Legalizacija

Lončar: Srbija radi na tome da skine marihuanu sa liste narkotika

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će Srbija kao članica UN ispoštovati odluku UNODK-a da se marihuana skine sa liste narkotika i naveo da se u Srbiji već radi na tome.

Španija: Poslanici legalizovali eutanaziju

MADRID - Španski poslanici danas su legalizovali eutanaziju i potpomognuto samoubistvo ljudima sa ozbiljnim i neizlječivim ili iscrpljujućim bolestima koji žele da okončaju svoj život, što je Španiju učinilo četvrtom zemljom u Evropskoj uniji koja se odlučila na taj korak.

Romima legalizovati kuće u Tuzli

TUZLA- Romi na području Tuzle uskoro bi mogli legalizovati bespravno izgrađene kuće jer je to jedan od uslova za donatorska sredstva iz EU.

Anketa "Nezavisnih": Građani o legalizaciji kanabisa za liječenje

​BANJALUKA - Dok se čeka odluka nadležnih institucija u vezi sa eventualnom legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe u BiH, anketa, koju smo sproveli među građanima, pokazuje da oni podržavaju ovakav vid liječenja.

Legalizacija kanabisa privukla bi i profit i turiste u BiH

BANJALUKA, TUZLA - Legalizacija marihuane u medicinske svrhe u BiH i ekonomski je opravdana, posebno ako se kontrola nad tržištem prepusti u ruke privatnog sektora, a država postavi kao zakonodavac koji vrši nadzor, saglasni su ekonomski i pravni stručnjaci.

Opao interes za legalizaciju u Banjaluci

BANJALUKA - Broj zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata znatno je smanjen nakon odluke Ustavnog suda po kojoj su dažbine za legalizaciju izjednačene s legalnom gradnjom, saopšteno je iz Odjeljenja za prostorno uređenje.

Golić: U Banjaluci najveći odziv za legalizaciju bespravnih objekata

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je legalizacija bespravno izgrađenih objekata u Srpskoj trajan proces, ali da je 18. januara istekao rok do kada se nije plaćala dodatna naknada za legalizaciju.

Povlastice ugroženim Trebinjcima kod legalizacije objekata

TREBINJE - Grad Trebinje je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja subvencioniše pojedine kategorije stanovništva u postupku legalizacije bespravno izgrađenih objekata, pa je skupštinska većina na zasjedanju u petak donijela odluku da uplati dio naknada za rente i troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta u postupku legalizacije.

Do 18. januara se ne plaća naknada za legalizaciju

BANJALUKA - U Republici Srpskoj 18. januara ističe rok do kog je potrebno da vlasnici ili investitori bespravno sagrađenih objekata podnesu zahtjev za legalizaciju, kako, osim naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i rente, ne bi plaćali i naknadu za legalizaciju, podsjećaju iz resornog ministarstva.

Snažan rast akcija kompanija koje legalno proizvode kanabis u Kanadi

Usljed legalizacije kanabisa u medicinske svrhe u Kanadi, došlo je do niza inicijalnih javnih ponuda (IPO) kompanija koje se bave proizvodnjom i farmaceutskom preradom ove biljke.

Legalizacija kanabisa otvorila nova radna mjesta u Kanadi

Nakon što je Kanada legalizovala kanabis za rekreativnu upotrebu, otvorila su se i mnoga radna mjesta, od kojih su neka samo za prave znalce.

Kanabis u Kanadi: Nestašica, kazne i izviđački kolači

U Kanadi je od srijede marihuana legalna, ali pojavio se problem: ponuda ne zadovoljava potražnju.

Ovako je izgledao prvi dan legalizacije marihuane u Kanadi

Širom cijele zemlje stanovnici Kanade proslavili su, na privatnim i javnim zabavama, prvi dan legalizacije kanabisa i o tome se podosta pisalo u domaćim i svjetskim medijima, a evo kako je izgledao taj dan?

Posljednje pripreme za legalizaciju kanabisa u Kanadi

OTAVA - U Kanadi se sprovode posljednje pripreme povodom usvajanja zakona o legalizaciji kanabisa, a provincijama je ostavljeno da do 17. oktobra utvrde pravne detalje njegovog sprovođenja.

Rok za legalizaciju u RS biće produžen

BANJALUKA, BIJELJINA - Omogućavanje jedinicama lokalne samouprave u RS da, donošenjem novog zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata nastave proces ozakonjivanja istih, neophodno je što prije, istakla je Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Najčitanije