Mario Dragi

Zelenski primio evropske lidere, čitav kompleks oko palate blokiran

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sastao se danas s liderima Francuske, Njemačke, Italije i Rumunije u Predsjedničkoj palati u Kijevu.

Lideri tri najveće zemlje EU stigli u Kijev

KIJEV - Francuski predsjednik Emanuel Makron, nejmački kancelar Olaf Šolc i italijanski premijer Mario Dragi doputovali su danas vozom u Kijev, na zajedničkom putovanju koje treba da naglasi njihovu podršku Ukrajini dok se bori protiv ruske agresije, prenosi Rojters.

Formira se novi centar moći u EU - "Drakron", šta na to kaže Berlin?

Njemačka i Francuska su se do sada smatrale "motorom" Evropske unije. Da li dvojac u kojem su italijanski premijer Mario Dragija i francuski predsjednik Emanuel Makron sada predstavlja nekakvu protivtežu tom "motoru"?

Dragi: Evropa može da smanji zavisnost od ruskih energenata

RIM - Evropa može da ograniči svoju zavisnost od ruskih energenata kroz diverzifikaciju i to u relativno kratkom vremenu, izjavio je danas italijanski premijer Mario Dragi.

Predsjednički izbori u Italiji: "Kao kod izbora pape"

Izbori za novog predsjednika Italije počinju 24. januara. On bi mogao da se zove Silvio Berluskoni ili Mario Dragi, a i jedna i druga varijanta bi imala posljedice po čitavu Evropu.

Dragi: Nevakcinisani odgovorni za zdravstvenu krizu

RIM - Mali broj Italijana koji odbija da se vakciniše protiv kovida 19 u velikoj mjeri je odgovoran za nastavak zdravstvene krize, izjavio je danas italijanski premijer Mario Dragi.

Ko će naslijediti krunu Angele Merkel i postati "kralj Evrope"?

Angela Merkel je dominirala Evropom - bila je de fakto lider u kriznim vremenima. Već 16 godina Angela Merkel koristi svoj oprezni, smireni pragmatizam kako bi usmjerila kontinent kroz uspon krajnje desnice, odgovor na dolazak migranata i Bregzit.

Dragi: Italija treba da stopira vakcinaciju mlađih od 60

RIM - Italija bi trebalo odmah da prestane da daje ljudima mlađim od 60 godina vakcine protiv virusa korona i umjesto toga da se usredsrijedi na zaštitu starijih, izjavio je danas premijer Mario Dragi.

Premijer Italije vakcinisan AstraZenecom

RIM - Italijanski premijer Mario Dragi i njegova supruga jutros su se vakcinisali švedsko-britanskom AstraZenecom, saopšteno je iz kabineta premijera agencija prenosi Ansa.

Dragi prihvatio mandat, predstavio ministre Matareli

RIM - Bivši šef Evropske centralne banke Mario Dragi prenieo je danas predsjedniku Italije Serđu Matareli da je prihvatio mandat da formira novu vladu.

Mario Dragi dobio mandat za sastav nove vlade Italije

RIM - Italijanski predsjednik Serđo Matarela dao je danas mandat bivšem predsjedniku Evropske centralne banke Mariju Dragiju za sastav nove vlade.

Da li je Lagardova novi Dragi?

BERLIN - Teško je pretpostaviti da će Kristin Lagard raskrstiti s novčanom politikom Marija Dragija, ali je sigurno da će tu politiku voditi otvorenije i transparentnije od Dragija, smatraju mnogi stručnjaci, piše Dojče vele.

Sa čela ECB-a odlazi bankar koji je 2012. spasio evrozonu

FRANKFURT - Nakon osam godina provedenih na čelu Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi odlazi sa te funkcije kao bankar koji je 2012. godine spasio evrozonu od kolapsa.

Dragi: Rim da prestane da preispituje evro

Italijanski zvaničnici moraju prestati sa preispitivanjem evra i neophodno je da se primire u svojim diskusijama oko budžeta, jer su već nanijeli štetu firmama i domaćinstvima, rekao je danas predsjednik Evropske centralne banke Mario Dragi.

Najčitanije