji u koordinaciji Evropola, razbijena je balkanska grupa trgovaca kokainom i pokrenuta je istraga protiv više od 61 osumnjičenog pripadnika te kriminalne organizacije.

Kriminal bijelog okovratnika uljuljkan na visokim pozicijama

Termin kriminal bijelog okovratnika utemeljio je Edwin H. Sutherland 1939. godine, a dobio je naziv po tome što je nošenje bijele košulje i kravate karakteristično u poslovnom svijetu, za koji je ova vrsta kriminala vezana.

Kovačević: Policija Srpske potvrdila da se efikasno bori protiv kriminala

BANJALUKA - SNSD je radio i radiće i ubuduće na stvaranju društvenog i političkog ambijenta u kojem je borba protiv kriminala i korupcije moguća i koja treba da bude efikasna, te da stopa kriminaliteta u Srpskoj ostane najniža u regionu, kao što je sada, rekao je portparol ove stranke Radovan Kovačević.

Racije u Njemačkoj protiv porodica iz organizovanog kriminala

BERLIN - Njemačka policija pokrenula je danas racije protiv porodica iz organizovanog kriminala u Berlinu i Hamburgu, a u akciji učestvuje oko 500 pripadnika snaga reda, saopštile su vlasti.

"Mladić s drveta" ponovo osumnjičen za krađu

TESLIĆ - Eldin Horić (35) iz Teslića, koji je prije tri godine s omčom oko vrata na drvetu sjedio 22 sata, ponovo je uhapšen i predat Okružnom javnom tužilaštvu Doboj jer je nastavio s teškim krađama.

U pritvoru osumnjičena kriminalna grupa

TUZLA- Kantonalni sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor za grupu od 11 osoba koju je, kako se sumnjiči, organizovao Benjamin Žigić iz Tuzle

Na području koje pokriva PU Trebinje nije bilo trgovine ljudima

TREBINJE- Policijska uprava Trebinje, i pored činjenice da pokriva veoma frekventno i razuđeno područje, u posljednjih pet godina nije zabilježila nijedno krivično djelo trgovine ljudima, što Hercegovinu svrstava u jednu od rijetkih sredina regiona koja nema ovakvih krivičnih djela.

Trento: Uhapšeno 19 osoba optuženih da pripadaju Ndrangeti

TRENTO - Italijanska policija uhapsila je danas 19 osoba optuženih za pripadnost mafijaškoj kriminalnoj organizaciji Ndrangeta sa sjedištem u Kalabriji, koja djeluje i u gradu Trentu na sjeveru zemlje u blizini granice sa Austrijom.

U pucnjavi na meksičke policajce život izgubilo 14 napadača

MEKSIKO SITI - U sjevernoj meksičkoj državi Zakatekas u napadu na pripadnike organa reda koji su bili u patroli, najmanje 14 osumnjičenih za napad izgubilo je život, a tri policajca su ranjena.

Najčitanije