Nenad Stevandić

Ujedinjena Srpska predstavila kandidate, na izbore pod sloganom "Srpska su ljudi"

GRADIŠKA - Ujedinjena Srpska na predstojeće opšte izbore izlazi pod sloganom "Srpska su ljudi", objavljeno je na današnjoj konvenciji ove stranke na kojoj su predstavljeni kandidati i nosioci lista.

Dodik: Podijeljena vlast znači užurbanu propast Republike

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je patriotizam ključna riječ za opstanak srpskog naroda te istakao da je cilj vladajuće koalicije u Republici Srpskoj mir i stabilnost.

Stevandić: Džaferović i lobi oko njega žele da okrive Srbe

SARAJEVO - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da je očigledno da se nakon ukrajinske krize pokušava napraviti rimejk stereotipa iz 1992. godine da se Srbima ne smije dozvoliti da se čuje njihov glas i da se istina ne smije saznati.

Stevandić tvrdi da Bošnjake niko neće doživljavati kao vezivno, već agresivno tkivo

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je danas da je lider SDA Bakir Izetbegović faktor razdora u BiH, zbog čije takve politike niko Bošnjake neće doživljavati kao vezivno, već kao agresivno tkivo, koje želi da uništi tkiva Srba i Hrvata.

Stevandić: Šmitova odluka neće proći

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras Srni da odluka Kristijana Šmita, kojeg Republika Srpska ne priznaje, o "obustavljanju Zakona o imovini Republike Srpske" neće proći jer ga Srpska ne priznaje za visokog predstavnika.

Stevandić: OBA radi u interesu jednog čovjeka i jedne partije

BANJALUKA - Slučaj profesora Miloša Kovića kojem je zabranjen ulazak u BiH pokazuje da Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH (OBA) radi u interesu samo jednog čovjeka i jedne partije, ocijenio je Nenad Stevandić, član Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA.

Stevandić: Izetbegović - otac svih kriza i nesporazuma

SARAJEVO - Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović "otac svih kriza, napetosti i nesporazuma u BiH".

Stevandić: Stav bošnjačkih poslanika test za buduće odnose

BEOGRAD - Predsjednik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevanić izjavio je da će test za buduće odnose u BiH biti stav bošnjačkih poslanika u vezi sa prijedlogom iz Republike Srpske da se u parlamentu BiH usvoji zakon koji će sankcionisati zloupotrebu pojma genocid.

Stevandić: Sastanak Šmita i Kurtija najveća sramota međunarodne zajednice

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je sastanak Kristijana Šmita i Aljbina Kurtija najveća sramota međunarodne zajednice.

Stevandić čestitao Dan boraca: Bez vas Srpska ne bi postojala

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske i Šef Srpskog Kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić čestitao je Dan borcaca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

Stevandić: Srpska mora da bude spremna na eventualne provokacije

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da Republika Srpska mora da bude spremna na eventualne provokacije i incidente, jer je potpuni krah doživjela politika koja je imala za cilj da se ospore prava srpskog naroda i institucija da legitimno odlučuju o svojim interesima.

Stevandić: Zakon o VSTS RS je poziv na dijalog o pravosuđu u BiH

BANJALUKA - Nacrt zakona o visokom sudskom i tužilačkom savjetu RS je prijedlog RS kako riješiti problem nefunkcionalnog pravosuđa u BiH a ujedno otvara dijalog unutar BiH, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Stevandić: Moramo očuvati srpsko jedinstvo

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske je pravo mjesto za temu o odnosima u BiH jer je RS subjekt koji odlučuje o BiH a ne objekt o kojem odlučuje BiH, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske na posebnoj sjednici parlamenta posvećenoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

Stevandić: Funkcionisanje Srpske ne narušava BIH

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da su svi predsjednici političkih partija iz Republike Srpske na današnjem sastanku u Sarajevu sa predstavnicima EU i SAD imali zajednički i usaglašen stav koji potvrđuje da Srpska nije problem i da njeno funkcionisanje ne narušava BiH.

Stevandićevog vozača terete da je vozio odbjeglog Zeljkovića

BANJALUKA - U okviru istrage u predmetu "Korona ugovori" pripadnici MUP-a Srpske uhapsili su danas Milana Jašarevića, radnika Republičke uprave civilne zaštite (RUCZ), a koji je stavljen na raspolaganje Timu zа prаćеnjе sprоvоđеnjа mјеrа Rеpubličkоg štаbа zа vаnrеdnе situаciје, te od tada vozi i predsjednika tog tima Nenada Stevandića.

Najčitanije