Pacov

Umro pacov deminer, pomogao u deminiranju 100 minskih polja

LONDON - Pacov Magava, heroj među životinjama i deminer nagrađen zlatnom medaljom za herojski poduhvat, preminuo je u osmoj godini.

U Americi haraju gladni pacovi, opasnost veća jer prenose bolesti

Čak i pacovi, koji su jedna od najotpornijih vrsta u prirodi, počeli su da vode brutalni rat da bi preživjeli pandemiju virusa korona, a ujedno su postali i velika opasnost da bi zbog nedostatka hrane mogil da se prošire po kućama i ljude zaraze nekom od 55 bolesti koje preonose, piše New York Post.

Uče pacove da "nanjuše" rak kod čovjeka

Naučnici sa Južnog državnog Univerziteta u Rostovu na Donu stvorili su tehnologiju koja može tačno identifikovati rizik za razvoj brojnih opasnih bolesti kod čovjeka, uključujući rak pluća, želuca i tuberkulozu.

Registrovan prvi slučaj pacovskog hepatitisa e kod ljudi

Kod jednog pedesetšestogodišnjeg muškarca iz Hong Konga dijagnostikovan je prvi slučaj pacovskog hepatitisa E kod ljudi.

Pacov pojeo 19.000 dolara u bankomatu

Najmanje jedan pacov provukao se kroz rupu u zadnjem djelu bankomata na sjeveroistoku Indije i pojeo novčanice u vrijednosti od 19.000 dolara, saopštila je policija.

Genskom terapijom poništili paralizu kod pacova

Naučnici su postigli veliki uspjeh u liječenju paralize, tako što su komplikovanom genskom terapijom uspjeli da paralisanim pacovima povrate veliki broj motoričkih funkcija.

Kineski naučnici otkrili "ribu pacova" i 30 novih vrsta

Kineski naučnici tvrde da su otkrili 30 novih životinjskih vrsta, nastanjenih u velikim dubinama okeana, koje nikada do sada nisu viđene.

Pacov koji se tušira kao čovjek osvojio društvene mreže

Internet ima novu zvijezdu, peruanskog pacova koji se kupa kao čovjek.

Četrnaestogodišnju djevojčicu izgrizli pacovi

RUBE - Četrnaestogodišnja djevojčica, koja je paraplegičar, nalazi se u bolnici u sjevernoj Francuskoj, nakon što su je izgrizli pacovi, saopšteno je iz lokalne bolnice u Rubeu.

Džinovski pacov uplašio građane Čačka

Džinovski pacov ubijen je u industrijskoj zoni u Čačku.

Najčitanije