Pješaci

Zbog rekonstrukcije šetališta u Ulici Bana Milosavljević zabrana prolaska pješacima

BANJALUKA - Zbog rekonstrukciji šetališta u dijelu Ulice Bana Milosavljević u Banjaluci, od danas pa sve do sticanja uslova za nesmetano odvijanje saobraćaja za pješake, biće potpuno obustavljen saobraćaj za pješake u dijelu ove ulice.

Pijani vozač udario troje pješaka pa pobjegao

NOVI SAD - Policija u Novom Sadu uhapsila je danas muškarca čiji su inicijali Ž.M. (58) jer je u Veterniku, vozeći pijan, udario troje pešaka, nakon čega je pokušao da pobjegne, saopštila je novosadska Policijska uprava.

Za prvih pet mjeseci napisano preko 17.000 kazni, sankcionisano i 550 pješaka

BANJALUKA - Za prvih pet mjeseci ove godine policijski službenici na području grada napisali su 17.240 kazni za počinjene prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, rekla je za "Nezavisne" Danijela Mučibabić, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Za devet mjeseci pješacima u Banjaluci 2.176 kazni

BANJALUKA - Za prvih devet mjeseci policajci su na području grada pješacima koji su kao učesnici u saobraćaju počinili prekršaje izdali 2.176 prekršajnih naloga, rekla je za "Nezavisne" Danijela Mučibabić, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Pješacima u Banjaluci za prekršajne naloge naplaćeno 18.120 KM

U prvih šest mjeseci ove godine na području grada Banjaluka pješacima je napisano ukupno 448 prekršajnih naloga, potvrdila je za "Nezavisne" Danijela Mučibabić, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Za 11 mjeseci život izgubilo 18 pješaka u Republici Srpskoj

BANJALUKA - U prvih 11 mjeseci ove godine je u saobraćajnim nezgodama na području Republike Srpske smrtno stradalo 18 pješaka, dok ih je u istom periodu 2018. godine poginulo 26, istakli su za "Nezavisne" u MUP-u RS.

Uhapšena dva pijana pješaka

DOBOJ - Dva pijana pješaka lišena su slobode u dobojskom naselju Bare, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Uhapšena četiri pijana vozača i dva pješaka

DOBOJ - Službenici Policijske uprave Doboj u protekla tri dana uhapsili su četiri pijana vozača i dva pješaka, saopšteno je iz ove uprave.

Pojačana kontrola pješaka i upotrebe mobilnog telefona

BANJALUKA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske od sutra će na području cijele Republike Srpske vršiti pojačane kontrole saobraćaja sa posebnim akcentom na kretanje pješaka i upotrebu mobilnog telefona u saobraćaju s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i posljedica po lica.

Bježeći od auta pješaci zadobili lakše povrede

TREBINJE - Trojica pješaka su sinoć u Preobraženskoj ulici u centru Trebinja lakše povrijeđeni, kada je pored njih na žardinjeru sa cvijećem naletio ford fijesta, ali njih nije ni dotakao.

Uhapšeno osam pijanih vozača i pješak

ZVORNIK - Na području Policijske uprave Zvornik uhapšeno je osam pijanih vozača i jedan pješak kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola više od 1,5 promila u krvi ili su odbili alko-testiranje, saopšteno je danas iz ove uprave.

Samovozeći automobili moraće da nauče da predvide ponašanje pješaka

Postavlja se pitanje kako će kompjuter u vozilu razlikovati pješaka koji samo stoji pored kolovoza od onog koji zaista namjerava da pređe preko ulice.

Tajmeri za bolju bezbjednost pješaka

BANJALUKA - Semafori na raskrsnici Gundulićeve ulice sa Bulevarom Živojina Mišića kod Kupusišta uskoro će dobiti tajmere za pješake, čime će biti povećana njihova bezbjednost, potvrđeno je u Odsjeku za saobraćaj.

Ko sve ugrožava saobraćajnu bezbjednost: Pijani pješaci teturaju ulicom

DOBOJ - Osim pijanih vozača, sve češće saobraćaj na putevima koje pokriva Policijska uprava Doboj ugrožavaju pješaci u alkoholisanom stanju, pa su tako u avgustu uhapšena dva pješaka "pod gasom".

Za dva dana sankcionisana 162 vozača i 145 pješaka

BANJALUKA - Službenici Policijske uprave Banjaluka kaznili su za dva dana 162 vozača zbog nepropuštanja pješaka prilikom prelaska kolovoza, kao i 145 pješaka koji su prelazili kolovoz mimo pješačkog prelaza ili u vrijeme dok je prelazak bio zabranjen svjetlosnim saobraćajnim znakom.

Najčitanije