Požari

Veliki šumski požar na grčkom ostrvu Eubeji, evakuisano selo

ATINA - Na drugom po veličini grčkom ostrvu, Eubeji, izbio je veliki šumski požar, a vlasti su naredile evakuaciju jednog sela, prenose grčki mediji.

U Hercegovini požar na četiri lokacije

TREBINJE - Na području Hercegovine u protekla 24 časa požar je ugašen na 10 lokacija, dok se na četiri lokacije vatrogasci još bore sa vatrom, podaci su Republičke uprave civilne zaštite.

Aktivni požari na području Čapljine, Konjica i Jablanice

Požari su i danas aktivni na području Čapljine, Konjica i Jablanice, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Novitović: Većina požara pod kontrolom

ISTOČNO SARAJEVO - Većina požara na području Republike Srpske je pod kontrolom, a na ugroženim mjestima akcije gašenja se nastavljaju nesmanjenim intenzitetom, rekao je danas Srni direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Vatra se približila na 300 metara od kuća u bilećkom selu

BILEĆA, TREBINJE- Nova sedmica donijela je i malo poboljšanje na hercegovačkim požarištima, pa je danas do 14 časova situacija bila mirnija nego prethodnih dana, ali se zbog stalnog rasta temperature i pojačavanja vjetra, naročito na području opštine Bileća, situacija može vrlo brzo promijeniti

Od požara najugroženiji Nikšić, Cetinje i region Tare

PODGORICA - Situacija sa požarima u Crnoj Gori je dosta komplikovana, a najlošija je u Nikšiću, Cetinju i regionu Tare, izjavio je danas generalni direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović.

Ljeto donijelo katastrofalne krajnosti, evo kakva nas jesen očekuje

Ljeto je u Evropu donijelo katastrofalne krajnosti. Dijelovi sjeverne i srednje Evrope suočeni su sa smrtonosnim i istorijskim poplavama.

Požari u regionu najveći u posljednjoj deceniji

U zemljama Balkanskog regiona sezona požara traje već nedjeljama, a kombinacija ekstremnih vrućina i suše ove godine izazvala je najveće požare u posljednjih deset godina, pri čemu su najviše pogođene Grčka, Turska, Sjeverna Makedonija i Albanija.

Sa Evije evakuisano oko 300 srpskih turista

BEOGRAD - Sa grčkog ostrva Evija, pogođenog požarima, evakuisano je oko 300 srpskih turista, a oni koji su još tamo bezbjedni su, izjavila je ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Srbije Tatjana Matić.

Lokalizovani požari na Zlatiboru i Tari

UŽICE - Šumski požar koji je u četvrtak zahvatio brdo Gradinu iznad Zlatibora i Zoavine na Tari tokom noći su potpuno stavljeni pod kontrolu, a i dalje je neizvijesno samo na Muretenici, javlja RINA.

Vanredno stanje u Sjevernoj Makedoniji, bukte požari

SKOPLJE - Vlada Sjeverne Makedonije proglasila je vanredno stanje u cijeloj zemlji u trajanju od 30 dana zbog požara, a na snazi je i zabrana kretanja po šumskim predjelima.

Pet povrijeđenih u požaru u Italiji, 800 evakuisanih

RIM - Pet osoba je povrijeđeno, među njima i jedna djevojčica, a 30 otrovano dimom, nakon što se na južnom dijelu grada Peskara, regija Abruco, razvio veliki požar, javlja agencija Agi.

Požari divljaju SAD-om, prijete suve oluje

Zapad Sjedinjenih Američkih Država priprema se za nalet suvih oluja koje bi mogle pokrenuti nove razarajuće požare u regiji u kojoj već bjesne brojni šumski požari.

Banjalučkim vatrogascima pune ruke posla, gase požare i spasavaju životinje

BANJALUKA - Vatrogasci su ove godine imali 215 intervencija, a osim požara koje su gasili, spasavali su i životinje i sprečavali poplave.

Veliki dio Australije zahvaćen ekstreminim toplotnim talasom

SIDNEJ - Veliki dio Australije zahvaćen je ekstremnim toplotnim talasom sa temperaturama i preko 40 stepeni.

Najčitanije