Milomir Savčić

Kojić: Institucije da zaštite Savčića i sve borce

SREBRENICA - Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Branimir Kojić pozvao je institucije Republike Srpske da zaštite generala Milomira Savčića i sve borce od tendencioznog i malicioznog Suda BiH.

BORS: Određivanje pritvora Savčiću prelilo zadnju kap strpljenja

BANJALUKA - Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) saopštila je večeras da je određivanje pritvora predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću i prelilo zadnju kap strpljenja prema najvišim sudskim institucijama BiH, te da će se nakon konsultacija s najvišim rukovodstvom Organizacije odlučiti o daljim koracima.

Dodik: Ni u ovoj borbi Savčić neće biti sam

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da odluka Suda BiH o određivanju pritvora predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već je isključivo politička odluka ove pravosudne institucije.

Kojić: Definitivno pređena "crvena linija"

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih Milorad Kojić izjavio je danas Srni da određivanje pritvora predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću pokazuje da je pravosuđe na nivou BiH na ovom, kao i na bezbroj drugih slučajeva, definitivno prešlo crvenu liniju.

Savčić za "Nezavisne": Upravo idem kući, iznenađen sam odlukom o pritvoru

BANJALUKA - Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, potvrdio je za "Nezavisne novine" da je obaviješten da mu je Sud BiH odredio pritvor, te je dodao da je iznenađen tom odlukom.

Određen pritvor Milomiru Savčiću

Sud BiH odredio je pritvor Milomiru Savčiću, predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske, potvrdio je za "Nezavisne novine" Savčićev advokat Miodrag Stojanović.

Jednokratna pomoć Vlade za socijalno ugrožene i nezaposlene borce

BANJALUKA – Tekući javni poziv za novčanu pomoć kategoriji socijalno ugroženih boraca odnosi se isključivo na socijalno ugrožene, nezaposlene borce od prve do pete kategorije, mlađe od 60 godina.

Savčić: Vrlo opasna izjava Bakira Izetbegovića

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić ocijenio je kao vrlo opasnu i kao uvredu za srpski narod izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića u kojoj se srpskom narodu u BiH prijeti ratom.

Savčić: Odluka Tužilaštva BiH - čisto politikantstvo

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije (BORS) Republike Srpske Milomir Savčić smatra potpuno neprihvatljivom, pravno neosnovanom, nelogičnom, te čisto politikantskom odluku Tužilaštva BiH da formira predmet povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu.

Savčić: Potrebna "mobilizacija" s ciljem odbrane istine o ratu

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić u čestitki saborcima povodom Dana boraca naglasio je da se ovaj dan obilježava u uslovima mnogih napada na Republiku Srpsku i dodao da je pred Boračkom organizacijom nastavak borbe za poboljšanje prava svih boračkih kategorija.

Suđenje Savčiću: Svjedok potvrdio da nije bilo zasjeda u Novoj Kasabi

SARAJEVO - Husein Redžić, svjedok Tužilaštva BiH na suđenju generalu Vojske Republike Srpske Milomiru Savčiću za, kako je navedeno u optužnici, pomaganje u ratnom zločinu 1995. godine u Srebrenici, rekao je danas da nije bilo zasjeda u Novoj Kasabi.

Žestoke reakcije iz RS: "Džaferoviću je najbolje da ćuti"

BANJALUKA - Brojna udruženja iz Republike Srpske žestoko su reagovala na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da je zločin nad Bošnjacima u Prijedoru "sistematski, udruženi zločinački poduhvat s ciljem eliminacije nesrpskog stanovništva i da ima sve elemente genocida".

Počelo suđenje Savčiću: "Cijela optužnica laž"

SARAJEVO - U Sudu BiH danas je čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Tužilaštva BiH počelo suđenje Milomiru Savčiću, penzionisanom generalu Vojske Republike Srpske i predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske (BORS).

Suđenje Savčiću počinje 23. marta

SARAJEVO - Početak suđenja generalu Milomiru Savčiću za, kako je navedeno u optužnici, pomaganje u ratnom zločinu 1995. godine u Srebrenici, zakazan je za ponedjeljak, 23. mart, odlučeno je danas na statusnoj konferenciji u Sudu BiH.

Savčić: Palmer prijeti na bahat i ohol način

BIJELJINA - Predsjednik BORS-a Milomir Savčić poručio je da EU bez Republike Srpske nije potrebna ni njemu ni njenom narodu, te istakao da zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Europu i Euroaziju Metju Palmer prijeti na bahat i ohol način onima koji ovdje žive.

Najčitanije