Pas

Morski pas snimljen u plićaku blizu Medulina

ZAGREB - Hrvatski mediji objavili su snimak morskog psa u plićaku, snimljen navodno u uvali Šćuza kod ACI marine Pomer, blizu Medulina u Istri.

Marija Šerifović razgovorom sa psom nasmijala fanove

Pop pjevačica Marija Šerifović često provodi vrijeme sa svojom majkom Vericom Šerifović, a njihovi razgovori, koje dijeli sa pratiocima na Instagramu, dovedu sve do suza.

Najbolje rase pasa za osobe sklone alergijama

Mnogi ljudi bi željeli da imaju psa za kućnog ljubimca, ali im zdravstveni razlozi poput alergija ne dozvoljavaju uživanje u toj vrsti ljubavi.

Pogledajte koju pasminu najčešće kradu u Velikoj Britaniji

Krađe pasa u Ujedinjenom Kraljevstvu dostigle su najviši nivo u posljednjih sedam godina, a svakog dana ukrade se u prosjeku osam pasa.

Dubičanka optužena zbog davljenja psa

PRIJEDOR - Protiv L.A. iz Kozarske Dubice Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu zbog davljenja psa.

Kakanjski vatrogasci spasili psa iz bunara koji je dva dana bio u vodi

KAKANJ - Vatrogasci iz Kaknja s pravom mogu ponijeti titulu heroja dana. Oni su iz jednog bunara izvukli psa i spasili mu život.

Ove sedmice počinje akcija udomljavanja pasa iz azila na Manjači

​BANJALUKA - Povodom obilježvanja 4. aprila, Svjetskog dana napuštenih životinja, predstavnici Gradske uprave obišli su azil na Manjači i najavili veliku akciju udomljavanja pasa.

Zeničanin optužen da je zbog psa prijetio da će ih pobiti, silovati i zapaliti

ZENICA - Muamer V. (43) iz Zenice optužen je da je prijetio M.B., njegovoj supruzi, kao i njihovoj komšinici nakon što mu je M.B. ubio jednog od dva psa koji su mu došli u dvorište i lajući uplašili ženu, koja se i onesvijestila.

Šta psi sanjaju?

Nacionalna fondacija za spavanje (NSF) sugeriše da psi mogu provesti pola dana, ako ne i više, u stanju mirovanja. Njihovo drijemanje ponekad je isprekidano sanjanjem. Barem to zaključuju vlasnici kada vide svoje pse da nepravilno dišu, mašu nogama u vazduhu i povremeno energično zareže dok čvrsto spavaju.

Koje proljećno cvijeće je otrovno za pse

Stiglo je proljeće i priroda se budi, ali vlasnici pasa sada trebaju biti na oprezu. Postoji proljećno cvijeće koje je otrovno za pse.

Psi lutalice uništavaju sitnu divljač (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

​SANSKI MOST - Pored brojnih problema s kojima se suočavaju građani zbog velikog broja pasa lutalica na području općine Sanski Most, u posljednje vrijeme sve je veća šteta koju ove životinje pričinjavaju u sanskom lovištu.

4 stvari koje vam pas pokušava reći mahanjem repa

Ako ste vlasnik psa, vjerovatno vam je poznato kako vaš dlakavi ljubimac maše repom kad se vratite s posla ili kad uoči drugu životinju. I dok se mahanje repom najčešće povezuje sa srećom i uzbuđenjem, psi mašu repom iz više razloga.

Pogledajte psa koji svira klavir i pokušava pjevati

Psi vole kopirati svoje vlasnike, ali jedan je naučio gotovo nemoguće.

Pas iznenadio dostavljača onim što je napravio

​Nadzorna kamera snimila je trenutak kada je dostavljač pokucao na vrata kuće u kojoj nije bilo nikog osim vjernog psa čuvara, a ono što je pas napravio oduševilo je ljude na TikToku.

Pas u Banjaluci ugrizao djevojčicu

BANJALUKA - Djevojčicu u ulici Rade Radića u Banjaluci ugrizao je pas za glavu dok je prolazila ulicom, a on istrčao iz dvorišta kuće.

Najčitanije