Miš

Pronađen lijek koji može preokrenuti starenje miševa

U laboratoriji molekularnog biologa Dejvida Sinklera, u sklopu Medicinske škole Harvard, stari miševi se podmlađuju.

Šta sve ne bismo imali da nije slijepih miševa, možda ni tekilu

U prirodi, pećinama, ali i u gradovima često se susrećemo sa slijepim miševima. Na lošem su glasu i većina ljudi ih se plaši. U Srbiji je registrovana trideset jedna vrsta slijepog miša, a većina nas malo zna o ovim letećim sisarima.

Logitech Lift - miš za ljude sa malim šakama

Logitech je predstavio novi ergonomski vertikalni miš, koji je dizajniran za ljude koji imaju male ruke/šake, a nosi naziv Lift.

Kompjuterski miš - 11 puta prljaviji od WC šolje

Za one koji traže dodatne razloge za izbjegavanje povratka u kancelariju, istraživači su otkrili mjesta prepuna bakterija i ostalih nečistoća na radnom mjestu.

U ovom mišu možete da skladištite svoje igre

Kompanija XPG je kreirala zanimljiv koncept miša, koji će biti prikazan tokom predstojećeg CES 2022 sajma.

Drastično povećan broj slučajeva mišje groznice u Sloveniji

LJUBLJANA - Od početka godine zabIlježeno je 562 slučajeva, dok je tokom cijele 2020. godine zabilježeno 14, prenosi portal 24UR.

Jeste li znali da miševi mogu pjevati?

Čini se da miševi ne pjevaju samo kad su u pitanju crtići, već i u stvarnom životu znaju poneku melodiju.

Logitech Bolt tastature nude veću bezbjednost i kvalitet veze

Nova linija Logi Bolt tastature i miševa može se povezati sa računarima direktno putem Bluetootha, ali povezivanje putem USB ključa Logi Bolt donosi ogromne prednosti, a najveće su bezbjednost i kvalitet veze.

Naučnici potvrdili: Struktura mišjeg mozga slična ljudskoj

Istraživači koji se bave neuronaukom mozga proučavali su mišji mozak koji je veličine zrna pijeska i objavili su 3D mapu mozga miša. Smatra se da je struktura mišjeg mozga vrlo slična ljudskoj.

Najezda miševa evakuisala zatvorenike

KANBERA - Zbog najezde miševa posljednjih mjeseci u Novom Južnom Velsu, australijske vlasti prinuđene su da evakuišu zatvorenike.

Zajednička studija SZO i Kine o porijeklu kovida-19

ŽENEVA - U zajedničkoj studiji Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i Kine o porijeklu kovid-19 navodi se da je prenos virusa sa slijepih miševa na ljude preko druge životinje najvjerovatniji scenario nastanka bolesti i da je propust u laboratoriji krajnje malo vjerovatan uzrok, prenosi AP nacrt izjveštaja u koji je imao uvid.

I "vampiri" znaju za distancu kad se razbole

Kad ih pogodi neka bolest, divlji vampirski slijepi miševi dobrovoljno se izoluju ili ih na to prisili njihova kolonija, čime se usporava brzina širenja bolesti, pokazala je nova terenska studija.

Naučnici tvrde da su slijepi miševi imuni na virus korona

Izdvajanjem genoma slijepog miša naučnici su došli da zaključka da ova životinja ima jedinstven imunološki sistem i da je otporna na virus korona, izjavila je profesorka Univerziteta u Dablinu Ema Tiling.

Ruski naučnici šalju miševe na let oko Mjeseca

Naučnici predlažu da se kao "putnici" na bespilotnom letu novog ruskog svemirskog broda "Orao" oko Mjeseca 2028. godine koriste miševi, izjavio je zamjenik direktora za nauku Instituta za biomedicinu Ruske akademije nauka Vladimir Sičov.

Lovci na viruse u kineskim pećinama sprečavaju nove pandemije

Grupa naučnika istražuje pećine u jugozapadnoj kineskoj provinciji Junan, kako bi među populacijom slijepih miševa pronašli nove viruse, posebno one iz porodice korone i spriječili nove velike pandemije.

Najčitanije