NS rs

Vidović: Ukupan dug Srpske 6,1 milijardu KM

BANJALUKA - Stanje ukupnog duga Republike Srpske iznosi 6,162 milijarde KM, odnosno 50,13 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) koji je u 2021. godini iznosio 12,293 milijarde KM, rekla je večeras u Narodnoj skupštini ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

Stanić: Skupićemo opet 28 poslaničkih potpisa kako bi ponovo raspravljali o borcima

BANJALUKA - Miladin Stanić, predsjednik Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS, rekao je da će opet skupiti 28 poslaničkih potpisa kako bi se ponovo održala posebna sjednice na kojoj će raspravljati o stanju boračke populacije.

U ponedjeljak posebna sjednica NS RS na zahtjev Dodika

BANJALUKA - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da će 31. posebna sjednica Narodne skupštine biti održana u ponedjeljak, 6. juna 2022, sa početkom u 15 časova.

Bosančić: DEMOS očekuje šest poslaničkih mandata u NS RS

BANJALUKA - Cilj DEMOS-a na narednim parlamentarnim izborima je osvajanje najmanje šest mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i jednog mandata u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH, izjavio je danas generalni sekretar ove političke partije Boran Bosančić.

Vlast podržava Dodikov veto, opozicija smatra da je to zloupotreba vitalnog interesa

BANJALUKA – Narodna skupština RS razmatraće sutra na posebnoj sjednici odluke Predsjedništva BiH, na koje je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva, uložio veto jer smatra da je ugrožen vitalni interes RS.

Đajić se stavlja na raspolaganje borcima: "Moja osjećanja su snažna"

BANJALUKA - Vlado Đajić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, na vanrednoj sjednici poručio je da kao borac koji je duže od četiri godine proveo na ratištu ima pravo da komentariše i da se bori za prava boraca RS.

Borci traže objavu boračkog registra i zaustavljanje zloupotreba

BANJALUKA - Boračke kategorije traže da se objavi registar svih boraca, kao i registar davanja naknada, kako bi se izbjegle zloupotrebe, rekao je Risto Jeftić, predsjednik Veterana odbrambeno-otadžbinskog rata na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS posvećenoj položaju boračke populacije.

Kolegijum NS RS zakazuje sjednicu o pravima boraca

​BANJALUKA - Nedeljko Čubrilović, Predsjednik Narodne skupštine RS, sazvao je za četvrtak sjednicu Kolegijuma, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću.

Mazalica: Sporazum ostvaren prisilom i pritiscima se može povući

BANJALUKA - Republika Srpska je nadležnosti iz oblasti pravosuđa prenijela prisilom i pritiscima, a međunarodno pravo daje mogućnost da se takvi sporazumi mogu poništiti, rekao je Srđan Mazalica, poslanik u Klubu SNSD-a u Narodnoj skupštini RS tokom završne riječi o Nacrtu zakona o VSTS RS, odnosno vraćanju pravosuđa s bh. nivoa na nivo RS.

Nastavljena sjednica NS RS nakon redovne pauze

BANJALUKA - Nakon redovne pauze nastavljena je sjednica Narodne skupštine Republike Srpske poslaničkom raspravom o Prijedlogu zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Stevandić: Zakon o VSTS RS je poziv na dijalog o pravosuđu u BiH

BANJALUKA - Nacrt zakona o visokom sudskom i tužilačkom savjetu RS je prijedlog RS kako riješiti problem nefunkcionalnog pravosuđa u BiH a ujedno otvara dijalog unutar BiH, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Višković: Vlada nema namjeru da prodaje HET

BANJALUKA - Vlada RS nema namjeru da prodaje Hidroelektrane na Trebišnjici (HET), rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade, na Narodnoj skupštini RS nakon što je nekoliko opozicionih poslanika optužilo vlast da kroz dokapitalizaciju tog preduzeća uvode privatizaciju Elektroprivrede RS na mala vrata.

Lukač: Raspakovali smo kriptovane aplikacije, odgovaraće svi koji su činili krivična djela

BANJALUKA - Raspakivanje kriptovanih aplikacija koje su koristili kriminalci omogućiće Ministarstvu unutrašnjih poslova RS da doprinese rasvjetljavanju brojnih krivičnih djela, rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS u odgovoru na poslanička pitanja poslanika Nebojše Vukanovića i Gorana Selaka.

Dodik: Ne vraćamo se u institucije BiH, opozicija u RS ne zna šta hoće

BANJALUKA - Suština skupštinskih zaključaka sa posebne sjednice je da će se predložiti zakon kojim će biti zabranjeno da se kolektiviteti kao što je Republika Srpska, pa i BiH, nazivaju genocidnom tvorevinom i da se konstitutivni narodi i pojedinci nazivaju genocidnim, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Zaključci NS RS za opoziciju kapitulacija, za vlast zaštita Srpske

BANJALUKA - Kao što se i očekivalo, opozicija u Republici Srpskoj optužila je SNSD da je kapitulirao i da se vraća u institucije BiH i pored toga što nije riješen problem nametnutih izmjena Krivičnog zakona, dok sa druge strane u SNSD-u ističu da će se ponašati u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske.

Najčitanije