Nesreće

Zašto se dešavaju nesreće u balkanskim rudnicima

Jezivi zvuk sirene u rudarskim mjestima znači samo jedno - nesreća.

Životnim pričama upozoravaju na opasnosti za volanom

TREBINJE, BILEĆA - Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske pokrenula je važnu kampanju pod nazivom "Kad se život preokrene" s ciljem da kroz lične priče osoba koje su u saobraćajnim nesrećama zadobile teške tjelesne povrede ukažu mladima na važnost bezbjednog i odgovornog ponašanja za volanom.

Najviše poginulih na cestama banjalučke regije

BANJALUKA - Na putevima Republike Srpske za devet mjeseci ove godine stradalo je 75 lica, od kojih je četvoro maloljetnika, potvrđeno je za "Nezavisne novine" iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS.

Za tri dana avgusta četiri lica poginula u saobraćajnim nesrećama

BANJALUKA - U saobraćajnim nesrećama na putevima u Republici Srpskoj u julu je poginulo 14 građana, dok su u prva tri dana avgusta život izgubila četiri lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

Saradnja BHDCA i BHMAC: Vježbe spasavanja u slučaju avionske nesreće

BANJALUKA - Direkcija za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA) BiH i Centar za uklanjanje mina BiH (BHMAC) potpisaće sporazum o saradnji u oblasti traganja i spasavanja u slučaju vazduhoplovne nesreće na teritoriji BiH, koji, između ostalog, predviđa tri tipa vježbi, od kojih će neke biti najmanje 12 puta godišnje.

U jednom danu poginula dvojica sportista

BROD, SARAJEVO - Nemanja Tešanović (28), fudbaler iz Broda, poginuo je u subotu nakon što je sletio mercedesom u mjestu Liješće, kod Broda, dok je istog dana kod Hadžića poginuo i Elmedin Hećo, džudista iz Sarajeva, kada se motociklom sudario s FIAT-om koji je vozio D.P. (74) iz Mostara, koji je takođe nastradao.

Sve više nesreća zbog vožnje pod uticajem marihuane

Naučna istraživanja u Vašingtonu pokazala su da se u posljednjih 10 godina povećao broj saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovale osobe pod dejstvom marihuane.

Zaustaviti nesreće na prugama

Iako nadležni tvrde da se na povećanju bezbjednosti na putnim prelazima preko pruga stalno radi, statistika pokazuje da nesreće na ovim lokacijama nisu rijetke.

Zatvor za vozača koji je vozio 257 km na sat

BEOGRAD - U 22.000 saobraćajnih nezgoda u ovoj godini, poginulo je 310 ljudi, a 1.800 ima teške povrede, rekao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije.

Crna nedjelja ugasila tri života

BANJALUKA - Na putevima BiH u nedjelju u saobraćajnim nesrećama život su izgubile tri osobe - Banjalučani Mikajlo Gatarić (55) i Radan Mijatović (58), te Sadet Numanović (28) iz Ilijaša.

Šta donosi Program bezbjednosti saobraćaja na putevima RS 2019-2022.

BANJALUKA - Moguće je smanjiti broj mrtvih i povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama u Republici Srpskoj, ali i godišnje uštedjeti 13,6 miliona maraka, odnosno 68 miliona KM do 2023. godine.

Vozači početnici nisu kamikaze

BANJALUKA - Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda zabilježenih prošle godine na putevima u RS, njih samo sedam odsto izazvali su vozači koji imaju do dvije godine vozačkog staža.

Sve više nastradalih vozača dvotočkaša na drumovima RS

BANJALUKA - Ukupno šest života biciklista ugašeno je u prvih devet mjeseci ove godine, a u saobraćajnim udesima je učestvovalo 129 bicikala, potvrđeno je "Nezavisnim" iz MUP-a RS.

U saobraćajnim nesrećama poginuli pješak i biciklista

BIJELJINA - U saobraćajnim nezgodama u Bijeljini u oktobru su poginuli pješak i vozač bicikla, rekao je danas inspektor sektora policije Radenko Knežević.

U BiH u 2017. poginulo 298 osoba u saobraćajnim nesrećama

SARAJEVO - Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća obilježava se svake treće nedjelje u novembru. Ove godine 18. novembra obilježava se 25. godišnjica sjećanja na milione ljudi koji su izgubili živote ili su povrijeđeni u saobraćajnim nesrećama.

Najčitanije