Mevlut Čavušoglu

Čavušoglu: Razgovor sa Dodikom o dešavanjima u našem regionu, posebno u BiH

Nakon sastanka srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua, šef turske diplomatije se oglasio na svom Twitter nalogu.

Dodik nakon sastanka sa Čavušogluom: Razgovarali smo i o situaciji u BiH

Ovo je bio jedan dobar sastanak i jedno dobro gostoprimstvo ministra spoljnih poslova Turske Mevluta Čavušoglua, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik za RTRS.

Lavrov doputovao u Ankaru na razgovore s Čavušogluom

ANKARA - Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov doputovao je danas u zvaničnu posjetu Turskoj.

Čavušoglu: Turska za sada ne namjerava da odustane od ruskog gas

ANKARA - Turska ne namjerava za sada da prestane da kupuje prirodni gas od Rusije, izjavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Čavušoglu: Najznačajniji napredak u pregovorima Ukrajine i Rusije

ISTANBUL - Razgovori između ukrajinskih i ruskih pregovarača koji su održani danas u Istanbulu najznačajniji su napredak u dosadašnjim pregovorima, izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu nakon završetka sastanka dvije delegacije.

Članovi Predsjedništva BiH sastali se s Čavušogluom

SARAJEVO – Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom.

Čavušoglu o "non-paperu": To su papiri sa zadnjom namjerom

SARAJEVO - Mevlit Čavušoglu, šef turske diplomatije, kazao je danas u Sarajevu da bez obzira na pandemiju Turska nastavlja kontakte sa BiH.

Čavušoglu: Važna pobjeda Azerbejdžana

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu ocijenio je danas da sporazum o okončanju rata u Nagorno-Karabahu predstavlja važnu pobjedu saveznika Ankare, Azerbejdžana.

Turska spremna da podrži Azerbejdžan na bojnom polju

ANKARA - Ankara je spremna da pruži podršku Bakuu i za pregovaračkim stolom i na bojnom polju, rekao je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Čavušoglu: Makron postao histeričan

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je u petak da je francuski predsjednik Emanuel Makron postao "histeričan" zbog dešavanja u sukobima u Libiji i u Siriji i zbog spora oko morskih granica u istočnom Mediteranu.

Čavušoglu: Turska očekuje srpske turiste i ove godine

BEOGRAD - Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu je u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem izrazio nadu da će turisti iz Srbije i ove godine ljetovati na turskom primorju.

Čavušoglu: 135 zemalja od nas zatražilo medicinska sredstva

ANKARA – Ministar spoljnih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu saopštio je kako je zbog pandemije virusa korona iz 114 zemalja u Tursku vraćeno oko 70.000 turskih državljana.

Čavušoglu: Dosta je obmanjivanja Turske

ANKARA - Evropska unija bi trebalo da prestane da obmanjuje Tursku oko pružanja pomoći milionima migranata na njenoj teritoriji, izjavio je danas šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

Turci patroliraju sjevernim, a Rusi južnim dijelom auto-puta u Idlibu

ANKARA - Turska vojska patroliraće sjevernom dijelom bezbjednosnog koridora uspostavljenog oko auto-puta u provinciji Idlib u Siriji, a ruske snage će biti sa južne strane, rekao je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Čavušoglu: Haftar krši primirje

ANKARA - Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu optužio je libijskog vojnog komandanta Kalifu Haftara za stalno kršenje primirja, rekavši da on mora biti zaustavljen, kako bi se našlo političko rješenje.

Najčitanije