Olaf Šolc

Turbina za Sjeverni tok 1 u Njemačkoj, Šolc hoće lično da je vidi

BERLIN - Gasna turbina za gasovod Sjeverni tok 1, koja je bila u žiži produbljivanja energetskog sukoba s Rusijom, nalazi se u Njemačkoj poslije redovnog servisiranja u Kanadi, i njemački kancelar Olaf Šolc namjerava danas lično da je vidi, saopšteno je iz kompanije Simens enerdži.

Šolc i supruga povjerljive dokumente bacilli u kontejner

Njemački list Špigel objavio je da su kancelar Njemačke Olaf Šolc i njegova supruga Brita Ernst u kontejner bacili i dokumente povjerljivog sadržaja.

Završen samit G7, Šolc: Nesigurnost čeka svijet

ELMAU - Nesigurnost čeka svijet zbog razvoja događaja u Ukrajini, izjavio je njemački kancelar Olaf Šolc.

Šolc: Nema povratka na stanje prije ruskog napada

GARMIŠ-PARTENKIRHEN - Njemački kancelar Olaf Šolc poručio je danas sa samita Grupe sedam najbogatijih demokratija (G7) da neće biti povratka u vrijeme prije napada Rusije na Ukrajinu koji je doveo do dugoročnih promjena u međunarodnim odnosima.

Šolc nije ni spomenuo BiH, ali je rekao da Njemačka stoji uz zapadni Balkan

BERLIN - Njemačka očekuje da će Bugarska na sutrašnjem samitu EU i zapadnog Balkana donijeti ispravnu odluku i omogućiti da Sjeverna Makedonija i Albanija započnu pregovore s EU, rekao je Olaf Šolc, njemački kancelar u govoru u Bundestagu.

Šolcova stranka gubi pristalice, pala na 3. poziciju

BERLIN - Socijaldemokratska partija Njemačke (SPD) kancelara Olafa Šolca u najnovijem istraživanju javnog mnjenja prvi put je pala iza koalicionog partnera Zelenih.

Šolc: Tehničke smetnje ne smiju ugroziti isporuke gasa

BERLIN - Njemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da će se njegova vlada postarati da eliminiše tehničke probleme koji bi mogli da ograničavaju nabavke gasa preko gasovoda Sjeverni tok.

Zelenski primio evropske lidere, čitav kompleks oko palate blokiran

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sastao se danas s liderima Francuske, Njemačke, Italije i Rumunije u Predsjedničkoj palati u Kijevu.

Lideri tri najveće zemlje EU stigli u Kijev

KIJEV - Francuski predsjednik Emanuel Makron, nejmački kancelar Olaf Šolc i italijanski premijer Mario Dragi doputovali su danas vozom u Kijev, na zajedničkom putovanju koje treba da naglasi njihovu podršku Ukrajini dok se bori protiv ruske agresije, prenosi Rojters.

Formira se novi centar moći u EU - "Drakron", šta na to kaže Berlin?

Njemačka i Francuska su se do sada smatrale "motorom" Evropske unije. Da li dvojac u kojem su italijanski premijer Mario Dragija i francuski predsjednik Emanuel Makron sada predstavlja nekakvu protivtežu tom "motoru"?

Zelenski pozvao Šolca: Pokažite jasnu podršku Ukrajini

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je njemačkog kancelara Olafa Šolca da pokaže jasnu podršku Ukrajini.

Vučić: Šolc doneo novu energiju u pogledu evropske budućnosti

​BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je jutros da je zahvalio njemačkom kancelaru Olafu Šolcu na posjeti Beogradu i otvorenom razgovaru o svim bitnim pitanjima i ocijenio da je Šolc donio novu energiju u pogledu zajedničke evropske budućnosti Zapadnog Balkana.

Vulin: Vučić pokazao kako se štiti nacionalni interes Srbije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je danas da nema nijednog političara u Evropi koji je pokazivao takvu snagu i upornost u zaštiti nacionalnih interesa svoje zemlje kao što je pokazao predsjednik Aleksandar Vučić pred njemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Šolc s Vučićem o BiH: Protivim se secesionizmu

BEOGRAD, PRIŠTINA - Olaf Šolc, kancelar Njemačke, u današnjem razgovoru s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, rekao je da se protivi secesionizmu i ugrožavanju teritorijalnog integriteta BiH.

Vučić: Šolc bio je jasan i oštar

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je danas, poslije sastanka s njemačkim kancelarom, da je Olaf Šolc tražio da se Srbija priključi sankcijama Rusiji.

Najčitanije