Momo Kapor

U NUB RS održano veče posvećeno Momi Kaporu: Bio je seizmograf ljudske duše

BANJALUKA - Slikar, pisac, novinar, feljtonista, romansijer, pripovjedač, scenarista, čovjek koji je prešao put od lika koji je donosio duh američke kulture u Beograd i Jugoslaviju tokom zlatnog doba te zemlje do onoga koji je džins zamijenio maskirnom uniformom i postao ratni izvještač tokom sukoba u Bosni i Hercegovini prošlog vijeka - sve ovo bio je Momo Kapor, a njemu u čast, u srijedu uveče, u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske (NUB RS) u Banjaluci održano je "Veče Mome Kapora".

"Veče Mome Kapora" u NUB RS

BANJALUKA - "Veče Mome Kapora" biće održano 14. septembra sa početkom u 19 časova u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske (NUB RS).

Aleksandar Đuričić za "Nezavisne": Momo Kapor bio je istraživač ljudskih duša

Aleksandar Đuričić, pisac bestseler knjiga iz domena memoarske proze "Posle fajronta, knjiga o Paji", "Čuvarkuće, udovice pisaca", "Tajne slavnih Srba" i "Glogi", ovih dana boravi u Republici Srpskoj, gdje promoviše svoju najnoviju knjigu "Kaporova školica", Riječ je, dakako o biografiji Mome Kapora.

Predstavljena biografija Mome Kapora

"Kaporova školica" Aleksandra Ðuričića značajna je knjiga koja odslikava jedinstvenu ličnost pisca, slikara i novinara Mome Kapora (1937-2010) i donosi neke nepoznate stvari o njemu, ocijenjeno je na predstavljanju biografije.

Slikar Petar Mošić dobitnik nagrade "Momo Kapor"

Ovogodišnja jubilarna nagrada "Momo Kapor" za likovnu umjetnost pripala je akademskom slikaru Petru Mošiću iz Beograda, saopšteno je iz zadužbine poznatog srpskog slikara.

Predstavljena poštanska marka posvećena Momi Kaporu

Povodom puštanja u opticaj izdanja poštanskih maraka "Znamenite srpske ličnosti" posvećenog istaknutom slikaru, književniku i novinaru Momčilu Momi Kaporu, u PTT muzeju danas je održana promocija poštanske marke na kojoj se nalazi njegov čuveni "Autoportret".

Nele Karajlić: Mislim da je žiri pogriješio, ali ne bih se miješao

Primajući nagradu "Momo Kapor" Nenad Janković, poznatiji kao Dr Nele Karajlić, kazao je u svom stilu da je ubijeđen da je ne zaslužuje.

Nagrada "Momo Kapor" za Neleta Karajlića

Nagrada "Momo Kapor" za književnost danas je u Beogradu uručena Nenadu Jankoviću, poznatijem kao Dr Nele Karajlić za roman "Solunska 28".

Dr Neletu Karajliću nagrada "Momo Kapor"

BEOGRAD - Nenad Janković, poznatiji kao Dr Nele Karajlić, dobitnik je godišnje nagrade "Momo Kapor" za roman "Solunska 28" u izdanju "Lagune".

Momo Kapor dobija ulicu u Banjaluci

BANJALUKA - Po Momi Kaporu, slavnom srpskom književniku, novinaru i slikaru, biće nazvana ulica u naselju Priječani.

Sjećanje na Momu Kapora: Osam godina od smrti raskošnog umjetnika

Na današnji dan 2010. godine preminuo je Momo Kapor, srpski književnik, slikar i novinar, raskošno talentovani umjetnik, senator i akademik Republike Srpske.

Najčitanije