Nvidia

Nvidia sprema ogromnu grafičku kartu

Novi renderi predstojeće Nvidia RTX 4090 Ti Founders Edition grafičke karte su se pojavili onlajn, a objavio ih je Moore's Law is Dead.

Evo kada stiže zvijer od Nvidia grafičke karte

Ukoliko ste do sada čekali da se stabilizuje tržište grafičkih karata, vjerovatno vam neće pasti teško da sačekate još malo. Jedan od razloga, zbog kojih bi vrijedilo sačekati sa nadogradnom GPU-a, jeste Nvidia RTX 4090.

Nvidia potvrdila da su hakeri ukrali intelektualnu svojinu

Pojavilo se više detalja o hakerskom incidentu u kojem su se našli Nvidia i grupa koja preuzima odgovornost za probijanje sigurnosti, pod nazivom Lapsus (LAPSU$).

Nvidija kupuje proizvođača čipova za 40 milijardi dolara

TOKIO/SAN FRANCISKO - Američka tehnološka korporacija Nvidija kupiće od japanske Softbank Grupe firmu Arm, proizvođača čipova sa sjedištem u Velikoj Britaniji, za 40 milijardi dolara, saopštile su danas dvije kompanije.

Nvidia upozorava: Apdejtujte drajvere

Koliko često provjeravate ažurnost drajvera za vaš hardver? I koliko često isti "pečujete"?

Nvidia tehnologija u Volvo samovozećim kamionima

​Volvo i Nvidia su se udružili na razvoju vještačke inteligencije koja će biti korišćena u samovozećim kamionima skandinavskog proizvođača u kineskom vlasništvu.

Nvidia GeForce RTX 2070 Ti stiže sa 7,5GB GDDR6 VRAM-a?

AMD za nekoliko mjeseci predstavlja svoju novu Navi arhtekturu, a iako Nvidia ima dosta grafičkih karti iz GeForce RTX i GeForce GTX serija, kompaniji će biti potrebno nešto novo kako bi parirala Navi modelima.

Nvidia Titan RTX GPU pušten u prodaju

Nvidia Titan RTX grafička karta je konačno dostupna za kupovinu, svima onima koji su je željno iščekivali, a kupcima donosi Turing TU102 jezgra, više CUDA jezgara, više radne taktove i poboljšanu memoriju/protok memorije u poređenju sa RTX 2080 Ti modelom.

Nove Nvidijine kartice kao potvrda slijetanja čovjeka na Mjesec

Sa predstavljanjem nove linije grafičkih kartice Nvidia je donijela zapanjujuću grafiku, zahvaljujući ray tracing tehnologiji sa kojom se osvjetljenje realistično ponaša i obasjava virtuelne svjetove.

Nvidia razvija pametni slow-motion video sistem

Nova metoda će omogućiti konvertovanje snimaka regularne brzine u slow-motion pomoću vještačke inteligencije. Ova inovativna metoda ima posebne prednosti u pogledu hardverskih performansi i vremena kreiranja za video klipove koji su snimljeni uz pomoć pametnih telefona.

Nvidia predstvila 3GB verziju poznate gejmerske grafičke karte

Nova Nvidia GTX 1050 3GB GPU grafička karta je intrigantan model čije karakteristike, u nekim segmentima, predstavljaju nadogradnju GTX 1050 Ti modela, dok su istovremeno u nekim segmentima slabije od GTX 1050.

Najčitanije