Plata

Vlada RS se hvali skokom prihoda, ruku zavlači u džepove privrednika

BANJALUKA - Iznenadno povećanje minimalca u Srpskoj sa 590 na 650 maraka kontradiktoran je potez Vlade Srpske, koja se, s jedne strane, hvali odličnim punjenjem budžeta, a sa druge, umjesto da dodatno rastereti privredu i tako utiče na rast primanja, zavlači ruku u džepove privrednika.

Mišić: Slijedi još jedno povećanje minimalca

​BANJALUKA - Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, izjavila je da povećanje minimalca u Srpskoj, a koji je danas utvrđen u iznosu od 650 maraka, nije dovoljno.

Minimalac u Srpskoj od 1. juna 650 KM

BANJALUKA - Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite izašlo je sa prijedlogom minimalne plate u Republici Srpskoj i mi smo utvrdili da od 1. juna minimalna plata iznosi 650 KM, rekla je nakon sjednice Vlade Srpske Zora Vidović, ministar finansija.

Standard bh. građana sve lošiji: Troškovi života skočili 410, a plate tek 74 KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Za godinu dana sindikalna potrošačka korpa poskupjela je za 410 KM, pokazuje računica Saveza samostalnih sindikata BiH, dok je plata, prema posljednjim dostupnim podacima, povećana za svega 74 marke.

Najveća plata u Crnoj Gori u martu iznosila više od 100.000 evra

Najveća bruto zarada u martu u Crnoj Gori iznosila je 115.250 evra, a isplaćena je u sektoru kompjuterskog programiranja, podaci su Uprave prihoda i carina.

Trivić: Prosvjeti veće plate za 10 odsto

BANJALUKA - Plate zaposlenih u oblastima obrazovanja i kulture biće povećane 10 odsto, u skladu sa najavama Vlade Srpske, izjavila je danas ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić i dodala da bi to trebalo da niveliše inflaciju s kojom se radnici suočavaju.

Prosječna plata za mart 1.091 KM

Prosječna martovska neto plata u Republici Srpskoj bila je 1.091 KM i u odnosu na februar nominalno ostala na istom nivou, a realno je manja za 2,5 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Stanivuković najavio povećanje plata radnicima Gradske uprave

Radnici Gradske uprave Banjaluka imaće veće plate, najavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik, objavljeno je na stranici grada.

Prosječna plata u februaru 1.059 KM

SARAJEVO - Prosječna neto plata u BiH u februaru iznosila je 1.059 KM i nominalno je viša za 1,53 odsto u odnosu na prethodni mjesec, te za 10,2 odsto u odnosu na februar prošle godine.

Prosječna neto plata u Crnoj Gori 706 evra

PODGORICA - Prosječna bruto zarada po zaposlenom u Crnoj Gori iznosila je u februaru ove godine 875 evra, a prosječna neto plata 706 evra, pokazuju podaci državne statističke agencije Monstat.

Cvijanović: Povećanje plata i penzija neće biti jedina mjera

NOVI GRAD - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uvjerena je da će povećanje plata i penzija od deset odsto pomoći ličnim budžetima građana, te je poručila da to neće biti jedina mjera kojom će se u narednom periodu pomoći stanovništvu u trenutku rasta cijena i inflacije.

Višković: Uskoro prijedlog povećanja plata i penzija

TREBINJE - Vlada Republike Srpske vrlo brzo će izaći sa prijedlogom povećanja plata i penzija i svim što će ublažiti "galopirajuću" inflaciju za koju apsolutno nismo krivi, rekao je u Trebinju predsjednik Vlade RS Radovan Višković, komentarišući poziv vrijedan 12 miliona u subvencije direktnih ulaganja.

Prosvjetari u USK izborili veće plate

BIHAĆ - Prosvjetni radnici u osnovnom i srednjem obrazovanju na području Unsko-sanskog kantona prekinuli su štrajkove upozorenja, koji su se održavali svakog dana, nakon što su s Ministarstvom obrazovanja USK postigli dogovor u vezi s njihovim zahtjevima.

Prosječna plata u Srbiji 558 evra

BEOGRAD - Prosječna neto plata u Srbiji prošle godine iznosila je 65.864 dinara /558 evra/, a najveće su bile u Beogradu 82.132 dinara /698 evra/ u prosjeku.

Najveća plata u januaru 1.521 KM u oblasti informacija i komunikacija

BANJALUKA - Najveća prosječna plata u Republici Srpskoj u januaru od 1.521 KM isplaćena je u oblasti informacija i komunikacija, a najniža od 728 KM u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima, saopšteno je danas iz Saveza sindikata Srpske.

Najčitanije