Naočare

Apple se sprema da predstavi nove uređaje za virtuelnu realnost

Krajem ove ili početkom sljedeće godine od kompanije očekujemo prvi VR uređaj, a njegovog nasljednika, kao i prve Apple AR naočare očekujemo u drugoj polovini 2024. godine.

Ako nosite naočare - rizik od infekcije koronom manji za 15 odsto

Naučnici su otkrili da je za 15 odsto manji rizik od infekcije virusom korona za one koji uvijek nose naočare za opštu upotrebu u poređenju s onima koji ih nikada nisu nosili.

Mogu li Apple naočare da poprave vid?

U najavi, nove Apple naočare mogu da poprave vid.

Apple VR naočare će biti snažnije i od nekih računara

Prema navodima Ming-Či Kua, analitičara Apple ekosistema, Apple VR naočare će koristiti isti 96W USB Type-C, kakav ima i 14-inčni MacBook Pro.

Pametne naočare donose zvuk i zamjenljive okvire

Najnoviji proizvod kompanije Anker su pametne naočare koje nude “vintidž” izgled, dok istovremeno služe kao bežične slušalice, otvorenog tipa sa dvostrukim zvučnicima postavljenim sa svake strane okvira.

Xiaomi prikazao koncept pametnih naočara sa MicroLED ekranom

Imaju više mogućnosti od Facebookovih Ray Bana, pod pretpostavkom da zaista postoje.

Ako vam je stalo do zdravlja, naočare za sunce nisu samo modni detalj

Nezaobilazna tema ovih ljetnih dana su i sunčane naočare, koje uglavnom biramo kao modni detalj. Ipak, pri odabiru sunčanih naočara iznad svega je važno da li pružaju dovoljnu zaštitu naših očiju.

Studija: Naočare tri puta smanjuju šansu za infekciju kovidom

Osobe koje nose naočare imaju tri puta manje šanse da se zaraze kovidom, jer znatno manje diraju oči, pokazuje studija iz Indije.

Trikovi koji pomažu da spriječite magljenje naočara dok nosite masku

Do magljenja naočara dok nosite zaštitnu masku dolazi zbog kondenzacije, a to se najčešće događa kada iz hladnijeg prostora uđete u neki topliji. Uz to, naočare se mogu zamagliti i kada izdahnemo topli vazduh koji dolazi u kontakt s naočarima.

Facebook pravi naočare za sluh kao mačkin

Budućnost tehnologije Facebook vidi u AR tehnologiji (Augmented reality– proširena stvarnost), a naučnik Majkl Abraš i njegov tim FRL Research (od ranije poznati kao Facebook Reality Labs) su detaljno objasnili pojam "perceptual superpowers" (Perceptivne supermoći).

Naočare Mahatme Gandija prodate za skoro 290.000 evra

Naočare Mahatme Gandija prodate su za 288.000 evra, nakon što su za aukciju ostavljene u poštanskom pretincu aukcijske kuće "East Bristol Auctions".

Pametne naočare za šetnju Bečom

Grad Beč priprema uvođenje tehnologije koja bi, uz pomoć "pametnih naočara" omogućila brzo dobijanje informacija i podataka o različitim objektima u tom gradu.

Otkrijte kako odabrati savršen model sunčanih naočara

Odabir omiljenog ljetnog modnog dodatka, sunčanih naočara, ponekad može zadati prave glavobolje. U moru postojećih modela svake godine se pojave novi modeli i novi trendovi pa se nije teško izgubiti u tolikoj ponudi.

Ne idite na snijeg bez naočara

Vodite računa o dužini boravka na suncem okupanom snijegu, pogotovo ako niste adekvatno opremljeni, jer možete biti neprijatno iznenađeni pojavom snježnog sljepila. Samo sat-dva boravka na snijegu bez naočara dovoljno je za pojavu snježnog sljepila, koje se, inače, kao zakasnjela reakcija javlja tek 6-12 sati poslije izlaganja, upozoravaju stručnjaci.

Zavolite naočare: Spas za oči, ukras za lice

Kada vam vid oslabi, život "u magli" postaje prava noćna mora. Ipak, nošenje dioptrijskih naočara ili sočiva sve vraća u normalu, a nekima čak i poboljšava fizički izgled.

Najčitanije