La Palma

Naučnici proglasili kraj erupcije vulkana na La Palmi

Naučnici su danas proglasili kraj erupcije vulkana Kumbre Vijeha, na španskom ostrvu La Palma, koja je trajala blizu 100 dana.

Vulkan koji nedjeljama uništava turističko ostrvo sada još opasniji

Vulkan koji već petu nedjelju eruptira na španskom ostrvu La Palmi ne samo da ne pokazuje znakove posustajanja nego postaje sve aktivniji, potvrdili su zvaničnici.

Sančez: Španija će ubrzati slanje pomoći na La Palmu

LA PALMA - Španski premijer Pedro Sančez izjavio je danas da će vlada ubrzati slanje pomoći teško pogođenoj poljoprivrednoj i ribarskoj industriji na ostrvu La Palma, gdje se danas urušio dio vulkana, a užarena lava teče više od mjesec dana od početka erupcije.

Novi potok lave prijeti kućama na La Palmi

MADRID - Novi potok lave slijeva se niz vulkan Kumbra Vijeha na Kanarskim ostrvima i prijeti da prekrije kuće i imanja u gradu Lod Ljanos de Aridane zbog čega je evakuisano oko 800 ljudi.

Vulkan na La Palmi izbacuje blokove lave veličine zgrade

LA PALMA - Blokovi rastopljene lave veličine trospratne zgrade kreću se danas niz padinu vulkana na španskom ostrvu La Palma, gdje je zabilježena i serija potresa, tri sedmice nakon erupcije.

Zbog oblaka pepela sa La Palme zatvoren aerodrom na Tenerifama

MADRID - Oblak pepela od vulkana Kumbre Vijeha na ostrvu La Palma u Španiji omeo je vazdušni saobraćaj sa susjednog dijela ostrva Tenerife, saopštio je danas operater aerodroma "Aena".

Raste ostrvo La Palma zbog ulivanja lave u okean

MADRID - Površina španskog ostrva La Palma nastavlja da se povećava usljed ulivanja lave u Atlantski okean i stvrdnjavanja u dodiru s vodom, saopštili su danas naučnici EU.

Lava progutala crkvu

LA PALMA - Lava iz vulkana Kumbre Vieha na kanarskom ostrvu La Palma progutala je crkvu koja se nalazila na putu lave ka moru.

Najčitanije