Marija Zaharova

Zaharova: Nije čudo što Ilon Mask neće da kupi Twitter

MOSKVA - Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da nije čudo što je Ilon Mask, vidjevši pravo stanje stvari na Twitteru, otkazao kupovinu te društvene mreže.

Zaharova: Kijev drži Evropu kao taoca

MOSKVA - Moskva i Kijev nastavljaju da se međusobno optužuju za granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje, pa je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla da Kijev drži cijelu Evropu kao taoca granatiranjem nuklearke.

Zaharova: Ukrajina više ne postoji u starim granicama

SANKT PETERBURG - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da Ukrajina više ne postoji u svojim nekadašnjim granicama, kao i da je to "očigledna činjenica".

Zaharova: Lavrov 6. i 7. juna u Srbiji

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posjetiti Srbiju 6. i 7. juna i razgovarati sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Zaharova: Odgovor Finskoj za članstvo u NATO biće iznenađenje, daće ga vojska

MOSKVA - Odgovor Moskve na odluku Helsinkija da postane članica NATO biće iznenađenje i daće ga vojska nakon što se sagledaju činjenice tipične za finsko članstvo u Alijansi, rekla je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova: Rusija će odgovoriti na sve nezakonite korake Zapada

MOSKVA - Rusija će odgovoriti na sve lažne ili nezakonite korake zapadnih zemalja, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova: Nije Rusija kriva za poskupljenje hrane, već sankcije

MOSKVA - Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je, komentarišući izjavu ministarke inostranih poslova Njemačke Analene Berbok da je Rusija kriva za sve veću glad na planeti, rekla da cijene rastu zbog zapadnih sankcija protiv Rusije.

Večeras u 20.30 ekskluzivno za ATV govori Marija Zaharova

​U emisiji "ATV Intervju" večeras u 20 časova i 30 minuta, ekskluzivno, Marija Zaharova, diplomata, novinar, istoričar i direktor Odsjeka za informacije i štampu Ministrastva spoljnih poslova Ruske Federacije u Moskvi razgovaraće sa novinarkom ATV-a Darinkom Petrović.

Zaharova: Finska i Švedska postaju prostor za konfrontaciju

​MOSKVA - U slučaju da se Finska i Švedska pridruže NATO-u postaće prostor za konfrontaciju Alijanse sa Rusijom, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova: Ne postoji procedura za isključene Rusije iz Savjeta bezbjednosti

MOSKVA - Rusija ne može biti isključena iz Savjeta bezbjednosti UN, jer takva procedura ne postoji, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Moskva osuđuje sankcije Dodiku

BEOGRAD - Moskva osuđuje američke i britanske sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i drugim zvaničnicima, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, te istakla da Zapad pod izmišljenim izgovorima nastoji da eliminiše sve neistomišljenike i one koji nisu saglasni sa zapadnom neokolonijalnom politikom.

Zaharova: Znamo da je Srbija pod pritiskom glasala u UN

MOSKVA - Moskva prima k znanju izjave srpskih političara da je Beograd bio pod pritiskom da glasa za suspenziju Rusije iz Savjeta UN za ljudska prava, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova: EU postala ekonomsko odjeljenje NATO

MOSKVA - Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, izjavila je danas da se Evropska unija "od ekonomske organizacije pretvorila u odjeljenje za ekonomske odnose NATO".

Zaharova izjavom o Srebrenici naljutila Turkovićevu

SARAJEVO - Apsolutno je neprihvatljiv i historijski falsifikat da pojedini zvaničnici Ruske Federacije već duže vrijeme u javnim istupima negiraju sudski dokazane i međunarodno priznate činjenice o genocidu u Srebrenici, objavila je na Facebooku Bisera Turković, ministar inostranih poslova BiH.

Zaharova: Brzo ćemo reagovati na odluke Litvanije i Letonije

​MOSKVA - Odgovor Rusije na odluku Letonije i Litvanije da snize nivo diplomatskih odnosa sa Moskvom neće se dugo čekati, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Najčitanije