Liječenje

Oboljelo zdravstvo Italije, pacijenti prinuđeni da se odreknu liječenja

​Zbog neizmjerno dugih lista čekanja na preglede i operacije, jedna od deset osoba u Italiji odustaje od liječenja u javnom zdravstvu. Ali u privatnim domovima zdravlja cijene su i do deset puta veće.

Emini Škoro treba naša pomoć za liječenje

SARAJEVO - Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć u liječenju devetnaestogodišnje Emine Škoro sa Ilidže, studentice Ekonomskog fakulteta, koja boluje od teške i hronične bolesti crijeva.

Na putu liječenja hrabrih mališana ključna podrška

BANJALUKA, SARAJEVO - Podrška svih nas mališanima oboljelim od malignih bolesti i njihovim roditeljima je najvažnija da bi im se olakšao put liječenja, saglasni su naši sagovornici povodom 15. februara, Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti.

Doktor savjetuje šta da uradite ako se opečete

U proteklih nekoliko dana troje djece izgubilo je život zbog zadobijenih opekotina. Trogodišnji dječak iz Niša se, prema prvobitnom iskazu majke, opekao tako što je sam otišao u kupatilo i odvrnuo slavinu sa vrelom vodom. Djevojčica iz Obrenovca izgorjela je u krevecu od ćebeta koje se upalilo zbog toga što je jednim dijelom bilo naslonjeno na peć.

Novi doktori liječiće 29.805 osoba u Srpskoj

BANJALUKA, BIJELJINA - Porodičnog doktora u Republici Srpskoj prošle godine promijenilo je 29.805 osiguranika, dok su godinu dana ranije to isto učinila 26.524 osiguranika, potvrđeno je za "Nezavisne novine" iz Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) RS.

Bolnice u Italiji odbijaju da liječe i operišu nevakcinisane

Otkad je emisija "Fuori dal coro" italijanske televizije "Medijaset" prošle nedjelje prikazala slučaj milanske bolnice "Galeaci", koja je otkazala operacije i liječenje osoba koje nemaju superzelenu propusnicu - onu koja se dobija vakcinacijom ili nakon infekcije kovidom, na površinu su izašli i slučajevi ostalih bolnica širom Italije u kojima je ista situacija.

Nevakcinisani bi mogli da plaćaju dio troškova liječenja u Sloveniji

LJUBLJANA - Vlasti u Sloveniji razmatraju mogućnost da nevakcinisani koji završe u bolnici zbog kovida 19 plaćaju dio troškova liječenja, potvrdila je glavni epidemiolog u vladinom savjetu za epidemiju Bojana Beović.

Kako izliječiti gastritis prirodnim putem

Patite li od stalnih problema sa želucem, akutnog ili hroničnog gastritisa?

Na liječenje u inostranstvo otputovalo 144 djece iz RS

BANJALUKA - Na liječenje u inostranstvo od početka godine otputovalo je 144 djece iz Republike Srpske, što predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada je u inostranstvo bilo upućeno 107 mališana.

Bolnica Trebinje: Kiseonik spašava živote, nije vrijeme za prepucavanja

TREBINJE- Kiseonik koji se koristi u svim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, pa tako i u JZU Bolnica Trebinje, nije štetan po zdravlje, u skladu je sa svim potrebnim propisima, a upotrebljava se u svim bolnicama, kako u regionu tako i u cijeloj Evropi, te pacijenti i zabrinuta rodbina nemaju razloga za strah, saopšteno je danas iz Bolnice Trebinje.

Doktori iz Tuzle objavili smjernice za liječenje kovid pacijenata

TUZLA - Multidisciplinarni tim ljekara UKC Tuzla je objavio istraživanje i smjernice vezane za tretman kovid pacijenata i to je namijenjeno svim zdravstvenim profesionalcima. Iz ove ustanove ističu da će smjernice uputiti kantonalnom ministarstvu zdravstva sa preporukom da se one primjenjuju u zdravstvenom sistemu čitavog TK.

Dobojski đaci napravili aplikaciju koja "liječi" kukuruz i krompir

DOBOJ - Kukuruzna rđa i siva pjegavost kukuruza dvije su bolesti koje može prepoznati aplikacija Leafy, koju su osmislili Aleksandar Dolić i Bojan Dolić, đaci Saobraćajne i elektro škole u Doboju, dok su rana i kasna plamenjača krompira još dvije bolesti koje detektuje ista aplikacija.

Duronjić: Kovid nije uticao na liječenje oboljelih od TBC-a

BANJALUKA - Iako je pandemija virusa korona uticala na mnoge oblasti, osobama koje su oboljele od tuberkuloze nije bilo otežano liječenje. Dotok lijekova, antituberkulotika, u cijeloj ovoj situaciji nije bio ugoržen, bio je kontinuiran, kazao je za "Nezavisne" Mladen Duronjić, načelnik Klinike za plućne bolesti UKC RS i nacionalni koordinator za borbu protiv tuberkuloze RS, povodom Svjetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TBC).

SNSD-ov odbornik predlaže da funkcioneri od plate izdvoje za fond solidarnosti

SOKOLAC - Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Milan Jolović pozvao je sve funkcionere u Republici Srpskoj da izdvoje dio sredstava iz svojih primanja kojima bi se finansirao fond solidarnosti za liječenje djece.

Kako su se liječili stari Sloveni

Nauka, a s njom i medicina su značajno napredovale. Međutim, osnova medicine je nastala na znanju naših predaka. Kako su se liječili stari Sloveni?

Najčitanije