Natalija Trivić

Početak nove arhitektonske transformacije MSU RS

BANJALUKA - Novi rekonstruisani prostor u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) u petak je svečano otvorila Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, a ovom događaju prisustvovali su Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske zajedno sa predstavnicima ovog i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Trivić: Povećanje cijene rada za 10 odsto u prosvjeti i kulturi

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da će danas biti potpisana odluka o povećanju cijene rada za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture sa Sindikatom obrazovanja, nauke i kulture, čime će cijena rada biti povećana sa 100 KM na 110 KM.

Trivić: Prosvjeti veće plate za 10 odsto

BANJALUKA - Plate zaposlenih u oblastima obrazovanja i kulture biće povećane 10 odsto, u skladu sa najavama Vlade Srpske, izjavila je danas ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić i dodala da bi to trebalo da niveliše inflaciju s kojom se radnici suočavaju.

Vlada Republike Srpske izdvaja sredstva za sanaciju banjalučke Gimnazije

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske obezbijedila je u budžetu za ovu godinu dva miliona KM za obnovu i sanaciju 24 objekta osnovnih škola, a primarna je obnova područnih odjeljenja.

Ministarka i srednjoškolci dali krv u Banjaluci

BANJALUKA - Natalija Trivić, ministarska prosvjete i kulture Republike Srpske, dala je krv u okviru proljetne akcije Crvenog krsta Banjaluka u kojoj su dragocjenu tečnosti darivali banjalučki srednjoškolci.

Trivić: Odlazak Banjca veliki gubitak za umjetničku scenu

Prerani odlazak glumca Dragana Banjca veliki je gubitak za Dječije pozorište Republike Srpske, ali i kulturnu i umjetničku scenu, poručila je u telegramu saučešća ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Trivićeva i Stanivuković dogovorili gradnju dvije škole u Banjaluci

BANJALUKA - U ovoj godini počeće izgradnja dvije osnovne škole, i to u naseljima Paprikovac i Ada, za šta će biti izdvojeno oko 11 miliona KM, dogovoreno je na današnjem sastanku gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i Natalije Trivić, ministarke prosvjete i kulture Republike Srpske.

Međunarodni dan maternjeg jezika: Veliki smo koliko čuvamo svoj jezik

BANJALUKA - Moram se resetovati. Najradije bih se čekirao u neki ol-inkluziv hotel i bindžovao serije i viralne klipove influensera i jutjubera. Međutim, ne mogu sebi to priuštiti, jer nisam ni biznismen ni selebriti. Nemam gard nekakvog barda, nemam džet-set bekgraund koji bi mi osigurao dil da živim kraljevski. Moraću da se zadovoljim bekpekingom. Baj d vej, to je sasvim fajn, ne treba zbog toga biti hejter.

Oglasila se Trivićeva o slučaju u Kotor Varošu

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da resorno ministarstvo neće tolerisati vršnjačko nasilje u školama, niti određena devijantna ponašanja.

Trivić: Sve spremno za prelazak na onlajn nastavu ako zatreba

BANJALUKA - Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje u ponedjeljak, 24. januara, u skladu sa važećim epidemiološkim preporukama, a ukoliko bi došlo do pogoršanja epidemiološke situacije sve je spremno za prelazak na izvođenje nastave na daljinu, rekla je Srni ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

U oblasti prosvjete i kulture povećanje plata od tri i pet odsto

​BANJALUKA - Radnici u oblasti prosvjete i kulture od naredne godine mogu očekivati povećanje plata od pet i od tri odsto, rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Trivić sa Gnjatićem: Raditi na povećanju plata prosvjetara

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas da je opredjeljenje Vlade Srpske da se u narednoj budžetskoj 2022. godini povećaju plate i primanja prosvjetnim radnicima.

Trivić: Nije alarmantan broj zaraženih učenika

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je u proteklih mjesec prisutan otprilike isti broj učenika osnovnih i srednjih škola koji su pozitivni na virus korona, ali da taj broj nije alarmantan da bi se preduzimale mjere.

Trivić: Jačanjem književne scene jačamo nacionalni identitet

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske opredijeljeno je da institucionalno pomogne razvoj književne scene u Srpskoj, jačajući izdavačku djelatnost i književno stvaralaštvo, te stavljajući pisca na pijedestal društvenog poštovanja, rekla je resorna ministarka Natalija Trivić danas na otvaranju konferencije "Književnost danas i sutra".

Radović: Ministarstvo i Ombudsman na istom zadatku

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je tokom sastanka sa ombudsmanom za djecu Republike Srpske Dragicom Radović da Ministarstvo preduzima aktivnosti da svoj djeci u Srpskoj obezbijedi jednako pravo na obrazovanje, posebno djeci u ruralnim sredinama i djeci sa smetnjama u razvoju.

Najčitanije