Otrov

Čak i pčelinji otrov može biti lijek

TREBINJE - Trebinjski pčelari, ali i cjelokupno stanovništvo, osim meda, nedovoljno koriste i druge pčelinje proizvode koji su vrlo korisni i u liječenju i preventivnom djelovanju protiv različitih bolesti, a takva situacija može se promijeniti jedino edukacijom i jednih i drugih.

Koje proljećno cvijeće je otrovno za pse

Stiglo je proljeće i priroda se budi, ali vlasnici pasa sada trebaju biti na oprezu. Postoji proljećno cvijeće koje je otrovno za pse.

Zbog otrovnih hemijskih isparenja hospitalizovano 11 osoba

NJUJORK - Najmanje 11 osoba je hospitalizovano danas kada je u gradu Nju Rošel u Njujorku došlo do otrovnih hemijskih isparenja u stambenoj zgradi, saopštili su iz vatrogasne službe.

Iscurio otrov iz rudnika, 12 osoba stradalo

Najmanje 12 osoba je stradalo, a više od 4.500 se razbolilo nakon što je otrov procurio iz velikog rudnika dijamanata u Angoli.

Četiri najsmrtonosnije biljke na svijetu

Otkrijte biljne vrste koje se ubrajaju u najopasnije i najotrovnije biljke na čitavoj planeti.

Prijedorčanin proizvodi pčelinji otrov koji liječi mnoge bolesti

PRIJEDOR - Radu sa pčelama posvetio sam skoro cijeli život, a od pčelarstva, kao jedinog izvora prihoda, živim od 2000. godine. Nema formule kako biti dobar pčelar, važna je isključivo ljubav prema ovim važnim i vrijednim insektima i eko-sustavu - pčelarstvo je težak fizički posao koji iziskuje velika odricanja, trud i rad, a ujedno i psihoterapija, kazuje pčelar Sulejman Jakupović.

Otrovne kocke za pacove pobacane uz rijeku Trebišnjicu

TREBINJE- Policijska uprava Trebinje zaprimila je prijavu da je na zelenim površinama uz rijeku Trebišnjicu primijećena veća količina parafinskih kocki, najvjerovatnije otrova za miševe i pacove.

Naučnici napravili antibiotik od otrova ose

Američki i brazilski naučnici napravili su toksični protein iz otrova azijske ose koji ubija bakterije otporne na poznate antibiotike i genetskom modifikacijom ga učinili sigurnim za ljude.

Lavrov: Odgovorićemo na sankcije na isti način

MOSKVA - Moskva će recipročno odgovoriti na sankcije Evropske unije zbog slučaja navodnog trovanja ruskog opozicionara Alekseja Navalnog, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Njemačka vlada potvrdila da je Navaljni otrovan novičokom

Njemačka vlada saopštila je danas da je potvrđeno da je Aleksej Navaljni bio žrtva napada hemijskim nervnim otrovom iz novičok grupe.

Navalni otrovan u sobi, ne na aerodromu

MOSKVA - Ruski opozicionar Aleksej Navalni otrovan je flašom vode u hotelskoj sobi u ruskom gradu Tomsku, a ne na aerodromu kako se ranije mislilo, saopštio je njegov tim, uz objavljeni video-snimak na "Instagramu".

Objavljena prva fotografija Navaljnog nakon izlaska iz kome

Ruski opozicionar objavio je na svojoj stranici na istagramu svoju prvu fotografiju nakon izlaska iz kome.

Navaljni nakon buđenja iz kome: Vraćam se u Rusiju

NJUJORK - Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji se liječi u berlinskoj bolnici Charite gdje je dugo bio u komi, rekao je da želi da se vrati u Rusiju.

Berlin: Dvije laboratorije potvrdile, Navaljni otrovan novičokom

BERLIN - Njemačka vlada saopštila je danas da su dvije specijalizovane laboratorije u Francuskoj i Švedskoj potvrdile da je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni otrovan nervnim agensom novičokom.

DW: Da li je Navaljni otrovan novičokom?

BERLIN - Ruski opozicionar Aleksej Navaljni vjerovatno je otrovan supstancom iz klase inhibitora holinesteraze, saopštili su ljekari iz berlinske bolnice Šarite.

Najčitanije