Plate

Firme u BiH vape za vozačima, za volanima penzioneri

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina već godinama vapi za profesionalnim vozačima, a takoreći ne postoji firma kojoj ne fale vozači.

Oštre reakcije na povećanje plata od 500 KM političarima: Bahatost preblaga riječ

SARAJEVO - To što je Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio budžet koji podrazumijeva i povećanje plate parlamentarcima, te ministrima Savjeta ministara BiH, i to za oko 500 maraka, izaziva oštre reakcije u javnosti, a jedna od njih glasi da je bahatost preblaga riječ za ovakav postupak.

EU dogovorila zajednička pravila za minimalne plate

BRISEL - Evropska unija dogovorila je danas zajednička pravila za minimalne plate u bloku od 27 zemalja, privremenim sporazumom o mjerama osmišljenim da promovišu kolektivno pregovaranje i bolju primjenu postojećih uredbi o minimalnoj zaradi.

Marić: Od 1. avgusta povećanje plata od 100 KM

BANJALUKA - Pregovori granskih sindikata i resornih ministarstava su u završnoj fazi i to bi uz nedavni rast ličnih dohodaka od 10 odsto, bilo dodatno povećanje od 100 KM za svakog zaposlenog, rekao je Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske.

Zaposlenima u rudnicima više plate

SARAJEVO - Predstavnici sindikata rudnika danas su sa ministrom energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Nerminom Džindićem potpisali novi kolektivni ugovor, prema kojem će svim radnicima u rudnicima u ovom entitetu plata biti povećana za 230 KM.

Rezanje opterećenja na plate korisno i privredi i radnicima

BANJALUKA - Smanjivanje opterećenja na plate u realnom sektoru u Srpskoj pomoglo bi privrednicima, a samim tim bi se to prelilo i na tekuće račune zaposlenih, poručuju u poslovnoj zajednici u Srpskoj.

Prosvjeti, zdravstvu i pravosuđu u Srpskoj veće plate

BANJALUKA - Sindikat obrazovanja, nauke i kulture RS, Sindikat pravosuđa RS i Sindikat lokalne samouprave, uprave i javnih službi RS potpisali su danas sa resornim ministarstvima Odluku o povećanju cijene rada za zaposlene sa 100 na 110 KM.

Bez saglasnosti Sindikata oko povećanja cijene rada u MUP-u

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nije postiglo saglasnost sa predstavnicima Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS o Zaključku Vlade Srpske, a u vezi sa povećanjem cijene rada sa 100 na 110 KM.

Višković: Prijedlog da budžetskim radnicima majske plate budu povećane 10%

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da pomogne radnicima, ali i svim građanima Srpske, te istakao da je predloženo da budžetskim korsnicima majske plate budu povećane 10 odsto.

Višković: Predvidjeli smo inflaciju i povećali primanja

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da su u Srpskoj povećane plate, penzije i borački dodatak, jer je Vlada Srpske predvidjela rast inflacije u prvom kvartalu ove godine.

Prvi put će se znati ko koliko zarađuje

SARAJEVO, BANJALUKA - Prvi put u BiH će biti poznati podaci o tome ko koliko zarađuje po polu, zanimanju i drugim karakteristikama.

Građani će birati da li da jedu ili da plate račune

DOBOJ - Zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica i goriva pojedine Dobojlije će doći u situaciju da biraju hoće li biti gladne ili će prestati da plaćaju komunalne usluge, upozorili su iz Udruženja za zaštitu potrošača, a prioritet građanima, sve su prilike, neće više biti računi.

Sindikat traži povećanje primanja zdravstvenih radnika

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite traži povećanje primanja zdravstvenih radnika, odnosno više sredstava za topli obrok i regres na postojeću platu.

Vidović: Očekujem da bude nastavljen trend povećanja plate

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je Srni da su mjere Vlade Srpske doprinijele kontinuiranom povećanju prosječne plate, te očekuje da ovaj trend bude nastavljen.

Dodik: Penzije, borački dodatak i plate biće povećani za 10 odsto

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao da će Vlada RS nastojati da prosječna plata u RS do kraja godine iznosi 600 evra.

Najčitanije