Oružje

Prijetio i pucao u vazduh, u kući mu pronašli arsenal

PRIJEDOR - S.P. iz Krupe na Uni uhapšen je zbog sumnje da je prijetio osobi iz Malog Dubovika te da je ispalio više hitaca u vazduh, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

BiH izgubila i oružje i pare zbog nezakonitih ugovora

SARAJEVO - Nakon što je Sud BiH krajem prošle godine potvrdio optužnicu protiv Selma Cikotića, aktuelnog ministra bezbjednosti BiH, a zbog zloupotrebe položaja i sklapanja ugovora s firmom "Scout" iz Zagreba o prodaji pokretne vojne imovine dok je obavljao dužnost ministra odbrane, ovaj sud donio je presudu kojom se navedenoj firmi dopušta zapljena municije i naoružanja koje je u vlasništvu Oružanih snaga (OS) BiH, a koja je vrijedna 20 miliona KM.

Vojnici iz zemalja bivše Jugoslavije naoružani oružjem iz prošlog vijeka

BANJALUKA, BEOGRAD - Borbena gotovost zemalja bivše Jugoslavije, prema podacima svjetski priznatih vojnih sajtova, evidentno nije među najboljima, a prema riječima vojnih stručnjaka, za tako nešto najodgovornija je činjenica da je većina naoružanja naslijeđena još iz vremena bivše države.

Poljanski: Rusija neće zaboraviti da je Zapad slao oružje Kijevu

NJUJORK - Zamjenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski rekao je danas da Moskva neće zaboraviti isporuku oružja Kijevu korišćenom za ubijanje civila, kada je riječ o odnosu sa Zapadom.

Predstavnički dom usvojio zakon o bezbjednosti oružja, čeka se Bajdenov potpis

VAŠINGTON - Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je danas zakon o bezbjednosti oružja prvi put u tri decenije, koji sada treba da potpiše predsjednik SAD Džozef Bajden.

"Nuklearni arsenal u svijetu će vjerovatno da raste"

Očekuje se da nuklearni arsenal širom svijeta raste narednih godina, prvi put nakon Hladnog rata, a rizik od korišćenja takvog oružja najveći je u prethodnih nekoliko decenija, saopštio je danas stokholmski Međunarodni institut za istraživanje mira (SIPRI).

Grupa senatora se složila, podržali zakon o većoj kontroli oružja

VAŠINGTON - Grupa američkih senatora sastavljena od članova Demokratske i Republikanske stranke objavila je danas da se složila oko nacrta zakona koji će pooštriti kontrolu oružja u SAD.

Makron: Intenziviraćemo isporuke oružja Ukrajini

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je danas u telefonskom razgovoru ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da će se isporuke oružja iz Francuske u Ukrajinu u narednim danima intenzivirati i da je Pariz spreman da odgovori na dodatne zahtjeve za pomoć, saopštila je Jelisejska palata.

SAD izvele uspješan test hipersoničnog oružja

Američke ratne vazduhoplovne snage saopštile su da su izvele uspješan test hipersoničnog oružja, koje leti pet puta brže od brzine zvuka.

Policija iz trgovina oduzela noževe, boksere i palice

NOVI GRAD - Policija je u dvije trgovačke radnje u Novom Gradu oduzela određenu količinu hladnog oružja za koje preduzetnici nisu imali odobrenje nadležnog organa za prodaju oružja ove kategorije.

Uhapšen jer je prijetio, policija mu našla arsenal oružja

NOVI GRAD – Policija iz Novog Grada uhapsila je B.P. iz tog grada jer je jednoj osobi prijetio.

Pronađeni i oduzeti raketni bacači, oružje i municija u Prijedoru

PRIJEDOR - M.J. i B.B. iz Prijedora su uhapšeni juče zbog sumnje da su počinili krivična djela "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja" i "izazivanje opšte opasnosti", saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Ukrajinski ministar: Dajte nam oružje, oružje i oružje

BRISEL - Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba boravi danas u Briselu na sastanku NATO, gdje je zatražio od Alijanse da dostavi Ukrajini još oružja.

Berlin odobrio isporuku oružja Ukrajini

BERLIN - Njemačko Ministarstvo odbrane odobrilo je isporuku Ukrajini nekoliko desetina pješadijsko-borbenih vozila, koje su svojevremeno pripadale nekadašnjoj istočnoj Njemačkoj, prenose njemački mediji.

"Viškovi naoružanja prodati bez odobrenja Predsjedništva BiH"

SARAJEVO - Svjedoci Tužilaštva BiH Dalibor Perić potvrdio je na suđenju ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Selmi Cikotiću, optuženom za zloupotrebu položaja dok je obavljao funkciju ministra odbrane, da su aneksi ugovora o prodaji viškova naoružanja zagrebačkoj firmi "Skaut" sačinjavani bez saglasnosti ili odluke Predsjedništva BiH.

Najčitanije