Maj

Stiže promjena vremena, pogledajte šta nam donosi kraj maja

BANJALUKA - Kraj maja donosi nestabilne vremenske prilike. Prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda očekuju nas kiša i pljuskovima koji će biti praćeni grmljavinom u pojedinim dijelovima, kao i pad temperatura.

Filmovi iz programa "Sarajevo grad filma" dostupni besplatno do 24. maja

SARAJEVO - Program kratkih filmova snimljenih u Sarajevu - ekskluzivan izbor filmova iz projekta "Sarajevo grad filma", kako je saopšteno iz Sarajevo film festivala (SFF), biće dostupan besplatno i idućih sedam dana, do 24. maja.

Namirnice koje bi trebalo da jedete u maju

Nutricionisti tvrde da je neke namirnice najbolje jesti u periodu godine kada ih najviše ima, jer tada pružaju i najbolje od sebe za naše zdravlje.

"Bibliobus" NUB RS od 13. maja ponovo na točkovima

BANJALUKA - "Bibliobus", koji je kao svojevrsna biblioteka na točkovima od strane Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS) u gradu na Vrbasu pokrenut 2019. godine, a koji je zbog pandemije dvije godine proveo u garaži, ponovo kreće kako bi svojim sadržajem bio dostupan građanima Banjaluke.

Moćne muzičarke predvode ovogodišnji "Sea Star"

Ovogodišnje izdanje "Sea Star" festivala biće održano u Umagu 27. i 28. maja i pokrenuće ljetnu festivalsku sezonu, nakon dvogodišnje pauze, nošeno programom čiju većinu čini sjajna međunarodna i regionalna selekcija muzičarki.

Izabrane kompozicije za "Đurđevdanski festival", pogledajte način glasanja

Ovogodišnji, 28. međunarodni "Đurđevdanski festival" biće održan 13. maja, a selekciona komisija ove godine odabrala je 18 kompozicija, koje će biti premijerno izvedene u Banjaluci.

Višković čestitao 1. maj: Prioritet Vlade poboljšanje životnog standarda

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas 1. maj, Međunarodni praznik rada građanima, radnicima i sindikatima u Republici Srpskoj i naveo da prioritet Vlade, kao i institucija Srpske, ostaje stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta, privlačenje investicija, te uslova za nova zapošljavanja i poboljšanje životnog standarda.

Savez sindikata skupom u Banjaluci obilježava 1. maj

BANJALUKA - Savez sindikata Republike Srpske obilježiće sutra u Banjaluci 1. maj - Međunarodni praznik rada okupljanjem rukovodstva Saveza i granskih sindikata.

Čubrilović: Poboljšati privredni ambijent i uslove rada

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim građanima, radnicima i sindikatima u Srpskoj 1. maj - Međunarodni praznik rada, uz želju da u Republici Srpskoj budu dodatno unaprijeđeni i poboljšani privredni ambijent, uslovi rada i podignut standard svih građana.

Ovo su neradni dani u Srpskoj tokom praznika u maju

BANJALUKA - U skladu sa odredbama Zakona o praznicima RS neradni dani su 1. i 2. maj, odnosno nedjelja i ponedjeljak kao i 9. maj, ponedjeljak, kada se obilježava Međunarodni dan rada kao i Dan pobjede nad fašizmom, navodi se u saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Otvoren konkurs za prijave na "Talents Sarajevo 2022" SFF-a

Konkurs za prijave na "Talents Sarajevo 2022", prestižni program Sarajevo film festivala, koji je pokrenut u saradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom "Berlinale Talents", koji se ove godine održava na temu "Dis/Content", otvoren je danas i trajaće do 31. maja.

Aleksandra Radović 27. maja u sarajevskom BKC-u

SARAJEVO - Pop diva Aleksandra Radović nakon četiri godine ponovo će nastupiti pred sarajevskom publikom na koncertu koji je najavljen za petak, 27. maja u Bosanskom kulturnom centru (BKC), s početkom u 20 časova.

Petar Topalović za "Nezavisne": Banjalučka publika je vjerna ako vas prihvati

Petar Topalović, frontmen "Sopota", sa svojim bendom nastupiće pred matičnom publikom u Banjaluci 14. maja u okviru koncerta "Živjeti slobodno", koji organizuje Udruženje građana "Sloboda" povodom obilježavanja 9. maja, Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom.

Đurđevdanski festival 13. maja u Banjaluci, odabrano 18 kompozicija

Ovogodišnji 28. Međunarodni đurđevdanski festival održava se 13. maja, a selekciona komisija ove godine odabrala je 18 kompozicija, koje će biti premijerno izvedene u Banjaluci, saopšteno je iz Radio-televizije Republike Srpske (RTRS).

"Živjeti slobodno": Dr Nele Karajlić, TBF, "Zoster" i "Sopot" na Kastelu

Povodom obilježavanja 9. maja, Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, Udruženje građana "Sloboda" organizuje događaj "Živjeti slobodno", u okviru kojeg će se realizovati brojni kulturni sadržaji, a nakon dvogodišnje pauze u realizaciji ovog događaja uzrokovane pandemijom virusa korona, organizatori najavljuju bogat program.

Najčitanije