Plate

Prosvjeti, zdravstvu i pravosuđu u Srpskoj veće plate

BANJALUKA - Sindikat obrazovanja, nauke i kulture RS, Sindikat pravosuđa RS i Sindikat lokalne samouprave, uprave i javnih službi RS potpisali su danas sa resornim ministarstvima Odluku o povećanju cijene rada za zaposlene sa 100 na 110 KM.

Bez saglasnosti Sindikata oko povećanja cijene rada u MUP-u

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nije postiglo saglasnost sa predstavnicima Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS o Zaključku Vlade Srpske, a u vezi sa povećanjem cijene rada sa 100 na 110 KM.

Višković: Prijedlog da budžetskim radnicima majske plate budu povećane 10%

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da pomogne radnicima, ali i svim građanima Srpske, te istakao da je predloženo da budžetskim korsnicima majske plate budu povećane 10 odsto.

Višković: Predvidjeli smo inflaciju i povećali primanja

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da su u Srpskoj povećane plate, penzije i borački dodatak, jer je Vlada Srpske predvidjela rast inflacije u prvom kvartalu ove godine.

Prvi put će se znati ko koliko zarađuje

SARAJEVO, BANJALUKA - Prvi put u BiH će biti poznati podaci o tome ko koliko zarađuje po polu, zanimanju i drugim karakteristikama.

Građani će birati da li da jedu ili da plate račune

DOBOJ - Zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica i goriva pojedine Dobojlije će doći u situaciju da biraju hoće li biti gladne ili će prestati da plaćaju komunalne usluge, upozorili su iz Udruženja za zaštitu potrošača, a prioritet građanima, sve su prilike, neće više biti računi.

Sindikat traži povećanje primanja zdravstvenih radnika

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite traži povećanje primanja zdravstvenih radnika, odnosno više sredstava za topli obrok i regres na postojeću platu.

Vidović: Očekujem da bude nastavljen trend povećanja plate

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je Srni da su mjere Vlade Srpske doprinijele kontinuiranom povećanju prosječne plate, te očekuje da ovaj trend bude nastavljen.

Dodik: Penzije, borački dodatak i plate biće povećani za 10 odsto

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao da će Vlada RS nastojati da prosječna plata u RS do kraja godine iznosi 600 evra.

Lidl u Austriji povećava plate

BEČ - Trgovinski lanac Lidl u Austriji od 1.marta povećaće početne plate svojim zaposlenima.

Radnici "Bratstva" obustavili proizvodnju zbog neisplaćene dvije plate

NOVI TRAVNIK - Zaposleni u Fabrici namjenske industrije "Bratstvo" u Novom Travniku obustavili su proizvodnju jer nisu primili dvije plate, a nisu im isplaćeni ni regres, te zaostaci na plate.

Koliko evra za Abazovića, a koliko za Krivokapića

PODGORICA - Vlada Crne Gore objavila je listu obračuna zarada javnih funkcionera za januar ove godine.

Imaju najmanje plate u USK i rade bez toplih obroka

SANSKI MOST - Radnici Opće bolnice u Sanskom Mostu primaju najniže lične dohotke kada su u pitanju zdravstvene ustanove u Unsko-sanskom kantonu, a već godinama rade i bez toplih obroka.

Najveće plate u Stanarima i Ugljeviku

BANJALUKA Najveće prosječne plate nakon oporezivanja u Republici Srpskoj u 2020. godini imale su opštine Stanari i Ugljevik - 1.295 KM, odnosno 1.226 KM, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Veće plate vatrogascima u Srpskoj

BANJALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić i predsjednik Sindikata uprave Božo Marić danas su potpisali izmjene posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave, čime će se znatno uvećati plate vatrogasaca u Srpskoj.

Najčitanije