Patrijarh Porfirije

Porfirije: Zaceljena rana raskola s makedonskom crkvom

BEOGRAD - Patrijarh Spske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije poručio je danas, na liturgiji pomirenja s makedonskom crkvom, da je poslije 55 godina zacijeljena duboka i bolna rana raskola s tom crkvom i da je ovo veliki dan i čudo Božje.

Patrijarh Porfirije poručio: Svaki rat je poraz ljudskog dostojanstva

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije poručio je danas u vaskršnjoj poslanici da smo sazdani kao jedan i jedinstven ljudski rod.

Patrijarh Porfirije i Konstrakta razmijenili poklone

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije sastao se s predstavnikom Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji Anom Đurić Konstraktom i tom prilikom su razmijenili poklone.

Vučić razgovarao sa patrijarhom Porfirijem

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sinoć sa patrijarhom srpskim Porfirijem, koji je predsjedniku predočio svoju inicijativu u vezi sa podrškom izbjeglicama iz Ukrajine, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsjednika Republike.

Patrijarh Porfirije u besjedi tumačio pjesmu "In corpore sano"

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije istakao je danas da Crkva nije ni staromodna niti moderna već uvijek aktuelna, a taj stav je pojasnio i tumačenjem pjesme "In coropore sano" koja će Srbiju predstavljati na izboru za Pjesmu Evrovizije.

Patrijarh Porfirije uručio 12 stipendija najboljim studentima

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije večeras je uručio 12 stipendija Srpske pravoslavne crkve (SPC) najboljim studentima završnih godina fakulteta koji su osnivači Univerziteta u Beogradu - Pravnog, Filozofskog, Elektrotehničkog, Medicinskog i Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta.

Patrijarh Porfirije se oprostio od Velje Pavlovića

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije oprostio se večeras porukom od preminulog kultnog televizijskog novinara u Srbiji Velje Pavlovića, autora emisija "Duhovnici" i "Nivo 23", za kojeg je naveo da je bio njegov dugogodišnji prijatelj.

Abazović o razgovoru sa patrijarhom Porfirijem: "To je bila misija"

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da je otišao u "misiju" kod patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija.

Patrijarh Porfirije razgovarao sa zvaničnicima i političarima Crne Gore

BEOGRAD - Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je, na njihov zahtjev, s odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore kojima je prenio da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja i izrazio uvjerenje da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori.

Porodicu Đoković ugostio patrijarh Porfirije

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, podijelio je na svom Instagram profilu kako je porodica Đoković Svetog Savu provela kod patrijarha Porfirija.

Abazović sa patrijarhom Porfirijem u Beogradu

PODGORICA - Potpredsjednik crnogorske vlade zadužen za koordinaciju bezbjednosnih službi Dritan Abazović doputovao je večeras u Beogradu u privatnu posjetu patrijarhu SPC Porfiriju, potvrđeno je Tanjugu u Građanskom pokretu URA.

Patrijarh Porfirije pozitivan na virus korona

Patrijarh srpski Porfirije pozitivan je na virus korna, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Patrijarh Porfirije u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci

BANJALUKA - Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije služi svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci povodom Dana Republike i Svetog prvomučenika i ahiđakona Stefana.

Porfirije: Ovdje sam da vas ohrabrim u čuvanju jedinstva

BANJALUKA - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije istakao je večeras da je došao u Republiku Srpsku da ohrabri srpski narod u čuvanju i izgrađivanju jedinstva, bez obzira na sve razlike, u nastojanju izgradnje svega što je dobro i korisno svima.

Patrijarh Porfirije: Dragi Nole izdrži iskušenje kroz koja prolaziš na Božić

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poslao je poruku podrške najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću, u kojoj mu čestita božićne praznike i ohrabruje ga da izdrži u iskušenjima kroz koja prolazi nakon odluke vlasti Australije da mu ne dozvole ulazak u tu zemlju.

Najčitanije