Petar Ivancov

Ivancov: Uvijek sam se zalagao za dejtonska prava entiteta i naroda

BANJALUKA - Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov rekao je danas da se uvijek zalagao za dejtonska prava entiteta i naroda u BiH, te da narodi ovdje žive u miru, sarađuju i zajedno traže rješenja.

Dodik s Ivancovom: Posjeta Briselu bila uspješna

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim i tom prilikom istakao da je posljednja posjeta članova Predsjedništva Briselu bila pozitivna i da se rezultati te posjete očekuju u narednom periodu.

Ivancov uručio Dodiku dres i loptu sa potpisima ruskih košarkaša

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovom o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i predstojećim lokalnim izborima.

Ivancov: Izmjene Ustava bile potrebne da se uskladi sa obnovljenim ruskim društvom

BANJALUKA - Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov poručio je da su izmjene Ustava Ruske Federacije, usvojene na referendumu od 25. juna do 1. jula, bile potrebne da bi se on uskladio sa trenutnim stanjem obnovljenog ruskog društva, a prvi put se pominje Bog kao ideal i vjera.

Turković pozvala Ivancova da objasni izjavu o putu BiH u NATO

SARAJEVO – Ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković pozvala je ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova u prostorije Ministarstva inostranih poslova BiH nakon što je njegova izjava o putu BiH ka NATO-u uzburkala političku scenu u BiH..

Dodik informisao Ivancova o posjeti Moskvi

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovom, te ga informisao o svojoj posjeti Moskvi i prisustvu na veličanstvenoj Paradi pobjede.

Ivancov: prije 30 godina otvorena nova etapa razvoja Rusije

BANJALUKA - Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov istakao je da Rusija danas zauzima snažnu poziciju u savremenom svijetu, aktivno uzima učešće u međunarodnim naporima, da bi bili pronađeni odgovori na izazove savremenosti.

Ivancov: Rusija važan faktor stabilnosti na Balkanu

SARAJEVO - Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov istakao je da je Rusija važan faktor stabilnosti na Balkanu, jedan od međunarodnih garanta mirovnog sporazuma, kao i jedan od vodećih političkih, trgovinskih i ekonomskih partnera BiH.

Ivancov zahvalio Dodiku i Vladi Srpske za povratak ruskih državljana

SARAJEVO - Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov zahvalio je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za to što je omogućio državljanima Rusije da se vrate u svoju zemlju nakon što su, usljed širenje epidemije virusa korona, prinudno bili zadržani u BiH i Srbiji.

"Oslobađanje logora Jasenovac velika prekretnica u antifašističkoj borbi"

DONJA GRADINA - Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov izjavio je da je oslobađanje logora Jasenovac velika prekretnica u antifašističkoj narodnooslobodilačkoj borbi, a umanjivanje njene vrijednosti znači poricanje istorijske istine.

Ivancov: Incko smetnja postizaju kompromisa u BiH

BANJALUKA - Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov smatra da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko smetnja postizanju kompromisa i donošenju odluka u BiH i da svojim izjavama zagrijava dosta komplikovanu situaciju.

Ivancov: Rusija djeluje kao ravnopravan i pošten partner

SARAJEVO - Rusija nikome ne prijeti niti nameće svoju volju, već djeluje kao ravnopravan i pošten partner, izjavio je u Sarajevu ruski ambasador u BiH Petar Ivancov.

"Savjeta ministara usmjeren na privredni rast i fiskalnu stabilnost"

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je u razgovoru sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim da je novi saziv Savjeta ministara usmjeren na privredni rast, fiskalnu stabilnost, reformu javnog sektora i očuvanje socijalne sigurnosti.

Sastali se Dodik i Ivancov

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim.

U Banjaluci sastanak Dodika i Ivancova

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovaraće danas u Banjaluci sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim, najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Najčitanije