Nasilje

Ameriku trese najveći vjerski skandal u istoriji

VAŠINGTON - Ameriku potresa najveći vjerski skandal u istoriji SAD, nakon što je otkriveno da su unutar Baptističke crkve djeca seksualno zlostavljana i to decenijama.

Slučaj vršnjačkog nasilja potresao Hrvatsku: Dječaku stavili omču oko vrata i vukli ga

ZAGREB - Vijest o vršnjačkom zlostavljanju maloljetnika u Zagrebu uznemirila je javnost detaljima mučenja dječaka kojeg su vezali za vrat i davili.

Megan Foks otkrila da joj sina zlostavljaju zato što nosi haljine

Glumica Megan Foks rasplakala se u nedavnom intervjuu za Glamour UK dok je pričala kako njenog najstarijeg sina Nou zlostavljaju u školi.

Sestra Džonija Depa progovorila o porodičnom nasilju

Majka Džonija Depa, Beti Sju, umrla je od raka 2016, a kako se priča ova žena je tokom cijelog braka zlostavljala svog muža i djecu.

Nasilje nad djecom u Srpskoj konstantno raste

BANJALUKA - Od ukupnog broja savjetodavnih razgovora prošle godine 16 odsto se odnosilo na temu zlostavljanja i nasilja, te je broj razgovora na ovu temu bio pet puta veći u 2021. u odnosu na godinu ranije.

Godinu dana zatvora zbog nasilja u porodici

BIJELJINA - Osnovni sud u Bijeljini nepravosnažno je osudio na godinu danas zatvora lice čiji su inicijali D.J. zbog nasilja u porodici.

Vršnjačko nasilje na društvenim mrežama sve češći problem

ISTOČNO SARAJEVO - Vršnjačko nasilje u posljednjih 10 do 15 godina dobilo je novu dimenziju, ne dešava se više samo u učionici, na ulici, u školi, nego i na društvenim mrežama što za žrtvu znači da nigdje ne osjeća sigurnost i da u svakom trenutku može biti izložena nasilju, rekla je Srni docent na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevo Slađana Miljenović.

I kratka izloženost sajber nasilju ostavlja ozbiljne posljedice

Sajber nasilje je tema koja je sve više prisutna u javnosti. Mogu se vidjeti posljedice ove pojave, koje mogu biti vrlo teške i tragične.

Pola vijeka "Paklene pomorandže": Pogled koji je promijenio filmsku industriju

Društvena je ovo satira koja se bavi pitanjem jesu li psihologija ponašanja i psihološka uslovljenost opasno novo oružje koje totalitarna vlada može upotrijebiti kako bi nametnula veliku kontrolu nad svojim građanima i pretvorila ih u nešto više od robota, ovako je slavni Stenli Kjubrik opisao svoj kultni film "Paklena pomorandža", koji je premijerno prikazan 19. decembra 1971. godine u Londonu, a koji i pola vijeka od izlaska predstavlja jedno od najboljih i najkontroverznijih ostvarenja sedme umjetnosti svih vremena.

Žrtva vršnjačkog nasilja htjela da raznese drugove tokom molitve?

MOSKVA - Najmanje 12 osoba, među kojima najviše učenika, povrijeđeno je u napadu koji se jutros dogodio nedaleko od Moskve u ženskom manastiru.

Vršnjačko nasilje u osnovnoj školi u Doboju, povrijeđena jedna osoba

DOBOJ – Jedna osoba povrijeđena je u vršnjčkom nasilju u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Doboju, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Srpska glumica otkrila da je bila žrtva vršnjačkog nasilja

Glumica Teodora Bjelica otkrila je da je bila žrtva vršnjačkog nasilja. Ona je ispod objave na Instagramu opisala jednu dirljivu situaciju koja se odigrala između nje i njene najbolje drugarice.

Izrečene kazne zbog vršnjačkog nasilja u Nevesinju

NEVESINJE - Šest učenika Osnovne škole "Risto Proroković" Nevesinje je dobilo disciplinsku mjeru premještanja iz centralne škole u područno odjeljenje, dok je tri učenika dobilo ukor direktora, odjeljenskog vijeća i ukor odjeljenskog starješine zbog vršnjačkog nasilja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Svaka druga žena u BiH od 15. godine doživi neki oblik nasilja

BANJALUKA - Svaka druga žena u BiH od svoje 15. godine doživi neki oblik nasilja, a alarmantne su i činjenice da čak 84 odsto žena nikada ne prijavi nasilje.

Aktiv žena SNSD Trebinje: Donesenim zakonima neće se dozvoliti nasilje

TREBINJE - Zlostavljane žene u Republici Srpskoj nisu ugrožena kategorija, niti će Vlada Republike Srpske, zahvaljujući donesenim zakonima i ekonomskom osnaživanju žrtava nasilja uopšte, to dozvoliti.

Najčitanije