Meta

Meta razvija desetine VR uređaja - jedan posebno obećava

Nije tajna da je Mark Zakerberg duboko investira u VR tehnologije, koje bi trebalo da budu prekretnica ka prelasku u metaverzum. Meta trenutno radi na velikom broju prototipa VR uređaja.

"Meta" naciljala još 26 osoba zbog kanabisovog ulja

SARAJEVO - U nastavku akcije "Meta" u kojoj je ranije uhapšeno više osoba zbog nedozvoljene trgovine kanabisovim uljem, policija je za sada uhapsila 26 osoba, dok se za četiri osobe traga, a jedna je na izdržavanju zatvorske kazne, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Meta otvara svoju prvu prodavnicu

Matična kompanija Facebooka i Instagrama najavila je da će otvoriti Meta Store 9. maja. Meta prvi put direktno potrošačima prodaje svoje fizičke proizvode, uključujući Quest 2 slušalice za virtuelnu stvarnost i Portal uređaj za video-pozive.

Meta radi na veb verziji svoje metaverzum platforme Horizon Worlds

Meta planira da svoju društvenu metaverzum platformu Horizon Worlds prenese na veb, rekao je tehnički direktor kompanije Endru “Boz” Bozvort u tvitu u četvrtak.

Meta omogućava kreatorima da prodaju digitalnu robu u virtuelnom svijetu

Kompanija Meta je počela da testira alatke za monetizaciju, koje korisnici mogu da koriste u okviru Horizon Worldsa.

Meta navodno sprema Zuck Bucks tokene

Iako djeluje da je američka kompanija Meta odustala od svoje kriptovalute Diem, kompanija i dalje istražuje finansijske proizvode, prenosi Financial Times u svom najnovijem izvještaju. Prenosi se da Meta ima nekoliko opcija, a jedna od njih je i virtuelna valuta koju zaposleni u ovoj matičnoj kompaniji Facebooka i Instagrama počeli da nazivaju "Zuck Bucks".

Odbijen prijedlog za pritvor za dvoje uhapšenih u akciji "Meta"

SARAJEVO - Opštinski sud u Visokom večeras je odbio prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona da odredi pritvor za dva lica uhapšena u akciji "Meta", javili su federalni mediji.

"Meta" policije usmjerena na biznismena, manekenku i bivšeg političara

ZENICA - U okviru akcije "Meta", koju policija od jutros sprovodi na području Sarajeva i Visokog, uhapšeno je i stavljeno pod kontorlu osam osoba dok se za dvije traga, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Nastavak akcije "Meta": Pretresi na 22 lokacije, uhapšena osmorka

SARAJEVO - Tokom jutrošnjih pretresa na području Visokog, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona osam lica je uhapšeno a policija traga za dvije osobe, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Facebook Messenger dobija poboljšanja

Za one koji koriste Facebookovu platformu za razmjenu poruka, stižu lijepe vesti. Prema navodima kompanije Meta, u čijem je vlasništvu Facebook, Messenger dobija ažuriranje u vidu prečica.

Meta traži obustavu postupka pred ruskim sudom

Kompanija Meta zatražila je danas od ruskog suda da obustavi postupak u slučaju državnog tužilaštva u kojem se zahtijeva da ovaj američki tehnološki gigant bude označen kao "ekstremistička organizacija", javlja TASS.

Australija tuži Metu zbog objave obmanjujućih oglasa

Komisija za zaštitu potrošača u Australiji je objavila da tuži kompaniju Meta Platforms zbog "lažnih, obmanjujućih i prevarantskih radnji" koje krše zakone o potrošačima i bezbjednosti.

Meta ponovo novčano kažnjena

Irska komisija za zaštitu podataka (DPC) je kaznila kompaniju Meta, zbog brojnih bezbjednosnih propusta.

Ilon Mask: Starlink sistem u Ukrajini bi mogao biti meta napada

Vlasnik kompanije SpaceX, koja proizvodi Starlink, upozorava da bi ovi satelitski sistemi mogli postati jedna od meta napada u Ukrajini.

Meta prijeti povlačenjem Facebooka i Instagrama iz Evrope

NJUJORK - Kompanija Meta Platforms zaprijetila je da će povući Facebook i Instagram iz Evrope ako joj ne bude dozvoljeno da nastavi s transferom korisničkih podataka u SAD.

Najčitanije